Lectura placuta!

- Suna la politie, ii soptesc cu ochii mari de groaza. Acum, tampitule!

Se misca agitat prin camera de parca nici nu m-ar auzi. Si-a fixat privirea spre micul sifonier din partea cealalta a camerei, apoi l-a apucat din parti si l-a ridicat dintr-o data de parca nu cantarea nimic si l-a fixat in fata usii. Doamne Sfine si Maicuta Domnului. El chiar e diavolul.

- Nu ne-ar ajuta cu nimic.

A apucat noptiera si a pus-o langa dulap.

- Vreau sa te indepartezi de fereastra, spune autoritar. 

Mi-am incrucisat mainile strans la piept, dar am facut intocmai. 

- Cum adica nu ne-ar ajuta cu nimic? E politia! Ala e un hot! Si te jefuieste, ametitule! Daca nu suni tu, sun eu.

Ma apropi de el pentru a-mi lua telefonul ramas pe noptiera, dar se posteaza in fata mea precum un zid.

- Ala nu e un hot, Shel. Nici macar om nu e, iar politia nu-l poate opri, ok? 

Cica nu e om. Dar ce-i? Un hamburger mergator? Si cand credeam ca nu poate fi mai tacanit de-atat... ce m-am mai inselat.

Un sunet asemanator cu un geam spart mi-a strans stomacul ghem. Am tresarit si urmatoarea mea reactie a fost sa tip pana ajungea strigatul meu dincolo de 300 km, dar mana lui a facut contact cu gura mea imediat. Mi-a dat drumul si mi-a facut semn sa fug imediat in cel mai indepartat colt al camerei. Nici macar n-am gandit de doua ori, cum as fi facut de obicei.

Sifonierul si noptiera s-au miscat si aproape s-au daramat in urma bubuiturii puternice in usa. Dante s-a lasat pe spate, incercand sa le tina acolo cat mai mult timp. Loviturile au continuat din ce in ce mai puternice. Aero statea in cele patru labe langa mine, maraind si pregatit pentru orice era dupa usa. Imi e atat de frica in momentul asta, incat e incredibil ca n-am facut un atac de panica.

O gheara imensa a trecut prin ea pe partea unde cele doua bucati de mobilier nu o acopereau. Dante a injurat din nou cand gheara a fost urmata de mai multe, sfaramand lemnul. Un ochi auriu ne privea prin crapaturi, apoi creatura a scos un fel de marait, dar mult mai ascutit decat a lui Aero. De parca era un tipat.

- Doamne. Sfinte.

Dante m-a privit si a strans din dinti. Si-a incordat muschii - era fara camasa, Doamne, din nou - si s-a aruncat din fata baricadelor, iar ele au cazut deoparte, lasand numai praf in jurul lor. S-a ridicat repede si s-a postat in fata mea, iar dupa cel mult trei lovituri, usa a cedat. 

Si am crezut ca-i un cosmar.

O fiinta uriasa cu cioc, ghiare si aripi a intrat maestuos in camera. Avea o coada gri si parea a fi foarte deasa si grea. 

- Ala-i un grifon? Era imposibil sa nu-mi fi citit spaima din voce. Vezi ce-ai facut, ticalosule? M-ai innebunit! Acum halucinez, naiba sa te ia!

- Nu mai tipa, o sa-l enervezi mai rau. Si nu-i un grifon. E un hipogrif.

Hipo-ce? O sa fac eu hepatita daca mai stau langa tine.

- Nu te misca, spune pe un ton scazut.

Nici nu cred ca am cum.

- O sa te atace pe tine prima daca faci miscari bruste.

OK. Am inteles. Ma misc - mor. Respir - mor. Traiesc - mor. OK.

Hipogriful si-a scos incet ghearele, implantandu-si una in podea, semn ca erau foarte ascutite. De la cap si pana la brau avea pene, iar de la jumatate parea ca avea copite si blana. Asta e o fiinta mitologica din basme care n-are ce cauta aici!

Banshee and Alpha ( 1 & 2 )Citește această povestire GRATUIT!