Kapitel 6

43 2 2

Christina hjälper mig med att hitta till min klass och jag får ett schema. Den första lektionen är matte och sedan är det dubbel musiktimme. Dagen går väldigt snabbt och snart är den fyra och jag måste skynda mig till Cafello. När jag kommer dit står Hanna i kassan ovh hälsar på mig. Jag byter snabbt om till jobbkläder och ställer mig och gör kaffet som den gamla damen beställt. Det är ovanligt mycket folk för att vara en måndag men vädret är väldigt fint, så jag antar att det är anledningen. När klockan slår halv sex så är det betydligt lugnare och Hanna kommer ut till mig bakom draperiet. Hon sträcker på sig och sätter sig på en pall vid en av kaffebryggarna.

"Hur var det i skolan?" undrar hon och jag börjar berätta om hur vi fick skriva egna låtar och testa att spela in i riktiga musikstudios.

"Gud va kul." säger hon när jag berättar klart och jag sätter mig på en pall jag med.

"Något speciellt som hänt här då?" undrar jag och hon biter sig i läppen.

"Nja, det har varit väldigt mycket folk men annars har det inte hänt så mycket." svarar hon innan hon tillägger. "Juste, Oscar har inte varit här idag."

"Har han inte?" undrar jag och bli förvånad. Han är väl en stamkund.

"Nä, det är väldigt märkligt. Jag menar han har ju kommit hit varenda dag samma tid lika länge som jag jobbat här. Så det är väldigt konstigt." säger hon och tittar ner i knät.

***

Nästa dag så cyklar jag till skolan men har glömt schemat hemma. Jag vet alltså inte vilken lektion jag har. Suck. Klockan tickar medan jag går igenom korridorerna i ett försök att hitta ett schema upphängt någonstans. Men chansen att jag hittar ett med just min klass är ju väldig liten och nästan direkt känns det hopplöst. Men jag fortsätter gå och leta efter ett schema eller en lärare eller någon som kan hjälpa mig. När jag gått i säkert tio minuter så slår det mig att korridorerna är helt tomma. Jag stannar till och inser att jag aldrig kommer hitta någon, alla har ju lektion. En suck flyr från mina läppar då jag kommer ihåg lärarrummet, om det finns nått ställe där lärare är på den här skolan borde det vara där. Jag styr därför mina steg emot utgången då jag utan förvarning går in i någon.

"Oj förlåt." ursäktar jag mig och tittar upp mot personen jag gick in i. Det är en lång kille med mörkt kort hår och gröna ögon.

"Det gör inget." säger han och skrattar till. Han studerar mig någon sekund innan han fortsätter. "Vänta... Du är Emma va? Den nya tjejen i min klass?"

Jag nickar.

"Jo det är jag." svarar jag innan jag kommer på att jag kan fråga vilken lektion vi har. "Vet du vilken lektion vi har?" frågar jag och han ler vänligt mot mig.

"Biologi," svarar han och nickar bakom mig. "ditåt." säger han innan han börjar gå. "Följ efter mig." 

"Har den pågått länge?" undrar jag och han vänder huvudet mot mig.

"Nä, bara tjugo minuter." svarar han och ler snett mot mig.

"Vad heter du förresten?" undrar jag och lägger en hårslinga bakom örat.

"Linus. Linus Lindqvist." svarar han innan han plötsligt stannar. "Här är det." säger han och pekar mot dörren. Han går in och jag följer försiktigt efter. Linus ler ursäktande till läraren innan han sätter sig. Jag går in och gör samma sak och får en nickning tillbaka jag med.

Att Våga HoppaDär berättelser lever. Upptäck nu