JULY GÜCÜNÜ DENİYOR

368 21 0
                                    

     July bu yazıların gerçek olduğuna zar zor inandı. Hiç kimseye çaktırma- dan kitabı alıp kütüphaneden çıktı. Demek ki bu kolye sandığından daha da özeldi. Peki bu kolye bu kırtasiye ye nasıl geldi ki? Bunu bu günlüğü yazan adam mı yapmış? Şu an o kadar çok olasılık var ki...
     July gücünü denemeye karar verdi. Ama eve gidene kadar herhangi bir iyilik yapamadı. Belki kasıtlı olarak yaparsa kolye onun dileğini gerçekleştirmezdi. En iyisi kitaba bakmaktı.
     Kaldırımın kenarına oturarak yıpranmış sayfaları çevirmeye başladı July ;
     - İşte burada!, dedi sevinçle.
     Bulduktan sonra da okunmaya başladı July ;
     - Bu sorunun cevabını arayacağınızı
düşündüm bunun içinde cevabını yaz- dım. Soru : Ben iyiliği kasıtlı olarak yaparsam kolye benim dileğimi gerçekleştirir mi?
     Bu sorunun cevabı evettir. Hatta olduğundan daha büyük bir iyilik yapar.
     July  "bu iyi" diye düşünerek kalktı ve yürümeye devam etti. Eve geldiğinde annesi evi süpürüyordu. İşte bu! Annesinin elinden süpürgeyi alıp evi süpürecekti. Bu annesine bir iyilik olacaktı.
     July ;
     - Anneciğim sen çok yorulmuşsun- dur. Sen bırak ben süpüreyim, dedi ve annesinin elinden süpürgeyi aldı. Evi süpürmeye başladı.
     July annesinin de yardımıyla evi kolayca süpürdü. Evet ev mis gibi oldu.
     July ;
     - Anneciğim bez ile toz alayım mı?,
diye sordu July.
     Anne ;
     - Yok kızım teşekkür ederim, dedi anne kızına.
     July ;
     - Peki. Anne yardıma ihtiyacın o- lursa  ben odadayım, dedi ve odaya gitti July.
     Kolyenin parlamasını fark etme- mişti bile. Odaya girdiğinde yataklar topluydu. July yere uzandı. Kötü adam Jackson ile savaşmalı mıydı? Korku- yordu. Bu durumu annesine söylemek
istemiyordu. Tabii ya unuttuğu bir şey vardı. Dileğini söylemedi. Ne isteme- limiydi ki? Bu durum da ne istenirdi? İşte bu! Diğer iki mavi deniz yıldızlı kolyeleri ve sahiplerini yanına çağırmak istedi. Kolye parladı ve July'nin karşısında iki tane kız belirdi.
July şaşkınlık ile kızlara bakmaya başladı. Kızlar July'den de şaşkındı. Acaba bu iki kız güçlerini iyilik için mi harcayacaktı?
   

SİHİRLİ KOLYEWo Geschichten leben. Entdecke jetzt