Bab 2

1.8K 146 18


" Sehun! "

Bukk!

" Pergi, hantar Nana balik tuh! Biar kita orang ajar bapak bapak setan! "Ujar Kai sambil menumbuk perut Suga. Tersembur darah keluar dek tumbukan maut Kai.

Sehun mengangguk. Dia memimpin Nana menuju ke kereta. Sebaik sahaja masuk ke dalam kereta air mata Nana mengalir lagi laju. Sehun memandang dengan simpati.

" Uljima... " Pujuk Sehun sambil mengelap air mata Nana. Rasa bersalah menghantui dirinya.

" Awak jahat. Awak tak sayang saya.." Kata Nana dalam nada serak.

" I'am sorry honey. Aku sayang kau jangan nangis eh? " Sehun rasa kekok pula. Almaklumlah kali pertama pujuk perempuan mengajuk.

Nana terkedu. Dia panggil aku honey?! Omo!!

" Diam pun, dah aku hantar kau balik okay? " Pelawa Sehun sambil mengusap rambut Nana.

■■■

Sudah dua hari kejadian itu berlalu, geng Taehyung semuanya sudah dibuang sekolah selepas berita itu tersebar ke telinga pengetua dan Sehun sekarang dah mula caring pasal aku tapi dalam caring dia tu ada juga ice prince, haish!

Kringgg!!!

Semua pelajar berlalu pergi ke kelas masing-masing. Sehun dan Nana berjalan beriringan menuju ke kelas. Sesekali kedengaran gelak ketawa mereka berdua. Wah, pertama kali ice prince ketawa, hahaha!

" Sehun nanti teman saya pergi makan baskin robbin boleh? " Nana buat agyeo.

" Kau ni kan tiap-tiap hari makin benda manis nanti kencing manis baru tahu. Lepas tu kena potong kaki nak? " Gertak Sehun.

" Apalah awak nih, saya dah keampunan nak makin mint chocolate chips! "

" Yelah yelah, dah diam Sir Gary dah masuk " Akhirnya Sehun mengalah itupun sebab Sir Gary masuk kalau tak makin panjanglah ceramahnya.

Semua pelajar memberi tumpuan sepenuhnya kehadapan tatkala melihat seorang perempuan masuk dan berdiri di sebelah Sir Gary.

" Sir, who is she?! " Tanya Baekhyun yang terkenal dengan sikap kepohnya itu.

" Okay class, today we have a new student for Scotland. So I hope you guys will be nice with her and girl, please introduce yourself ... " Lancar Sir Gary berkata.

" Hello guys, I'm Xi Hanabi from Scotland Highschool. It's very nice to meet you alls and I hope you guys will be nice with me, thank you " Irene menunduk hormat. Dia tersenyum manis.

" Wooooo! " Jerit Para pelajar lelaki. Pantang nampak perempuan dahi licin mulalah nak tackle.

" Okay, Hanabi awak boleh duduk belakang Sehun sebelah Kai..." Kai mengangkat tanganya sambil tersenyum. Semua geng EXO memandang tidakk puas hati.

Hanabi berjalan menuju ke arah Kai. Matanya tiba-tiba sahaja bertembung dengan Sehun, lelaki itu tersenyum pendek dan saat itu jantung Hanabi berdegup kencang.

Nana di sebelah memandang dengan penuh cemburu. Tak guna punya mamat ais batu berani dia senyum dekat perempuan lain!

■■■

" Hai, saya Hanabi..." Tegur Hanabi sambil menghulurkan tangannya kepada Sehun sewaktu habis semua kelas.

" Saya Kim Nana! " Nana menyambut salam itu dengan selamba. Berubah terus wajah Hanabi namun cepat-cepat di'cover'. Senyuman plastik dipamerkan.

" Nana-sshi by the way nama awak pulak apa? " Tanya Hanabi lagi kepada Sehun. Wajah Nana lansung tidak dipandangnya. Perasan geram mula terbit di hati gadis itu.

" Err... saya Oh Sehun.. " Jawab Sehun sambil tersenyum ke arah Irene. Eye contact di antara Irene dan Sehun berlaku.

Nana mula berasa tidak sedap hati. Huish, jarang Sehun hendak senyum dekat perempuan macam Hanabi tapi hari ini sebuah sejarah sudah tercipta.

" Ehem,ehem Sehun-sshi jomlah kita makan baskin robbin! " Rengek Nana manja. Hanabi dan Sehun masing-masing mengalihkan pandangan ke arah lain.

" Okay kajja Nana, Hanabi tomorrow we meet again.."Sehun melambai ke arah Hanabi. Nana cepat-cepat menarik pergi dari situ.

■■■

" Sehun-sshi... " panggil Nana apabila melihat lelaki itu asyik dengan telefonnya.

" Hmmm..." Balas Sehun dingin sambil menaip sesuatu.

" Awak mesej apa tu? " Nana memanjangkan lehernya.

" Hish,sibuklah! Dah jom balik..." Sehun bangun drastik dan meninggalkan Nana yang terkial-kial menghabiskan ice-cream dia.

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!