52.

1.7K 173 28


Halk motoszkálást éreztem magam mellett, majd lassan a beszédfoszlányok is eljutottak a tudatomig. Puhán feküdtem, valaki a kezemet fogta és a fejem mellett beszélt. Nagy levegőt vettem, amitől hirtelen minden abbamaradt. 

-Na jó, ki ütött le? - kérdeztem anélkül, hogy kinyitottam volna a szemeimet. Motyogás a jobb oldalamról, majd ideges torok köszörülés.

-Hát... Mondanám, hogy Harry, mert őt nem bántanád érte... - válaszolt Zayn, elárulva magát remegő hangjával. Homlokomat ráncolva idéztem vissza a pillanatot, amikor a hátam mögül kiáltott fel, és akkor még nem ismertem fel a hangját. 

-Zayn. Megöllek - mondtam lassan, de annál komolyabban. 

-Kérlek, ne! - kiáltott fel, mire összerezzentem és kinyitottam a szemeimet. Barátom felém hajolva pásztázta az arcom, kétségbeesett kifejezéssel bámult le rám. -Én csak téged védtelek!

-Úgy, hogy leütöttél? - vontam fel a szemöldököm. 

-Figyelj, ha megölted volna Jeffet, te sínylődtél volna, mert egy gyilkosságot nem lehet csak úgy félresöpörni. Tudod, rendőrség, cellák, kigyúrt, kanos bűnözők...

-Elég volt - állítottam le. -Nem öltem volna meg.

-Ó, dehogynem! - szűkítette össze a szemeit. -Tisztára elborult az agyad.

-Téged foglak megölni - bólogattam, mire kisimult az arca és eltűnődve pislogott rám.

-Szóval engem megölsz, de Jeffet nem? Ebben mi az ésszerű? - értetlenkedett.

-Az, kedves barátom, hogy te leütöttél, Jeff meg egy seggfej - sóhajtottam. 

-Én leütöttelek, de Jeff hozzáért Harryhez. Aztán meg akarta ölni, de igazad van, engem kell bántani... - gúnyolódott. Szavait hallva olyan gyorsasággal ültem fel, hogy nem csak beleszédültem a mozdulatba, de még Zaynt is lefejeltem. 

-Ez nekem fájt... - húzta el a száját Niall, miközben átkarolta Z vállát és elhúzta mellőlem a kába testet. A homlokomra szorítottam a tenyerem és körbenéztem a szobában. Liam egy telefont szorongatva ült az ágy végében, és aki a kezemet fogta még mindig, az én göndör angyalom volt, akinek - ha akarja, ha nem - magyarázatot kell adnia a történtekre. 

-Hol vagyunk? - kérdeztem.

-A hotelszobánkban - biccentett Niall. A takaróra néztem, majd a lepedőre, végül pedig a párnára. -Mi van? - vette észre elégedetlenkedésem. 

-Merem remélni, hogy nem a felavatott ágyba tettetek be - grimaszoltam. A szöszi jól láthatóan lefagyott, míg Zayn elfordult és hallhatóan felhorkant. 

-És még ki se mostuk azóta - közölte velem komolyan. 

-Neee! - sikítottam kipattanva a puhaságból. A ruhámat poroltam feltűnően és morgolódva vetettem egy félpillantást a jól szórakozó fiúkra. -Fúj!

-Csak viccelt - forgatta a szemeit Niall.

-Egy ágyban aludtok. Itt a viccet is komolyan kell venni - legyintettem.

-Ez övön aluli volt - teremtett le Z. Széttártam a karjaimat és ártatlanul kapkodtam közöttük a tekintetem.

-Jól van, bocsánat - sóhajtottam. -Inkább mondjátok el, hogy mi történt azzal a rohadékkal.

-Mármint Jeffel? - kérdezett vissza Liam.

-Ki mással? - hitetlenkedtem.

-Miután Zayn lerendezett téged, Jeff megpróbált elmenekülni. Niallel utána eredtünk és elkaptuk, aztán jött a rendőrség és minden megoldódott - mesélte.

Süketnéma {Larry Stylinson}Read this story for FREE!