@ChristineDavenport4

73 7 4


Az elsőt  ajándékozta nekem, a szabályok értelmében írnom kell magamról 10 tényt, azután válaszolok az ajándékozóm 10 kérdésére. :) Kezdjük hát!

10 tény Daremo-ról:

1. Szeptembertől kezdem a fősulit, építőmérnöknek fogok tanulni.

2. Nem tudok rendet tartani magam körül, mindig káosz uralkodik a szobámban, viszont megjegyzem, mit hova hajítottam el, így sosem hiányzik semmi, csak rendrakás után.

3. Nagyon szeretem az állatokat, főleg a macskákat. Most egy cicám van (a másikat sajnos júniusban el kellett altatni, mert mérget evett), valamint két kutyánk. Nagyjából 10 éven keresztül voltak rágcsálóim is, legutoljára patkányaim, de nagyjából 2 éve nincs, ugyanis jelenleg nem férne be a szobámba és a napirendembe. De minden vágyam a jövőben egy törpenyúl.

4. A 18. születésnapomra egy tetoválással leptem meg magam, amiről nem szóltam a szüleimnek. Most van a bokámon egy Simba Az oroszlánkirályból, ami megtestesíti az életfelfogásomat.

5. Laktózérzékeny vagyok nagyjából 2 éve.

6. Legtöbbször novellákat írok, ugyanis regényt már nagyon régóta, körülbelül 15 éves korom óta nem tudok befejezni. Ühüm, ezzel most nagyon jó képet festettem le magamról...

7. Sorozatfüggő vagyok. Igaz, jelenleg csak a Trónok harca és az Agymenők az, amit követek, de régebben egyszerre 5-6 sorozatot is képes voltam nézni.

8. Középfokú nyelvvizsgám van angolból, alapszinten állok németből, és ha minden igaz, szeptembertől elkezdek tanulni horvátul is. Ez számomra azért nagyon fontos, mert a gyökereim ide, illetve Szerbiába nyúlnak vissza, és mindig irigyeltem apámat, aki perfekt beszél szerbül. Én pont olyan szinten állok, hogy a számokat és egy-két szót megértek, úgyhogy pont el tudok menni a piacra bevásárolni.

9. A környezetemben mindenki tudja, hogy írok, a családom, a barátaim,a  távolabbi rokonaim, az iskolatársaim, még néhány (most már csak volt) tanárom is követi a blogomat és az írásaimat. Mióta felvállaltam a blogomon a nevemet, illetve a valós életben az írásaimat, sokkal felszabadultabb vagyok, megnőtt az amúgy béka segge alatt heverő önbizalmam, és arra buzdítok mindenkit, hogy tegye meg ezt a lépést, ha komolyan gondolja a művészetét.

10. Az íráshoz van egy fura módszerem: a vázlataimat lapra írom, ehhez külön füzeteim vannak. A tényleges alkotást viszont nem tudom lapra írni, olyankor összecsapott lesz, ezért ez csak gépre megy, még telefonon sem tudok pötyögni, olyankor zavar a pici kijelző. 

És most a 10 kérdés:

1. Fagyi vagy süti?

Nem szeretem a legtöbb süteményt, viszont mióta laktózérzékeny vagyok, a fagyihoz is csak nagyon ritkán van kedvem. Van olyan tablettám, amit bevéve megehetem a tejes ételeket is, de a fagyinál a gyógyszer valahogy elvette az egész értékét. Szerencsére ismerek egy helyet a városban, ahol (elég drágán) laktózmentes gyümölcsös fagylaltokat lehet kapni, illetve vannak dobozos fajták is.

2. Van háziállatod? Ha igen, mi?

Francba, ezt lelőttem a tényekben. :"D Akkor elmesélem, mit hozott haza a kicsi sógorkám (8 éves) a nyaralásról: egy kb 3 centiméteres skorpiót, amit most egy befőttes üvegben tart.

3. Milyen fajta könyveket szeretsz olvasni?

Igazából én vagyok az az ember, akinek szinte mindegy, mit adsz a kezébe, el fogja olvasni. Egyedül a nyálas, romantikus műveket nem szeretem.

4. Miért kezdtél el írni?

Jó kérdés, nem emlékszem pontosan a motivációra, ugyanis az első meséimet már nagyjából második osztályos koromban körmöltem egy füzetbe, harmadikban pedig már áttértem a számítógépen való írásra. :D Talán az lehetett az oka, hogy nagyon hamar, nagycsoportos koromban megtanultam folyékonyan és magamban is olvasni, állítólag sokszor el kellett venni tőlem a mesekönyvet, hogy foglalkozzak a többi gyerekkel. Gondolom, mivel nagyon hamar elragadott a fantázia világa, és be nem állt a szám (anyu mindig dicsekszik vele, hogy kétévesen, rettenetes beszédhibákkal, de folyékonyan szavaltam több verset is), szükségszerűnek éreztem, hogy én is megalkossam a saját történeteimet.

5. Mi a legszebb hely, ahol valaha jártál?

Pag városa, Horvátországban. Eddig négyszer voltunk ott nyaralni, idén júliusban már a párommal is, és azt kell mondanom, még mindig ez a kedvenc helyem.

6. Mi a legnagyobb félelmed?

Hogy elveszítem azokat, akiket szeretek.

7. Könyv vagy film?

Egy írópalántától kérdezed, hát nem egyértelmű? :)

8. Ki a kedvenc íród?

Talán J. K. Rowling, de Vladimir Nabokovtól is csak fantasztikus írásokat olvastam, meg valami furcsa vonzalmat táplálok Robin Cook orvosi krimijeinek irányába is.

9. Ki a kedvenc színészed/színésznőd?

Ilyenem nincs.

10. Ha lehetne három kívánságod, mit kívánnál?

Először is azt a laptopot, amit terveim szerint augusztus végén vagy szeptemberben meg fogok venni. Azután azt, hogy legyen elég ambícióm befejezni a jelenlegi fő regényemet, a Hazug szerint az életet. Harmadszorra pedig a törpenyuszit. :D


Köszönöm szépen a figyelmet! :)

DíjakWhere stories live. Discover now