Bab 8

1.3K 126 10

Nana P.O.V

" Oit Nana, cantik kau hari ni.. " Sapa Lay sambil menepuk bahu kiriku.

" Well,you know me.. " Aku buat rolling eyes sambil tersenyum gedik.

" Jilake punya perempuan, puji sikit dah kembang bontot! " Lay buat gaya nak termuntah. Nak tergelak pula aku tengok.

" Sehun! " Panggil aku saat melihat lelaki itu memasuki pintu pagar sekolah.

" Eh! Nana kau dah sihat?! " Tanya Sehun agak terkejut.

" Of course lah, sampai hati awak tak beritahu saya yang sekolah kita ada buat rombongan ke pulau jeju. Nasib baik dorang beritahu saya kalau tak keampunan saya nak pergi sana..." Mulut aku muncung sedikit dah gaya macam itik pun ada ahaha.

" Nak beritahu macam mana? Masuk masuk dalam wad dah kena bebel.." Jawab Sehun seakan berjauh hati.

" Yelah yelah, sorry saya teremo sikit hari itu, sorry eh? " Aku buat puppy face.

" Yelah yelah, kau dah sarapan ke belum? " Tanya Sehun. Aik, prihatin pulak kau ?

Aku mengeleng kepala laju. Terlupa betul aku nak makan pagi tadi, hai lah punya teruja sangat nak ke pulau jeju.

" Haish, kau nikan, nah ambil makan! " Sehun menghulurkan roti coklat.

" Thanks Sehun! Sayang awak! " Ujarku gembira. Sejak kehadiran Hanabi ke sini Sehun dah banyak abaikan aku tapi hari ni mood dia berubah 360°. Huwaa, happy gila siot.

" Ehem ehem, kalau nak dating pun jangan depan kita orang. Dahlah sir Jae Suk dah panggil tu kajja! " Sampuk Kris.

End P.O.V

■■■

" Okay guys! Semua dah ada?! " Jerit Sir Joong Kook selaku guru pengiring mereka.

" Dae!!! " Jawab mereka semua serentak.

" Okay kalau macam tu, korang dah boleh naik bas! " Arah sir Kwang Soo.

Tiba-tiba....

" Yah! Chamkam! " Jerit seorang perempuan sambil berlari mengah.

" Eh Hanabi baru sampai? " Tanya Miss JiHyo pelik.

" Mianhae miss, saya bangun lewat tadi! " Hanabi menunduk hormat.

" Gwecana, dah mari naik! "

Mereka semua menaiki bas. Hanabi tercari-cari tempat duduk dan matanya terpandang Sehun.

" Hai Sehun! " Sapanya happy.

" Oh, hai Hanabi... "

" Emm boleh saya duduk sini? " Tanyanya sambil tersenyum manis.

" Eerr... " Sehun termangu.

" Hei tepi sikitlah! " Halau Nana. Panas hati dia melihat Hanabi. Sibuk aje nak duduk dengan pakwe orang!

" Apa ni Nana?! Aku dapat dulu okay? " Marah Hanabi. Eeii suka hati aje!

" So do I care?! Bukan ada nama kau pun.." Nana menjelirkan lidahnya.

" Kau ni kan?! "

" Hanabi waeyo? " Tanya Sir Kwang Soo dari depan apabila mendengar pertenglikahan di belakang.

" Eerr, takde apa apa! " Jerit Hanabi. Dia cepat cepat mengambil duduk sebelah Luhan yang kosong. Luhan pula rasa macam nak termuntah terbau minyak wangi yang 'tumpah' di baju Hanabi.

Nana tersenyum menganjing. Padan muka kau! Nana sengaja merapatkan dirinya dengan Sehun. Mamat tu hanya biarkan sahaja sambil mendengar mp3.

" Sehun awak dengar apa tu? " Tanya Nana manja. Sehun tanpa banyak cakap menyumbat earphone  ke telinga Nana.

Hanabi mengetap bibir geram. Huh! tunggulah kau Nana lepas ni jangan harap kau boleh sentuh Sehun aku!

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!