Bab 13

1.4K 108 6

None P.O.V

" Na..Nana-sshi... " Ujar Sehun gagap. Terkejut barangkali melihat kehadiran gadis itu.

" Hai Sehun! Surprise tak?!" Sapa Nana ceria. Dia menunjukkan tanda peace. Sehun tersenyum pahit.

" Eerr, surprise sangat! Emm, korang duduklah dulu aku dah sediakan meja VVIP khas untuk korang.." Pelawa Sehun sesekali dikerlingnya Nana.

" Wah, VVIP beb! Okaylah guys, kajja! Nana jomlah!" Ajak Luhan.

" Alah, aku duduk dengan Sehun dulu..." Rengek Nana. Dia memegang erat tangan Sehun.

" Emm, Nana kau duduklah dulu eh? Ak..aku nak ada hal kat dalam jap.." Sehun menelan liur payah.

" Oh..okay! Nanti datanglah kat meja kita orang eh? Saya rindu awak! "

Sehun mengganguk laju. Dia segera berlalu memasuki rumah manakala Nana dan yang lain menuju ke arah meja yang sudah disediakan.

" Aku laparlah weh..." Adu Kai sambil mengosok perutnya.

" Hish kau ni! Kita baru aje duduk tak sampai seminit kau dah kebulur. Sabar dululah! " Bebel Chen.

" Hish, yelah makcik! " Kai memuncungkan bibirnya.

" Guys,look! " Panggil Baekhyun tiba-tiba.

" Mwo-ya... "

" Cuba kau tengok meja hujung sana, fuh! ramai doh awek awek seksi.." Ujar Baekhyun dengan pandangan gatal dia tu.

" Haah, weh dorang pandang kitalah! " Sampuk Chanyeol teruja. Dilambai-lambai tangan ke arah kumpulan gadis itu.

Nana mengeleng kepala melihat teletah playboy geng dia. Nana bangun dari duduk lalu menuju ke bahagia minuman.

" Hai Nana... " Sapa seseorang dari belakang.

" Ouh Hanabi... " Nana menayangkan wajah bosan. Cis,minah karat ni pun ada jugak!

" Buat apa tu ? "

" Minum toksik " Jawabnya selamba. Buta ke apa ? Tak nampak aku tengah minum air ni?!

" Hahaha, loyar buruk you eh? " Hanabi menampar lembut bahu Nana sambil ketawa kegedikan. Kalau dengar betul betul kalah langsuir mengilai.

" By the way you nampak cantik sikit malam ni... "

" Well, I memang sentiasa cantik pun.. " Nana menyelit anak rambutnya ke belakang telinga. Bibir tidak lekang dari tersenyum sinis.

" I tak kata you cantik sangat, I just say you cantik sikit aje. Ibarat sebesar kuman..." Hanabi tersenyum manis dalam perliannya.

Nana mengetap bibirnya. Kalau tak mengenangkan mereka ni berada di public rasanya air oren ni dah selamat kot kena muka babi Hanabi.

" Kalau you datang sini just nak cari pasal dengan I, I rasa you should go before I push you into that pool..."

" Oh yay? I datang sini just nak khabarkan you the very very good news for you!"

" What? "

" Wait after this. Okaylah I got to go, malas nak cakap dengan you lama lama nanti jatuh martabat I..." Kata Irene sinis sebelum meninggalkan Nana.

" Aku tak suruhlah kau cakap dengan aku! Dahlah pakai baju macam nak sapu sampah aku tengok! " Omel Nana sebelum menuju ke arah meja geng dia.

" Aku tak suruhlah kau cakap dengan aku! Dahlah pakai baju macam nak sapu sampah aku tengok! " Omel Nana sebelum menuju ke arah meja geng dia

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

                   Baju gaun Hanabi

" Kau ni kenapa Nana? " Soal Tao pelik. Yelah, datang datang sini sambil hentak kaki bagai!

" Hish,aku jumpa minah karat takdi! " Ujar Nana berang. Tangan digenggam erat menahan sabar.

" Minah karat? Sapa minah karat? Ada ke minah karat dalam dunia ni? " Tanya Lay bertalu-talu. Adoi, blur betullah Lay ni!

Pakkk!

" Minah karat tu Hanabilah ngok! Sejak bila kau jadi pakcik nyanyuk ni hah?! " Marah Suho.

" Owh yeke? sorry sorry, si minah karat a.k.a Hanabi tu cakap apa dekat kau? "

" Entahlah minah tu! Katanya ada good news untuk aku malam ni.. " Nana menjuihkan bibirnya.

" Oh yeke? Hah! tu dia ice prince kau dah naik pentas! " Jerit Chen teruja.

" Yahh! Janganlah guna suara puntianak kau kat sini! " Tegur D.O.

" Erk...sorry sorry " Chen sengih seraya mengaru kepala dia yang terasa gatal.

" Shussh! Diam diam Sehun aku nak beri ucapan tu! " Marah Nana lalu membulatkan matanya.

" Anyeonghaseyo yeorobun! Sebelum itu thanks to you alls cause coming for my party birthday! Thanks to my friends, Exo group and others sebab bersusah payah datang ke party saya. Tonight,I have one good news for  you guys and feel very sorry to this person..."

" Oit, tak payah nak berceramah kat sini boleh tak?! Staright to the pointlah weh! " Sampuk Kai dari bawah dengan suara acah acah marah.

" Hish sabarlah ngok! Aku baru nak amik feel kau dah menyampuk! Tahulah dah kebuluran tahap gaban tahanlah kejap nanti dah habis kau melantaklah makanan tu sorang sorang " Balas Sehun selamba.

" Kalau dah tahu, habiskan lah cepat ceramah free kau tu. Aku dah kebulur tahu tak? " Lawan Kai lagi.

" Yelah yelah, okay guys memandangkan kita ada tetamu dari planet pluto yang tak pernah jumpa makanan ni so saya cepatkan ucapan ini okay..."

Semua tergelak dengan gaduh spotan oleh Sehun dan Kai kecuali seorang manusia iaitu Kim Nana. Gadis itu asyik tak duduk diam aje bagaikan ada sesuatu buruk yang akan belaku sebentar lagi.

" Okay tonight saya ada bawa seorang yang begitu special bagi saya dan dia sekarang berada di antara korang semua and one more thing kami dah rancang nak bertunang hujung bulan ini. Mesti korang tak sabar sabar nak tahu siapa dia kan ? " Sehun bermain tarik tali. Sesekali di pandang Nana dan Hanabi.

" The person is..... "

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!