Kapitola čtvrtá

1.6K 159 9
                                    

Když vlak zastavil, Draco Malfoy nespěchal ven. On ostatně nikdy nikam nespěchal. Čekal v klidu uvnitř svého kupé a pozoroval lidi, kteří ho míjeli bez toho, aby jim přehnaně věnoval svou pozornost. Když kolem něho ale procházel chlapec se zelenými očmi a neposednými vlasy, zbystřil. Když byli přesně u sebe, Harry do něj vrazil ramenen, silněji než bylo nutné. Ach ano, pomyslel si Draco, školní rok tedy opravdu začal.

Ty zelené oči a husté obočí nad nimi se mu tu noc zjevily ve snu hned několikrát. Jednou při bitce na školních pozemcích, dvakrát při zápasu ve famfrpále a naposledy v prázdné učebně, kde byli jen oni dva a mlčky stáli proti sobě a upírali na sebe pohledy.
Draco Malfoy byl obyčejně člověk bez citů. Něco mu mohlo připadat vtipné a něco smutné, ale nikdy nebyl šťastný ani smutný. Neznal, jaké to je, nějak se cítit.
Ovšem jen do té chvíle, než byl vedle Pottera. To, jak mu v zelených očích hořely plameny hněvu a žíly na jeho rukou nabíhaly, když stiskl hůlku, to v něm emoce vzbuzovalo. Ale Draco nevěděl, co cítil. Neuměl to pojmenovat, neuměl to popsat. Neměl to komu popsat. I přes všechny ty poskoky a kamarádíčky, byl na světě docela sám. Měl jen Harryho Pottera.

Lying on the ground -DRARRY CZ-Kde žijí příběhy. Začni objevovat