Kapitel 9

72 3 5

"Är du helt seriös?" frågar Hanna i telefon.

"Ja!" nästan skriker jag och och hoppar upp och ner. Mina grannar undrar nog vad jag gör.

"Det är helt sjukt! När blir det officiellt?" undrar Hanna och det slår mig att jag inte har pratat med honom om det.

"Jag vet inte..." säger jag fundersamt. "Jag får prata med honom om det." säger jag.

"Det är ändå helt otroligt, du är Oscar Enestads  flickvän. Och jag är din kompis. Då är ju jag nästan känd." säger hon och jag skrattar till.

"Ja, nästan. Förresten hur går det med låten?" undrar jag och hör hur hon prasslar med några papper i bakgrunden. Hanna och jag skriver ibland låtar tillsammans men den här gången lät jag henne skriva både melodi och text eftersom jag har så mycket med skolan.

"Bra, vill du hörs texten?" undrar hon och jag säger att jag vill det. Hon börjar läsa upp den.

"Nothing you do, nothing you say can make me go away. If you don't say it to me, I don't think I'll ever leave. So you'll be stuck with me, I'm begging please don't leave. Cause if you do my heart will split into two. Even if I tried, I don't think I could hide. Cause what I feel is true, mm if you only knew. I breathe for you, oh, oh, oh, oh, I breathe for you oh, oh, oh, oh I breathe for you, I breathe for you. I breathe for you."

"Det låter ju skitbra ju, seriöst!" utbrister jag innan jag tänker igenom texten igen. Det stämmer ju precis in på hur jag känner för Oscar.

Imorgon är det lördag vilket betyder att jag är ledig och kan göra vad jag vill. Vilket i min värld betyder att vara med Hanna och med min pojkvän.

Pojkvän.

Oscar Enestad är min pojkvän. Jag måste vara den lyckligaste flickvännen i hela världen. Är det sista jag tänker innan jag somnar.

Nästa morgon vaknar jag vid tio och märker att jag har fått ett mess. Från ett okänt nummer.

Hej! Hoppas det här är rätt nummer. Annars gav Hanna mig fel 😂 undrar hursomhelst om du skulle vilja hitta på något idag? Bara du och jag.
/Oscar E

Jag ler när jag ser det och svarar direkt.

Det är rätt nummer Oscar, Hanna har inte gett dig fel 😂 och jag vill gärna göra något idag. Kan vi träffas vid Cafello vid elva?

Skriver jag och lägger ifrån mig telefonen och stiger upp. När klockan slår fem i elva så är vad vid kafét och ser att Oscar också är det.

"Hej." säger jag och går emot honom.

"Hej." säger han och ler stort mot mig. När jag kommer närmare öppnar han sina armar i en kram. Jag låter honom omfamna mig i sina starka armar.

"Vad vill du göra?" mumlar han mot mitt hår.

"Stå såhär för alltid." svarar jag tyst och han skrattar till.

"Vad sägs om att fika?" frågar han och jag nickar. Han tar sin hand i min och vi går in genom dörren till Cafello. Vid kassan står Hanna och ler oss.

"Ååhhhh ni är verkligen så söta tillsammans." är det första hon säger när hon ser oss. Jag rodnar svagt och tittar upp mot Oscar som ler mot mig. Han trycker till min hand lite extra och vi går fram till kassan.

"Så," börjar Hanna och tittar på Oscar. "du ska ha det vanliga va?" frågar hon och han ler. Hon håller på med kassaapparaten medan hon pratar och skriver in något.

"Som alltid, Kaffe Hanna." säger han och jag blir förvirrad. Hanna tittar hastigt upp och blänger på Oscar.

"Skojar du?!" utbrister hon och suckar. "De berättade eller hur? Och våga inte kalla mig det igen." säger hon bestämt och lägger armarna och fortsätter blänga på Oscar. Han börjar skratta när han ser hur Hanna reagerar och jag set hur Hanna försöker dölja ett leende. Tillslut frågar hon mig vad jag ska ha och jag tänker efter ett tag innan jag svarar.

"Samma som Oscar." svarar jag och Hanna höjer på ögonbrynen.

"Säkert?"

"Jepp." svarar jag och går och sätter mig. Oscar kommer efter mig och när han sätter sig ner tar han tag i min hand igen. Nu återstår bara att få reda på vem som har berättat vad.

***

Kommentera och rösta om ni tycker om det! :-)

Att Våga HoppaDär berättelser lever. Upptäck nu