Capítol 22, 4a part:Fi, Observant darrere el teló.

10 3 0
                                    


25 de febrer de 2011

En Jordi va decidir anar a la seva sucursal bancària l'endemà mateix. No podia esperar. Era del parer que les coses desagradables calia treure-se-les del damunt al més aviat possible. Només entrar al banc, l'Adela, la caixera, el va rebre somrient.

- Hola Jordi! Com va tot? I La família?

- Anem fent, gràcies. Podries cridar el Josep Maria?

- Sí, ara mateix el crido.

En pocs minuts va aparèixer el director. Era una persona amable, que sempre l'havia sabut assessorar a l'hora de guardar els seus diners en lloc segur. Després de tants anys, s'havia establert un vincle, una amistat, i en Jordi va entrar al despatx tranquil, sabent que l'entrevista era un senzill tràmit més.

- Jordi! Com anem, noi?

- No gaire bé , la veritat. L'empresa familiar no rutlla i hem decidit tancar-la.

- Ho sento. Si hi podem fer res per ajudar-te, només cal que ens ho diguis.

- Sí, gràcies. Justament per això venia. Hem de fer molts pagaments com pots entendre. S'han d'indemnitzar els treballadors i, creu-me, és una bona picossada.

- No et preocupis, que tot té solució. Deixa'm veure... De quina quantitat estem parlant?

- Pel que ha calculat el nostre gestor necessitaré entorn dels tres-cents cinquanta mil euros.

- D'acord. Espera que miri els teus comptes abans de res...

- Havia pensat disposar de la inversió que vaig fer en accions preferents. La quantitat era aproximadament aquesta, sense comptar que amb els interessos que n'he obtingut , n'hi de haver més que suficient per cobrir-ho tot._ va suggerir en Jordi que ja havia estat planificant cada petit detall de la gestió per avançat des del despatx de casa seva fins a altes hores de la matinada.

El director es va escurar la gola tot afluixant-se el nus de la corbata. Era el que passava, que li faltava l'alè quan havia de donar una mala notícia a un client. Va somriure, per pur compliment, mentre assajava la forma més suau de preparar el cop. No era dels que es llançava de dret a la piscina, tot al contrari, ell vorejava la costa per aclimatar-se primer a la temperatura del mar.

- Sí, és clar. El que passa és que la situació no és tan senzilla. Aquestes accions eren un bon producte, amb una alta rendibilitat , però per desgràcia depenen dels mercats.

- No sé si t'estic entenent...

- El banc nacional ha paralitzat de manera transitòria la compravenda d'aquests actius. Es tracta més d'una mesura de prudència que d'una altra cosa. La inversió que vas fer continua estan en bones mans , però per disposar d'aquest efectiu has de tenir una mica de paciència. Segurament en uns mesos en podràs fer ús sense problemes.

- No podem esperar! Estem en situació de fallida! Recordo que tu em vas dir que era una inversió garantida, que podia recuperar els diners d'un dia per l'altre. Ara em calen!

- Jordi, calma 't. Quan t'hem fallat? Tinc una solució al teu problema. Vols un refresc? Un cafè? No? Mira, no tens prou liquiditat en aquests moments, si bé disposes d'un pis que et servirà d'aval per fer font a aquest pagament.

- No, el pis no és negociable.

- Escolta'm, si us plau. El pis és tan sols una garantia. L'hem de fer taxar, això sí, però tenint en compte que està situat en una de les millors zones de la ciutat i que és un dúplex, ja et dic que no hi haurà cap problema per la nostra part. D'altra banda et queden uns estalvis que et permetran anar tirant mentre no et surti una feina.

- No puc arriscar-me. Si les coses no sortissin bé, em quedaria al carrer, sense res!

- No et posis nerviós. Tranquil·litza't , tot es pot resoldre de forma satisfactòria. Saps que la nostra prioritat sempre han estat els nostres clients. I tu, n'ets un, dels millors! Nosaltres som els primers interessats que tot vagi bé. Fes-me cas... Ets un home intel·ligent, tens molts contactes. No crec que et costi gaire trobar un lloc de treball. Mentrestant disposes d'un coixí econòmic que et permetrà tirar endavant uns quants mesos. Recorda també que la inversió que vas fer amb nosaltres, no l'has perduda. En qualsevol moment es resolt tot i podràs recuperar els diners invertits.

- No sé, jo no ho veig clar.

- Que et sembla si et faig una simulació del crèdit en un moment? Veuràs que és una solució raonable. A més, com a client de tants anys, et farem unes bones condicions... Observa...

Continuarà... 

El de la imatge és en Jordi.



Cada vegada que respiresWhere stories live. Discover now