Bab 1

3.5K 166 67

" Wahhh! Suho oppa! "

" D.O oppa! "

" Chanyeol oppa! "

" Luhan oppa! "

" Baekhyun oppa! "

" Lay oppa! "

" Xiumin oppa! "

" Kris oppa! "

" Chen oppa! "

" Kai oppa! "

" Tao oppa! "

" Luhan oppa! "

" Sehun-sshi... " Seorang gadis berambut panjang paras bahu dan berwajah comel berlari ke arah Sehun lalu memeluk lengan namja itu erat.

Semua orang memandang ke arah pasangan tersebut. Ada yang tersenyum-senyum melihat kecomelan gadis itu dengan Sehun.

" Hai Nana! " Sapa member EXO yang merupakan namja group terkenal di Infires Highschool.

" Hai guys,saya pinjam Sehun kejap okay.. " Ujar Nana sambil tersenyum sehingga menampakkan lesung pipit di kedua-dua belah pipinya.

" Pinjam lama-lama pun boleh! " Gurau Luhan.Nana tergelak kecil.

" Okaylah,Kajja Sehun! Bye guys jumpa dalam kelas nanti! " Nana melambai ke arah mereka lalu menarik Sehun menuju ke cafeteria.

" Nana kitakan ada kelas lepas ni! " Bentak Sehun sambil membuat poker face.

" Alah temanlah saya makan. Awak tak kesian ke dekat yeojachingu awak yang cute-mute ni kelaparan... "

" Do I care sapa suruh tak breakfast tadi. Lepas tu menyusahkan orang pula nak teman! " Bidas Sehun selamba.

" Hish,menyampah cakap dengan awak nih! " Nana menuju ke arah kauter makanan dengan hati yang sebal. Sehun hanya memandang sepi seraya mengeluarkan Iphone 7 dan seperti kebiasaan dia melayari Instagram.

■■■

" Okay kelas,hari ini madam Hye Kyo ambil EL sebab dia nak beranak so you guys buat apa yang korang nak asalkan jangan memekak sudah! " Lantang suara Suho bersuara selaku ketua pelajar di dalam kelas itu.

Nana sudah tersenyum sampai ke telinga. Earphone disumbatkan ke telinga dan mari kita tidur!

Sehun memandang Nana yang meletakkan kepalanya di atas meja. Ini mesti lain tak bukan mesti buat taik mata, hish! bukan nak study ke apa.

" Kim Nana! Bangun! " Sehun menyentuh bahunya.

" Apa dia,orang nak tidurlah! "Marah Nana. Pantang tok nenek dia kalau ada orang kacau tidurnya.

" Studylah woi! Exam tak lama dah nanti dapat nombor tercorot lagi mulalah merengek kat aku... "

" Awak ni Sehun. Saya penatlah... " Rengek Nana sambil buat puppy face.

" Takde penat penat.
Buat sekarang! "Ujar Sehun tegas lalu menghempaskan buku add-math di atas meja gadis itu.

" Hish, yelah yelah... " Nana mendengus. Huh! Tak romantik langsung jantan ni!

Sehun memandang Nana yang terjuih-juih bibirnya sambil melakukan kerja add-math.

" Oit,kutuk aku ke atau hafal formula add-math! "Sindir Sehun selamba.

[C] Hello, Ice Prince! ▪Sehun Fanfic▪Read this story for FREE!