Bab 6

1.3K 138 44

" Anybody want to follow me go Nana's house?! " Tanya Xiumin dalam bahasa inggeris dia. Bapak poyo!

" Ciss, inggeris pun lepas ke laut, mati kau kena pelangkup dengan miss Jihyo kalau dia dengar nanti! " Sampuk Kai.

" Inggeris aku A okay! Kau tu yang lepas kelaut! " Bentak Xiumin.

" Stop guys, before pertempuran darah berlaku aku nak cakap sikit, nak pergi rumah Nana ke tak ni? " Tanya D.O sambil membulatkan matanya.

" Jadi! Eh kejap! "

" Wae,Lay? "Tanya mereka semua pelik.

" Takdi aku nampak Sehun tapi mana eh? " Lay mengaru-garu kepalanya yang tidak gatal sambil tunjuk wajah blur dia.

" Oooo, aku nampak dia keluar dengan Hanabi tadi... " Jawab Baekhyun selamba sambil memakai eyeliner.

" WHAT?! "

Srrett!

" Yah, Chen kalau nak highnote pun agak-agaklah habis rosak mata aku. Hwaaa! " Ujar Baekhyun dengan nada menahan tangis.

" Enough, D.O cuba kau call Sehun. Dia nak ikut tak kita pergi rumah Nana? " Saran Kris.

" Okay kejap.. "

Berkerut-kerut dahi D.O sambil bercakap dengan Sehun. Masing-masing memasang telinga.

" Hah, macam mana? " Tanya mereka semua serentak kecuali Baekhyun yang sibuk membaiki eyeliner yang terlebih akibat jeritan puntianak Chen tadi.

" Dia kata nak teman Hanabi balik rumah. Hish, geram pula aku dengan Sehun ni! Lebih utamakan Hanabi daripada yeojachingu sendiri " Bebel D.O

" Samalah weh, tak silap hari tu aku nampak Sehun dengan Hanabi makan sama-sama. Bapak sweet dorang masa tu.." Cerita Chanyeol bersungguh-sungguh dengan gaya sekali.

" Yelah, waktu dalam kelas takdi pun Hanabi sibuk je duduk sebelah Sehun. Mentang-mentanglah Nana tak datang! " Marah Luhan pula.

" Waktu first first masuk sini bukan main baik lagi tapi sekarang dah tunjuk taring. Menyampah aku dengan dia sekarang! " Kris pula membebel.

" Dahlah weh, jom pergi rumah Nana! " Tegur Tao.

" Okay, jom ! "

■■■

" Sapa call Hun? " Tanya Hanabi manja sambil mengesel bahu dia di lengan Sehun.

" D.O-ssi, dia ajak saya pergi rumah Nana.. "

" For what? " Hanabi mencebir bibirnya tanda cemburu.

" Saja je tapi Hun tolak sebab nak teman Hanabi balik..."Sehun tersenyum.

" Thanks sayang, ini yang buat I makin sayang dengan you... "

" Apa dia Hanabi? " Sehun mengerut dahi bila gadis itu mengomel seorang diri.

" Hah, err takde pape jomlah balik! " Irene menarik tangan lelaki it menuju ke parking kereta para pelajar.

■■■

Tok! Tok! Tok!

" Nana oooo Nana! " Panggil 11 orang itu serentak. Korang rasa kuat macam mana tu?

" Aik, perlahan sangat ke suara kita ni weh? Dekat 10 minit kot berdiri macam pak guard dekat sini? " Tanya Chanyeol.

" Tidur kot... " Tao pula menjawab.

Clakk!

Semua mata memandang ke arah Chen yang memegang tombol pintu tu.

" Waeyo? Pintu ni tak kuncilah... " Jawab Chen selamba.

" Korang tak pikir apa yang aku pikir? " Suho memandang wajah rakannya silih berganti.

" Seolma... "

Serentak itu mereka semua terus masuk ke dalam rumah Nana.

" Yahhh!!!! " Tiba-tiba Kai menjerit sewaktu mereka sibuk mencari Nana.

" Omo! "

" Pengsan is no my style... "

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!