Já a famfrpál✔

6.4K 424 21
                                    

Už jsem, myslím, říkala, že jsem se chtěla dostat do našeho famfrpálového týmu. Celý týden jsem pilně trénovala a těšila se na chvíli, kdy se budu moct předvést. Blackovi jsem se stále vyhýbala a myslím, že i on mně. Nejvíce jsem se bavila se Remusem a Lil. Vlasy mi už úplně dorostly a červené řasy zamaskuju řasenkou, i když jsem ji vždycky používala velmi sporadicky. Udělala jsem si lektvar, který bystří smysly, a před náborem jsem ho vypila. Chci, aby na mě byl táta pyšný, protože chci pokračovat v jeho famfrpálových šlépějích. Oblékla jsem si nebelvírský hrací úbor, nebo jak to nazvat. Šla jsem v něm na snídani a skoro celý nebelvírský stůl se po mně díval. Jo, já vím, holky jako já moc famfrpál nehrají. Hledala jsem očima Lily. Našla jsem ji úplně na konci stolu. A k mé "radosti" si vedle ní sedl Potter, oblečený jako já. Naproti němu, jak jinak, Black. Nakonec jsem se sebrala a šla k nim. 
,, Nazdar, Whitová, koukám, že to s famfrpálem myslíš vážně."

,, Ahoj Pottere, naprosto vážně. Ahoj Blacku," řekla jsem a podívala se na něj.

,, Ahoj Whitová, co tvé vlasy?"

,, Vidíš, ne?" řekla jsem otráveně a zatřásla hlavou. 
,, Jo, pěkný."

,, Díky, už asi půjdu."

,, Vždyť jsi nic nesnědla," řekla starostlivě Lily a podívala se na mě. Vzala jsem si jablko.

,, Dám si jablko, sním ho cestou,"

,, Tak dobře," řekla a pokoušela se setřást Pottera.

Na hřišti už nás bylo celkem dost. Rozdělili nás podle hracích pozic. Útok, branka, odrážeči, chytač. Já jsem chtěla zkusit útok. Nasedli jsme na košťata a kapitán družstva nás zkoušel. Byla jsem pekelně nervózní.  Létali jsme po jednom a kapitán nám nahrával camrál, který jsme přes Wooda museli dostat alespoň do jedné z obručí. Z deseti pokusů jsem uspěla osmkrát. Lily se na mě několikrát usmála z tribuny a pozorně mě pozorovala. Nakonec si nás všechny zavolal kapitán. Říkal výsledky a já ani nedýchala.
,, Whitová, útok," řekl a usmál se na mě. Měla jsem velkou radost. Hraju za kolejní družstvo! 

Šla jsem po chodbě a úplně jsem cítila, jak je na mě táta pyšný. Jen aby mi to nestouplo do hlavy, a nebyla bych jako Black. Svalila jsem se na postel, ale ještě před tím jsem si stihla sundat všechny ty kusy oblečení, ve kterém se hrálo.

Znala jsem Siriuse Blacka ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat