33. Bölüm

12.6K 583 121
                                    

Yeniden merhaba.
Başlamadan önce biraz sohbet edelim ha ne dersiniz? Muhtemelen bir çoğunuz "Ne sohbeti kızım, okuyalım da gidelim, işlerimiz var bizim." şeklinde düşünüyorsunuzdur. Aslına bakılırsa haklısınız. Yani benimde işlerim var. Daha saçımı yapacağım, hazırlanacağım vs. vs. Ama o kadar yazacağım. Sonuç olarak benim beş dakika da yazdığımı sizler bir dakikada okuyorsunuz. Yani...okusanız fena olmaz hani.

Şimdi...biraz size bu işe nasıl başladığımdan bahsedeceğim. Ben geçen yıl yine yaz tatilindeyken bir gece oturuyordum her zamanki gibi. Canım sıkıldı. Saat de gecenin üç suları. Haliyle yapacak bir şeyde yok pek. Neyse, canım sıkıldı öyle yazayım dedim. Mavi Belanın ilk bölümünü yazdım. Zaten sizde biliyorsunuz ki çok amatörce ilk bölümler. Yani planlanmış bir şey değildi kesinlikle. Her neyse. Ben o gün hiç uyumadım ve iki bölüm yazdım, bir de bir gaza gelip yayınladım.

Aslında şuan düşünüyorum da ne cesaretmiş bende ki. Belirli bir kurgun yok, yazım şeklin gelişmemiş, tanıtım ve kitap kapağı desen tipe bak hizaya gel şeklinde. Sen ne ayaksın kızım? demezler mi adama? Demedi kimse. Bende yazdım.

Bir iki bölüm yazdıktan sonra Poyraz, Eylül'e "Mavi Bela" diye hitap etti ilk kez. O da kurgulanmış bir şey değildi. Ben bölümü yazmadan önce ne olacağına kara vermezdim zaten. Haydi Allah diye girişir o an aklıma ne geliyorsa onu yazardım. Konuya dönelim...

Poyraz'ın o hitabından sonra ben kitabın adını değiştirdim ve şimdi de ismini koydum. Öncesinde yani ilk iki bölüm sürecinde ne olduğunu merak edenlere söyleyeceğim ama gülmeyin. Söylüyorum.. "Psikopat Mafya Sevgilim" ulan ergenliğe bak yalnız. Bu da yanlış anlaşılmasın sakın. Kitap adına Psikopat veyahut Mafya ismi koymak ergenlik değil tabii ki ama ben o zamanlar hep o tarz kitaplar okuduğum için ne varsa demişim, çorba etmişim resmen. Hani şey tripleri "Hem psikopat, hem mafya var mı bundan kötüsü?" gibi olmuş.

Her neyse ilk on bölüme hiç yorum gelmedi. Onuncu bölümden sonra yorum yapılmaya başladı. Ben bölüm başına elli okuma limiti koyarak başladım bu yola ve şuan da bile çok çok başındayım işin. Sıkılıyor musunuz bu arada? Sıkılmayın yani sizde hep Eylül hep Poyraz olacak değil ya? Biraz da beni okuyun. O zaman devam ediyoruz...

İşte ben deli gibi dece gündüz yazıyorum kitabı ama hep bir klişe hep bir alışılmışlık. Katilimin Kollarında da bile vardı bu. O sebeple düzenliyorum onu da. Zaten Mavi Bela da final olunca düzenlenecek.

ŞİMDİ GELELİM ŞU FİNAL MESELESİNE...

Kitap yakın zamanda final olacak. Yakın zaman derken sanırım bir kırk bölüm civarını bulur yine de. Birinci kitap final olduktan sonra ki bunu eğer ayarlayabilirsem okullar açılıncaya kadar halletmek istiyorum. Okul açılınca da yeni kitabım "KUTSAL" aktif hale gelecek. O kitabın konusu cidden tamamen kendi özümde şekillendi. Kesinlikle bir klişelik yok ve eğer bir çalıntı olursa ciddi anlamda gereğini yaparım.

Okullar açıldı mı? Mavi Bela final oldu. Arada düzenliyorum onu. Katilimin Kollarında da düzenleme bitti yeni bölümler geliyor. (Umarım) KUTSAL'da sorunsuz yayınlanıyor. Her şey tıkırında. Peki akıllarda bir soru var. Ne sorusu:

MAVİ BELAYA İKİNCİ KİTAP GELECEK Mİ?

Evet arkadaşlar olacak. İki seriden olacak kitap ama bir durun. Bende insanım yahu!! Mavi Bela iki, Katilimin Kollarında final olunca gelecek. O da elli bölümü aşınca final olur. Hemen şunu da diyeyim onun da ikinci bir serisi olacak. Ama onun birinci kitabı bitince Mavi Belanın ikinci kitabına başlarım. Sanırım bir sorunuz kalmadı?

Mavi BelaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin