Bab 3

1.3K 133 13


Nana P.O.V

Sejak dua menjak ni, Sehun dah macam nak tak nak aje layan aku. Apa aku ada buat salah ke dekat dia?

" Haha, you'r so funny lah babe! "

Tiba-tiba mata aku memandang  ke arah muka pintu kelas. Kelihatan Hanabi dan Sehun sedang bergelak ketawa bersama. Mengelegak hati aku dibuatnya macam lava gunung berapi meletus.

" Sehun! Awak pergi mana takdi? " Tanyaku sambil menghampirinya. Hanabi memandang aku dengan pandangan jijik? Eeeii, aku cucuk biji mata kang!

" Sorry Nana, aku teman Hanabi pergi breakfast kejap..."Jawab Sehun selamba.

" Sampai hati awak tak ajak saya sekali. Saya lapar tau tak? " Rengekku manja sambil mengoncang lengan lelaki itu.

" Lah, kenapa tak cakap? Kalau nak pergi sekarang kelas dah nak mula..."

" Alah kau ni Nana tahanlah sikit! " Ujar Hanabi pula.

" Eleh sibuklah kau! Perut aku bukan kau! " Marah aku selamba.

" Aku cakap aje kan ? Tak payah nak beria sangat! "

" Eh, eh perempuan ni baru masuk sekolah tak sampai sebulan dah berlagak queenka!! Blahlah weh! " Aku menolak tubuh Hanabi perlahan tapi minah tu pula yang terlampau over sampai terduduk dibuatnya.

" Nana! Behave yourself, kau pun jangan nak berlagak queenka juga sampai nak tolak-tolak orang! " Sehun memarahiku. Terdiam aku seketika.

" Gwecana Hanabi-yah? " Tanya Sehun prihatin.

" Ahhh, gwecana lagipun salah saya
juga sebab berlagak queenka.." Hanabi berlagak baik. Meluat aku tengok!

" Awak tak salah, Nana yang berlagak sangat! " Sehun menjeling aku tajam sebelum menuju ke tempatnya bersama Hanabi.

What the hell?! Kenapa Sehun dingin dengan aku ? Kenapa dia backup perempuan tu daripada aku, girlfriend dia?!

Wae,wae,waeyo?!

End P.O.V

Nana duduk di bangku taman sekolah.  Bekalan di tangan dipandang, dia mengeluh lemah.

" Aku masak untuk dia bukan untuk aku..." Omel Nana perlahan.

Flashback

" Sehun jom rehat! " Ajak Nana ceria kejadian pagi takdi dilupakannya.

" Mianhae Nana-ssi. Aku kena pergi pejabat kejap ada hal.." Dalih Sehun sambil memandangku.

" Tapi saya ada buat spagetti pasli kegemaran awak..." Suara Nana kedengaran agak kecewa sedikit.

" Kau makan jelah Nana. Okaylah got to go. See you later babe! " Sehun segera berlari keluar dari kelas.

" Chanyeol-sshi! " Panggil Nana apabila melihat kelibat lelaki itu.

" Ehh, Nana mana Sehun? " Tanya lelaki itu.

" Dia pergi ke pejabat kejap ada hal "

Chanyeol mengerut dahinya. Pergi pejabat? Tapi kenapa aku macam ternampak Sehun dengan Hanabi dekat cafeteria takdi?

" Chan! Oit, menung apa tu? "

" Hah, err nothing by the way knp kau panggil aku? "

" Nah! "

" Mwo-ya? "

" Aku buat spagetti pasli untuk Sehun sebenarnya tapi dia tak rehat so takde sapa yang nak makan. Daripada aku buang dalam tong sampah baik aku bagi kau.." Terang Nana panjang lebar.

" Ouh, gomawo-yo! Nanti aku boleh makan dengan Baek. Eh, kejap kau tak makan? " Tanya Chanyeol prihatin.

Nana mengeleng kepala lemah.Dia tiada selera nak makin tanpa Sehun disisi haha.

Dia tiada selera nak makin tanpa Sehun disisi haha

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!