Bab 7

1.3K 122 12

" Thanks sebab tolong aku..." Nana tersenyum pahit.

" My pleasure sis! Lain kali makan ikut time nanti kena gastrik lagi baru tahu " Bebel Chanyeol.

" Choi, aku tahulah tapi Sehun mana eh?" Tanya Nana eh tiber😂. Matanya melilau ke setiap sudut wad manalah tahu Sehun main hide and seek dengan dia ke.

" Aaarrr...errr.." Masing-masing  termangu sebentar. Ada yang mengosok tengkuk ada yang mengaru dagu. Aduh, soalan cepumas betullah!

" Asal diam? Takkan Sehun tak tahu aku dekat sini? " Nana mengangkat keningnya.

" Aniya, Sehun..Sehun dia.."

" NANA! "

Tiba-tiba satu suara muncul. Semua mata memandang ke arahnya. Sehun termengah-mengah di tepi pintu wad macam kena kejar hantu pula!

" Hah, tu dia Sehun..selamat... " Ujar Baekhyun perlahan.

" Yah,doe odisso?! " Suara Nana kedengaran tegas.

" Mianhae Nana, aku pergi teman Hanabi balik lepas tu aku terus datang sini bila diorang bagi tahu kau masuk wad... " Terang Sehun sambil duduk di sisi katil wad itu.

" Hanabi? Asyik asyik nama minah tu je yang awak sebut eeeii bosanlah! "

" Dah tu takkan aku nak tipu kau pula? Kang aku yang kena marah juga.." Sehun memeluk tubuhnya lalu merenung ke arah Nana tajam.

" Ehem ehem, korang borak-borak dulu ye kita orang nak keluar. Anyeong Nana moga cepat sihat! Guys,kajja! " Mereka semua mengganguk dan tergesa-gesa keluar. Tak sanggup melihat perang ketiga berlaku di antara Sehun dan Nana.

" Okay,back to our story,wae awak hantar Hanabi balik? " Nana kini sudah bersandar di kepala sisi katil.

" Kereta dia rosaklah sebab tu aku hantar dia balik... "

" Alasan je! Sebenarnya dia nak mengatal dengan awak! Huh, perempuan tak tahu malu! " Sembur Nana selamba.

" Nana,watch your mouth okay?! Dia minta tolong dengan aku untuk hantar dia balik,that's all! Jangan nak memandai je tuduh orang! " Marah Sehun.

" Yang awak nak marah marah sangat kenapa hah?! Saya tahulah sebab saya ni perempuan! Dari pandangan dia pun saya dah tahu yang si Hanabi tu minat awak, apa ingat saya bodoh ke? Macam dah takde lelaki lain aje dalam dunia ni dia nak tackle..huh! birah! "

" Kim Nana! Jangan nak biadap sangat eh! Hanabi tu mana ada perasaan apa apa pun dekat aku, kita orang just a friend arraso! " Sehun sudah tak senang duduk.

" Keotjitmal! Entah entah awak curang belakang saya! Yelah Hanabi itu kan cantik so tak mustahil lelaki macam awak ni boleh fallen to her! " Nana menjegilkan biji matanya.

" Eh Nana! Aku datang sini penat penat nak tengok kau alih alih terpaksa dengar kau membebel pula, Kalau tak mengenangkan penat ni, aku tak ingin tahu jejak kaki kat sini! Wasting masa aku aje! " Sehun memandang Nana tajam. Ikutkan hati dah lama dicekik Nana sampai mampus.

" Okay fine! Pergilah balik tuh! Tak payah susah susah nak lawat saya dekat sini. Shush! Pergi sana! tak payah datang sini dah, blah! " Tengking Nana. Hatinya sakit gila nak mati saat ni.

" Memang aku tak ingin datang sini pun! Mengadap muka kau tiap tiap hari, bapak muak sia! Mereputlah kau dalam ni. Huh, dasar cemburu buta! "

Sehun terus berambus dari situ tanpa menghiraukan Nana yang mula teresak kecil.

" Lalalala.... " Sehun memandang rakan-rakannya yang buang tebiat berjoget di tempat menunggu itu dengan sekilas sebelum berlalu dari situ.

" Yah, Nana nangislah! " Jerit Tao sambil mengintai ikut cermin pintu itu.

" Hish, sampai hati eh si Sehun tu tengking Nana sebab Hanabi babi tu. Fuh, panah hati aku! " Xiumin mengibas-gibas mukanya ala ala Faiz Roslan.

" Dahlah guys, jom pujuk Nana. Kesian dia.. " Ujar Lay bersimpati.

" Hmmm, aku dan Kai nak pergi cafe kejap. Laparlah... " Rengek Baekhyun.

" Weh, nak ikut! " Ujar Chanyeol,Kris dan Luhan serentak.

" Okaylah biar kita orang masuk dulu. Hah, jangan lupa belikan makanan untuk Nana dan kita orang sekali.. " Pinta Suho.

Mereka semua mengganguk sebelum berlalu pergi manakla yang selebihnya masuk ke dalam wad.

" Nana-sshi... "

Nana yang mendengar suara orang memanggilnya segera mengesat air mata yang merembes keluar.

" Eh, tak balik ke? " Nana tersenyum lemah.

" Tak, kita orang nak lepak dengan kau! " Tao senyum memujuk.

" Yah, janganlah nangis tak kyeopta dah! " Gurau D.O sambil ketawa halus.

" Woi,sampai hati! "

" Guraulah weh! Hah, aku ada good news untuk kau! " D.O menepuk bahu gadis itu.

" Mwo-yaa..."Tanya Nana bosan. Wajahnya masih lagi kelihatan sembap.

" Pagi tadi miss JiHyo kata sekolah kita ada buat rombongan ke pulau jeju. Kau nak ikut tak? " Chen mengangkat kedua belah keningnya.

" Wah, jinjja daebak!!! Tapi aku tak daftar lagi, kalau full macam mana? " Ujar Nana sedih.

" Don't worry sis, aku dah tulis nama kau awal awal pun... " Suho tersenyum.

" Jinjja? Wah,gomawo Suho-yah! " Nana menunjukkan tumbs up.

" No prob, tapi aku taknak kau sedih sedih dah! "

" Of course lah weh! " Jawab Nana teruja. Biarlah perkara tadi dilupakan kalau ungkit balik pun takde jadi apa apa pun.

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!