Yarış part 1

6.8K 391 151
                                    

Multi: Baran için seçtiğim karekter tamda hayalimdeki baran sizce ? İnstgramda bakabilirsiniz:okokalright

Playist; sezen aksu- bile bile

~
Söylediği 3 kelime transa geçmemi sağlamıştı. Ne demek yarışa katılıyorsun ateş ? Siktir ordan. Ağzımı bozmamı istiyordu bu çocuk ? Gerilen sinirlerimle şen bir kahkaha attım. Kendini ne zannediyordu bu. Yelkovanın durduğu andaydık.

" İyi bir şakaydı. İlk söylediğinde ciddiye alıyordum."diyerek alayla sırıttım.

Yüzünde tek bir kas oynamazken gözleri delici bir soğuklukla tenime işliyordu,dümdüz olan dudakları ve bakışlarıyla " Ciddiyim. Yarışmaya katılacaksın."dedi umursamazca.

Derin nefes alıp ona alayla baktım. Çenemi dikleştirip " Sen kimsin ki ? Senin lafınla yarışa katılacağımı falanmı zannediyorsun. Azmine hayran kaldığımı söylemem gerek."dedim koltukta geriye yaslanarak.

Birden kahkaha attı soğuk hava sımsıcak ederken beni küçümser bir bakış atıp bana baktı" Adını benim yazdığımımı düşündün aptal ?" dedi hala gülerken.

Bir dakika peki adımı kim yazdırmıştı o zaman damarlarımda dolaşan öfkenin haddi hesabı yoktu. Gözlerimi bir süre kapattım. " Abinle sen neyin peşindesiniz ?" öfkeme oranla sesim gayet sakindi.

Sürücü koltuğunun kapısı açıldığında tek gözümü açıp ona baktım. Bir ayağı içerde bir ayağı ise dışardaydı. Geriye yaslanıp sigarasını o tapılası dudaklarına dokundurduğunda gözlerimi kırpıştırdım, alt dudağı üst dudağına oranla büyüktü ve ister istemez dikkat çekiyordu ve bakıyordunuz. Sigarasını yakıp derin bir nefes aldı ve başını geriye yaslayarak dumanı yukarı doğru üfledi, beyaz teniyle siyaha meydan okuyordu tüm
benliğiyle,bir insana siyah bu kadarmı yakışırdı ?

Göz ucuyla bana bakıp " Abi ? " dedi sorarcasına. " Evet Alaz ? " dedim. Sigarasından bir nefes daha alıp " Abim değil."dedi soğuk sesiyle. Bir dakika geri alıyoruz. "Ne demek abim değil ? " diye sordum şaşkınca.

Yüzüme bile bakmadan sigara izmaritini pencereden atıp " Odada değilmişsin gibi davranıyorsun." dedi. Odadayken ben şaşkınlıkla konuşmaları takip edememiştim ki. " Alaz'ın kardeşi Pamir." diyerek durumu izah etti. O zaman ablamla nerden tanışıyorlardı ? Aklımda o kadar cevaplanmamış sorular vardı ki.

"Ama alaz ded-" dediğim an sözümü keserek. " Kuzeniz. Aptal. Soruların bittiyse seni eve bırakacağım." deyip arabanın kapısını kapatıp çalıştırdı.

Sonson aptol.

Uzun bir yolculuktan sonra evimin önüne geldiğimde arabayı durdurdu. Elimi inmek için tam uzatacakken kolumu tutup gözlerini üzerime dikti" Olanlardan kimseye bahsetmek yok."dedi. Ben ise kolumdaki eline bakıyordum. " İsmimi yazdırdığın gerçeğini bahsetmeme gerek yok ? " dedim. Kaşları çatılırken kolumu daha çok sıkıp " Ne saçmalıyorsun sen ? " dedi tehlikeli bir tınıyla.

Adımı o yazdırmamışsa kim yazdıracaktı. İçimdeki kötü kız başını kaldırıp bana kaşlarını çatarak Yarışa katılacaksın dedi daha ne desin çocuk aptal diyorken,içimdeki küçük kız örüklü saçlarıyla oynayıp bir öne bir arkaya sallanarak kafasını iki yana sallıyordu.

" Yarışa katılacaksın dedin seni yahudi boku." diye çemkirdiğimde çatık olan kaşları yay gibi gerinip şaşkınca bana baktı kahkaha atacak gibi bir yüz ifadesi vardı. Ama hemen kendini toparlayarak önüne dönüp " İn arabadan." dediğinde tip tip bakıp indim kapıyı kapatınca duyduğum son şey " Yahudi boku dedi kız resmen lan." mırıltısıydı.

TAKINTILI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin