Kapitola pětadvacátá - ...že jsem připraven ke každé špatnosti

8.2K 490 178
                                    

Aniž by si to uvědomili, Albus Potter a Severus Snape, dva nejnepravděpodobnější lidé z celých Bradavic, se stali spojenci. Protože Abe nemohl Eileen doprovázet na ples sám, rozhodl se, že ji nepozve nikdo. Nechal mezi bradavickými chlapci rozhlásit, že vyzve osobně na souboj každého, kdo se ji pokusí na ples pozvat. Edward celé té historce přidával na dramatičnosti a bavil se tím, že pár spolužáků z Havraspáru přesvědčoval, že je Albus prokleje, pokud si vedle ní byť jen přisednou na přeměňování. Situace během pár dnů narostla do takových extrémů, že několik chlapců uprostřed chodby nečekaně změnilo směr, když ji spatřili při cestě na hodinu kouzelných formulí, a odmítali s ní dokonce pracovat v hodině bylinkářství, když je profesor Longbottom rozděloval do dvojic.

Albus s Edwardem sami Eileen neustále doprovázeli a pronásledovali pomocí Pobertova plánku, aby ani na pár minut nikde neosaměla. Edward byl ke kamarádovi shovívavý a dohlížel na Eileen zčásti jenom proto, že trávila spoustu času se Soňou a to mu vyhovovalo. I tak byla místa, kam za ní nemohli, a proto se Abe snažil naverbovat k jejich skupince i Rose.

„Dej mi pokoj, Abe, tohle dělat nebudu," zarazila Rose svého bratrance, když ji pronásledoval až k dívčím umývárnám.

„Ale Rose," žadonil zoufale, „prosím."

„Řekla jsem ne," odmítla rázně, „nemůžu s ní být čtyřiadvacet hodin denně jenom proto, aby ji někdo nepozval na ples. Nemáme ani společný rozvrh."

„Na to už jsem se díval," připustil Abe. „Ale v úterý, když půjdeš z věštění čísel o pět minut dřív, dostihneš ji v druhém patře, jak půjde z hodiny starodávných run. Mohla bys ji doprovodit na kouzelné formule a-"

Rose nevěřícně otevřela ústa, a pak jedním prudkým pohybem zabouchla Albusovi před nosem dveře.

„Jsi magor, Pottere!" křikla ještě.

Albus musel uznat, že udělal, co mohl. Eileen neměla prostor k rozhovoru se žádným ze spolužáků. Naneštěstí však Abe neměl vliv na chlapce z Kruvalu a Krásnohůlek, kteří se jí pokoušeli nadbíhat. Tam našel nečekané spojenectví se Severusem Snapem.

Sedmáci právě opouštěli skleníky po hodině bylinkářství. Venku nepříjemně mrzlo a každý pospíchal, jak nejrychleji dovedl rovnou do hradu na teplý oběd. Abe s Edwardem se ve sklenících zdrželi, protože se jim během hodiny podařilo zničit několik vzácných exemplářů zpívajících rostlin. Profesor Longbottom je za trest nechal hnojit dračím trusem celý skleník.

Eileen se prodírala mezi spolužáky k hradu, když jí cestu zastoupil vysoký pohledný mladík z Krásnohůlek. Zářivě se na ni usmál, nadechl se a v okamžiku na místě zezelenal. Eileen se zmateně ohlédla přes rameno, kde se zčistajasna objevil Severus a probodával mladíka vražedným pohledem. Než se Eileen rozkoukala, byl chlapec pryč a Snape také. Začala mít nepříjemný pocit, že ji otec nějakým záhadným způsobem sleduje. Narážela na něj podezřele často, přestože málokdy opouštěl sklepení. Vešla například do chodby a on se zjevil zpoza rohu, nebo seděla v knihovně a on se mihl mezi regály. Říkala si, jestli není paranoidní, ale když už předstíral, že kontroluje brnění u dívčích záchodků, odkud jednoho rána vycházela, byla si jistá, že to není náhoda.

Přestože sám Snapea nemohl vystát, byl Abe za jeho přítomnost rád. Jako odpuzovač nápadníků jeho dcery fungoval dokonale. Eileen, která jindy vycházela dobře prakticky jenom s Rose a chlapci, byla najednou uvězněná jen v dívčím světě a přestávalo se jí to líbit.

Vracela se právě z hodiny přeměňování do společenské místnosti, když se připletla do davu šesťáků mířících z učebny lektvarů nahoru do hradu.

Mé jméno, má krev III (Harry Potter FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat