Bab 10

1.2K 120 17

Nana p.O.v

" KIM NANA!!! "  Panggil seseorang dari belakang. Aku dengan geng exo yang sedang tergelak terus memandang ke arah belakang. Ketawa kita orang dalam sekelip mata hilang.

" Sehun-sshi,wagure sso? " Tanyaku pelik sangat melihat wajahnya bertukar menjadi serius.

" Kau gaduh dengan Hanabi lagi?! " Tanya Sehun kasar. Dia berdiri di sisi kerusi ku. Geng yang lain hanya memandang saja.

" Yes, apa masalahnya? " Jawabku selamba sambil memeluk tubuh.

" Nana kau ni kenapa hah?! Apa yang kau tak puas sangat dengan Hanabi sampai nak main-main tarik rambut bagai? like childish! "

Mendidih darah aku sangat Sehun membela perempuan karat itu. Sabar Nana,sabar!

" Excuse me yay Oh Sehun, for you information minah karat tu yg mula dulu okay! Dia tarik rambut saya dulu! " Bentak Nana.

" Oh yay?! Can I trust you miss Kim Nana?Apa yang aku dengar kau dulu cari pasal dengan Hanabi kan?! Kau halau dia tidur bawah right?! " Sehun tersenyum sinis sambil memandang ke arahku.

Terpempan aku buat seketika, omo! ini mesti si Hanabi main psikologi. Jibake punya minah karat!!!

" Why are you silent? It's right??? "

" No! Mana ada saya  kata macam tu. Dia yang kata kat saya macam tu dulu okay! Awak takde bukti nak main-main tuduh saya! "

" Jangan main psikologi lah dengan aku Nana! Kalau dah si Hanabi menangis bagai nak rak takkan dia nak tipu aku! "

" Yah Sehun! Betullah apa yang Nana cakap, Hanabi tu..."

" You Baek...just shut up! " Sehun menuding jarinya ke arah Baekhyun tajam.

" Okay fine! " Baekhyun mengangkat kedua belah tangannya tanda mengalah.

" Ingat ye Kim Nana antara kau dengan aku takkan habis kalau aku tahu kau cari pasal dengan Hanabi! Aku akan... "

" AKU AKAN APA?! " Tengking aku kuat. Kesabaran aku mula menipis dengan perangai Sehun yang macam orang gila ni! Kejap baik kejap kejam kejap ais batu, arrggh! Lama-lama aku yang lepas ke tanjung rambutan nanti!

" Aku akan putuskan hubungan kita... " Ujar Sehun selamba sebelum berlalu menuju ke resort.

Aku terkedu,terdiam,terkejut,terpempan dan segala terlah! Dorang yang tengok drama aku dan Sehun turut hampir-hampir terkena heart attack.

Sayang sangatkah Sehun kepada Hanabi sehingga sanggup menyebut perkataan 'putus' di hadapanku? Sehun dah berubah kasih daripada aku ke Hanabi? How could you Sehun!

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!