Hoofdstuk 19

3.8K 142 10
                                    

Ik hoor zachte snikken, en kijk langs me. Voorzichtig dept Maura haar gelukstranen weg, waardoor ik glimlach. 'Ik ben zo trots op hem,' fluistert ze bijna onhoorbaar en ik knik. 'U mag zeker trots zijn,' stem ik in en ze glimlacht.

Greg en Denise houden elkaars handen vast en kijken elkaar diep in de ogen. Ze gaan elkaar het 'ja woord' geven. Denise heeft een prachtige jurk aan, en je ziet de verliefdheid in elkaars ogen. Achter Greg staat Niall vermakelijk toe te kijken hoe zijn broer de ring om Denise's vinger doet.

Even kijkt hij mijn kant op en glimlach ik trots. Hij heeft een grijs kleurig pak aan, wat perfect bij zijn blonde haar past. Zijn kleine grijns word alsmaar breder waardoor ik bijna moet lachen. Vlug houd ik mijn hand voor mijn mond.

'Dan verklaar ik u nu tot man en vrouw.' Vertelt de man en iedereen begint te klappen. Ze geven elkaar een lange zoen en lopen samen richting de uitgang. We gaan nu naar de locatie waar het feest gehouden zal worden.

Ik loop langs Maura naar buiten richting Niall's auto, waar we alle drie instappen en naar de locatie zullen rijden. 

'Wat waren ze toch mooi,' vertelt Maura tegen Niall en hij knikt. 'Ik hoop dat jij later ook zo'n mooie ceremonie zult krijgen, echt!' Roept ze vrolijk en hij geeft haar maar een kleine glimlach, waardoor ik weet dat hij er geen vertrouwen in heeft.

Genietend van de geluiden van de radio sluit ik mijn ogen en probeer ik tot rust te komen. Ik vraag me toch af wie Emily is? Zou dat zijn vorige vriendin zijn geweest? Dat zou je wel denken, omdat hij me met haar verwarde, en omdat hij vroeg of de relatie over was.

Zuchtend parkeert Niall zijn auto en stappen we alle drie uit. Met een nieuwsgierig gevoel loop ik naar Niall. Ik zou toch wel kunnen vragen wie Emily is? 

'Niall?' Vraag ik, en probeer me staande te houden aan de auto, omdat de punten van mijn hakken in het grind steken. 'What's wrong?' Vraagt hij bezorgd en glimlach naar hem. 'Wie is Emily?'

Hij verstijfd een beetje, maar draait zich dan naar mij toe en schud zijn hoofd. 'Over wie heb je het?'

Serieus, ga je nu nog liegen ook?

'Emily, jou ex-vriendin?' Vraag ik nog een keer, en speel met mijn vingers. 'Van wie weet je dat?' Ik lach, waarom zou hij nu moeten liegen? Ik ben speciaal hier voor hem, als gast, zodat hij niet alleen zou zijn, en dan gaat hij liegen?

'Ik heb je vader zojuist even gesproken,' vertel ik hem, waardoor zijn ogen groter worden. 'Lijken ik en Emily dan zoveel op elkaar?' 

'Mijn vader is in de war, Catherine. Dat is alles,' glimlacht hij, waarna hij weg wilt lopen.

'Nee, jou vader is niet in de war. En nu niet weg lopen, waarom lieg je daarover?' Ik grijp zijn arm vast en trek hem tegen me aan, wat hij kan, kan ik ook. 'Ik lieg niet, ik wil het er gewoon niet over hebben, in ieder geval niet vanavond!'

Hij trekt zich los en loopt alleen naar binnen, waardoor ik alleen achterblijf. Misschien was het toch niet zo'n goed idee om met hem mee te gaan, ik had kunnen weten dat het fout zo lopen.

'Emily heeft zijn hart gebroken,' Verbaast draai ik me om. 'En ja, jullie lijken heel veel op elkaar, hij hield van haar,' vertelt Greg. 'Ik had nooit geweten dat Niall ooit van een meisje zou houden.' Glimlacht hij.

Trillend van de kou trek ik mijn jasje over mijn jurk aan en luister ik aandachtig naar het verhaal van Greg. 'Hij deed alles voor haar, rozen geven, haar overal mee naar toe nemen, hij is echt het prins op het witte paard,' lacht hij.

'Maar zoals je weet, een prins op het witte kan er ook van af vallen, en hard.' Ik knik en hij steekt zijn hand uit. 'Ik heb mijzelf nog niet voorgesteld, ik ben Greg, de broer van Niall, zoals je weet,' hij schud mijn hand en ik glimlach.

'Ik ben Catherine, de gast van Niall vandaag.' Als ik zijn hand los laat wrijf ik even over mijn armen om het warm te krijgen. 'Leuk dat je er bent, en laat Niall maar even, ik regel dat wel.'

Eigenlijk wil ik hem tegen houden, en zeggen dat hij dat niet hoeft te regelen, want het is zijn en Denise's feest. Maar als ik opkijk zie ik dat hij al weg is gelopen. Zuchtend loop ik naar binnen en grijns als ik een serveerster zie met glazen champagne.

Ze geeft me een knikje en grijnzend drink ik meteen het glas leeg. 'Dat had ik even nodig,' fluister ik tegen mezelf en loop naar de feestzaal. Nieuwsgierig kijk ik om me heen en probeer ik Niall te zoeken.

'Dat zag ik,' fluistert Niall. 'Wat zag je?' Vraag ik verbaast en kijk naar zijn gezicht, waar roze blosjes op zijn wangen ontstaan. Zijn blauwe ogen schitteren in het licht en zijn lippen staan in een kleine grijns.

'De champagne,' lacht hij. 'Ik had dorst,' verzin ik en loop verder de zaal in. 'M'n broer heeft me aangesproken.' Ik lach en klap in mijn handen. 'Had je anders heel de avond niet meer tegen mij gesproken?' Vraag ik aan hem.

'Natuurlijk wel, ik wil zelfs met je dansen, en vertellen over Emily,' grijnst hij. De woorden van zijn broer hebben hem goed gedaan, dat zie ik aan hem. 'Je hoeft niet te haasten,' vertel ik hem en hij schud zijn hoofd.

'Dat doe ik wel, voor jou.' Hij legt zijn hand op mijn onderrug en wrijft zachtjes waardoor mijn lichaam steeds warmer word. 'Ik vind het fijn dat je er bent, net als mijn moeder,' hij drukt een onzichtbaar kusje tegen mijn nek en ik ril.

'Ik vind het ook fijn dat ik hier kan zijn, samen met jou.' Ik leg mijn hoofd op zijn schouder en geniet van zijn lekkere geur. Grinnikend neemt hij me mee naar de tafel waar we dadelijk met z'n allen zullen gaan lunchen.

'Let's get drunk tonight.'

A/N

Hey iedereen! Weer een nieuw hoofdstuk erbij! Morgen heb ik mijn diploma uitreiking, excited! Vrijdag heb ik mijn eerste rijles, dus weer een nieuw gevaarte op de weg erbij ;)

Grapje, ik heb er erg veel zin in. Vergeet natuurlijk niet te stemmen, en als je het leuk vind om een reactie achter te laten! 







The Rugby Guy Ft. Niall Horan Finished!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu