XX.

460 37 3
                                    

Harry a Louis mali od začiatku roku 2013 až do jeho konca -nerátajúc obdobie dvoch rokov od vydania ich prvého albumu až kým si nedali dlhšiu pauzu- nádherný vzťah, no potom sa to začalo pomaly rúcať.

Asi najväčšiu hádku prekonali na začiatku roku 2014. Bolo to preto, že Louis sa zrazu chcel s ich vzťahom priznať a vadilo mu, ako musí Harry stále randiť, aby neboli 'podozrenia'.

V tomto období, keď to medzi nimi škrípalo - chalani sa vtedy pripravovali na ďalšie veľké koncertovanie -, sa Louis zblížil so Zaynom. Možno až priveľmi.

Priznal sa mu, že sa mu páči, aj keď je heterosexuál. Už dlho mal šťastný vzťah s Perrie, no ťahalo ho to aj k Harrymu. Avšak s tým sa Louisovi, pochopiteľne, nezdôveril.

A pravdou bolo, že aj Liama mal možno rád iným spôsobom. A že mal niekedy chuť.. uspokojiť nevinného Nialla.

Takže by mal asi zapochybovať o svojej orientácii, no koniec koncov, vždy ho najviac pútali ženské výstrihy. To, čo cítil k chalanom zo skupiny bolo možno spôsobené len časom, ktorý s nimi dennodenne trávil. Vecami, o ktorých si bežní kamaráti nehovorili. A vôbec. Boli v podstate jediní chlapi v jeho živote, takže nečudo, že bol trochu zmätený, čo sa týka citov k nim.

Nikdy sa však so svojimi pocitmi nikomu nepriznal - až doteraz. Využil Louisovu zraniteľnosť a pobozkal ho. Slnko práve zapadalo a oni stáli po členky v mori. Nemohlo to byť krajšie, až na jednu maličkosť - Louis pri tom bozku nič necítil. Ešte aj s Eleanor to kedysi bývalo lepšie.

Pravdaže, Zayn bol nádherný, keď tam stál a tiene mu sfarbili tvár, no nemohol sa rovnať človeku, s ktorým Louis nemohol byť.

Možno ho odradilo aj to, že sa Zayn rozplakal, skôr než sa vrhol na jeho pery. Povedal mu, že je nešťastný, že je stratený, že chce žiť inak a Louis tam bol pre neho. Louis nemohol čakať, že ho Zayn pobozká, no bolo jasné, že po tomto si budú bližší ako predtým.

Koniec koncov, ak nerátame Harryho, so Zaynom si Louis rozumel najviac. Potom sa zblížil s Harrym, no so Zaynom mali ešte vždy podobné povahy aj názory.

Šokujúce bolo, že Harry ich pristihol. Bola to skutočne obrovská náhoda, že presne v tom čase bol aj on na tej istej odľahlej pláži.

Najprv v diaľke zbadal siluety dvoch bozkávajúcich ľudí, a tak, nahnevane žmúriac do slnka, kráčal ďalej.

Keď sa však priblížil, skamenel, lebo spoznal Zayna podľa uhľovočiernych vlasov. Možno keby mal tričko, nevenoval by im pozornosť, no takto si všimol pár dobre známych tetovaní, ktoré sa vnímali na jeho tmavej pokožke.

Bol zdesený, pretože videl, že človek, s ktorým sa bozkáva je mužského pohlavia a Zayn si vždy tvrdo stál za svojou heterosexualitou. Netušil, čo to má znamenať.

O čo väčší musel byť jeho šok, keď si uvedomil, že druhý chlap nebol nik iný ako Louis Tomlinson.

"To... to snáď nie," zamumlal si a hneď sa k mužom rozbehol.

"Okamžite. Ho. Pusť," precedil cez zuby, keď bol dosť blízko, no keď Zayn nereagoval, schmatol ho za plece a sotil do piesku.

Netušil, že v sebe nájde toľko sily, no pre výjav, ktorý videl by bol schopný aj zabiť.

Kým sa Zayn rozrušene dvíhal, Harry zabodol do Louisa oči.

Bolesť, ktorá sa v nich zračila bola pre Louisa neznesiteľná. Ešte horšie bolo, keď Harry povedal: "Toto som si o tebe nemyslel."

A už sa aj obrátil k Zaynovi.

Zdrapil pás jeho krátkych nohavíc a takto ho ťahal za sebou ďalej od Louisa, aby nemusel byť svedkom blížiacej sa scény.

Zayn dlho nevydržal toto zaobchádzanie, vytrhol sa mu a sotil do neho.

"Čo chceš, doriti?" skríkol.

"Čo chcem? To nemyslíš vážne!"

Udrel ho tak tvrdo, že opäť skončil na zemi.

Pre svoju rozčúlenosť si nevšimol, ako Louis plače a beží preč. Keby bol v inom stave, určite by sa za ním rozbehol, no takto sa naklonil nad Zayna - ktorý už bol v dosť zlom stave, s krvou stekajúcou z jeho nosa - a začal ho mlátiť.

Harry sa vždy vyhýbal nadávkam, no v situácii, v ktorej sa nachádzal, sa inak nedalo. Každý svoj úder sprevádzal slovami:

"Ty... idiot, ako sa - kurva, opovažuješ... bozkávať... môjho... snúbenca?"

Bol by ho mlátil ďalej, no keď videl, ako jeho zakrvavená hlava odkväcla nabok, predsa len prestal.

Nešetril ho však ani potom, drsne ho postavil na nohy a zreval mu do tváre:

"Ešte raz sa ho dotkneš a prisahám, že neskončíme pri tomto!"

Otočil sa mu chrbtom, no už po pár krokoch pocítil, ako ho čiesi ruky schmatli, otočili k sebe, a potom mu pevne zovretá päsť prerazila sánku.

Zayn mu vrazil do zubov takou silou, že si nebol istý, či ich ešte stále má.

"Znášal som tvoje údery ako nejaký chudák, no mám toho akurát dosť. Ešte raz sa dotkneš ty mňa, a rozbijem ti hlavu! Čo si o sebe vlastne myslíš, ty... úbohý sukničkár? Bodaj by ti Louis toleroval tie tvoje štetky! Ako môžes dopustiť, aby narazil na tvoje fotky s nimi? Si normálny? Nezaslúžiš si ho!" reval na neho Zayn.

"A ty vari áno?" vyprskol Harry potom, čo párkrát zakašľal a vypľul krv.

"Naša hádka nebola o tomto! Keď to musíš vedieť, tie fotky sú pre verejnosť! Nič s nimi nemám a Louis to vie! Bolo to o niečom inom!"

"No jasné! Povedal mi to. Nebude už tolerovať tieto tvoje úlety 'pre verejnosť' ako to milostivo nazývaš!"

"Nič o tom nevieš! Nebudeš sa nám do toho starať!" zreval Harry.

Vyzeralo to, že Zayn už nemá energiu v hádke pokračovať, a tak Harry, držiac si bradu, odbehol, nechavajúc Zayna ďaleko za sebou.

Layla

FOOLS || l.s. - slovakWhere stories live. Discover now