Bab 5

1.3K 133 18

Sehun P.O.V

Jam menunjukkan angka ke 12 malam. Aku melangkah masuk ke dalam rumah dengan perlahan.

" Huh, letihnya..." Ahh! Leganya rasa dapat baring atas katil yg empuk ni. Kedua-dua tanganku diletakkan ke belakang kepala.Kini syiling menjadi tatapanku seakan-akan ada layaran di atas itu.

"   Hanabi...Hanabi..Hanabi... " Nama itu meniti di bibirku. Aku belum pernah rasa bahagia seperti ini dengan Nana tapi bila dengan Hanabi aku rasa bahagia yg teramat!

Senyuman Hanabi yang manis, mukanya yang polos dan bersih daripada sebarang jerawat mampu menarik mana-mana perhatian lelaki dan akulah orang itu.

Pakk!

Aku mengetuk kepala aku sendiri. Ahhh, kau tak boleh suka dekat Hanabi,Sehun! Nana kau nak campak mana?!

" Nana... " Wajah bujur sirih wanita itu mula bermain di benak pikiranku. Sudah 2 tahun kami couple, semua perangai dia aku dah masak pun!

Walaupun suka membebel, merengek itu ini tapi aku tak pernah rasa serabut dengan dia. Dia cinta pertama aku dan aku sayang dia tapi sejak akhir akhir ini perasaan cinta kepada Nana makin pudar selepas kehadiran Hanabi.

" Takkan aku dah mula sukakan Hanabi? Tapi Nana macam mana kalau dia tahu hal ini pasti dia sedih. Ahhh! Bapak serabutnya! " Aku meramas rambut dengan kasar.

POV End

■■■

" Good Morning,class! " Miss JiHyo melangkah masuk. Ditangannya terdapat sehelai kelas.

" Good Morning Miss! " Para murid menunduk hormat sebelum duduk semula.

" Okay class, before we start our lesson, I have a good news for you all! " Ujar Miss JiHyo teruja.

" Apa benda miss? Miss nak kahwin lagi ke? " Sakat Chen dari belakang dengan suara highnote dia.

" Apalah kamu Chen mengarut jelan! Ini hal lainlah... "

" Hehehe, mianhe Miss saja nak troll! " Jawab Chen.

" Whatever lah kamu Chen,okay class saya staright to the point ya. Next week sekolah kita akan adakan sebuah rombongan ke Pulau Jeju... "

" Wahhh! Bestnya Miss, berapa hari? "S ampuk Tao sambil menepuk tangannya.

" 3 days 2 night. So kalau sapa yang nak pergi sila isi nama dekat board pejabat. Hari khamis ni last! "

Semua pelajar sudah bersorak gembira. Bukan selalu rombongan macam ni diadakan itupun setahun sekali.

" Shut up class! Wait a minute where is Kim Nana? " Soal Miss JiHyo pelik.

Sehun mengangkat bahunya. Dia pun tidak tahu kenapa Nana tak datang selalunya pagi pagi ada je muka budak tu depan pintu sekolah tapi hari ini batang hidung pun tak nampak.

" It's okay.. " Ujar Miss JiHyo sebelum memulakan pembelajaran.

" Sehun, boleh saya duduk sini? " Pinta Hanabi dengan senyuman mengodanya. Cepat cepat Sehun mengangguk, Hanabi mula kegedikan.

" Weh! cuba kau tengok tu! " Luhan menyiku bahu Suho.

" Asal Hanabi duk kat situ? Mentang mentang Nana tak datang boleh pula dia mengedik duduk dekat situ..." Bebel Suho geram.

" Haah, Sehun pula nampak macam suka je... " Sampuk Baekhyun yang duduk belah kanan Suho. Mereka duduk meja bertiga.

" Jangan-jangan Sehun dan Hanabi suka sama suka tak? " Teka Luhan selamba.

" Hish,jangan mengarutlah kalau Sehun tu suka dekat Hanabi, Nana nak campak mana?!" Marah Suho tidak percaya.

Mustahil Sehun akan khianati Nana.

" Firasat aku yang kata macam tu! "

" Firasatlah sangat! " Baekhyun mencebik.

" Suho, Luhan, Baekhyun what are you saying about?!" Tanya Miss JiHyo.

" Nothing Miss! " Jawab mereka serentak.

" Please give attention for our lesson guys! Exam tak lama lagi..." Tegur Miss JiHyo.

" Sorry Miss.. " Kata mereka serentak. Miss JiHyo mengganguk sebelum menyambung pembelajarannya semula.

■■■

Nana duduk mengerekot di atas katilnya sambil meramas-ramas perutnya yang terasa memulas.

" Omma, appa, saeng Nana sakit.. " Adu Nana sambil memandang frame yg besar di hadapannya itu.

Air mata Nana mengalir laju. Argh! Pasti gastrik ni, itulah kau Nana sapa suruh tak makan semalam tak pepasal dapat penyakit.

" Sehun, sakit... " Nana memejamkan mata berharap agar kesakitan ini akan hilang sebaik saja dia mencelikkan mata.

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!