And yet so different-CHAPTER #9

8.3K 373 39
                                    

  Přivítala jsem další pátek tady na Akademii ranní jógou a protáhla si tak všechny ztuhlé svaly.
Nejsem moc sportovní typ, ale zrovna jóga je můj oblíbený koníček.
Po józe jsem se osprchovala a oblékla si pletený světle šedý svetr a bílé úzké rifle. Obula jsem si tmavě modré vansky a připravila se tak na chladnější počasí, které mělo nastat. Učení jsem měla připravené již dávno, a tak stačilo jen vzbudit Emmu a každá si jít na svou hodinu.

První hodinu byla chemie a bez Emmy a Edwarda se mi tam moc nechtělo. Kór, když sedím před tím neandrtálcem a jeho spolkem.
Celou hodinu jsem byla nucena muset poslouchat jejich rozhovor, do kterého se kupodivu Harry moc nezapojoval.
Párkrát přitakal, ale jinak byl potichu. Při samostatné práci jsem zaslechla něco zajímavého.

,,Zejtra sem zařídil pořádný mejdlo u nás. Zayn v úterý celou dobu přemlouval Emmu, aby přišla. Řekla, že přijde. Bude to prej velký. Zayn jí chce způsobit veřejnou potupu.'' Ztuhla jsem, když Niallova ústa opustila tato slova.

,,A proč?'' zeptal se Liam.

,,Protože Zayn, vole. Ten si rád hraje s citlivejma holkama. Stejně jako náš Harry, co?'' ušklíbl se Niall.

,,Drž hubu!'' odpálkoval ho mrzutě Harry.

,,Sorry, ty je vlastně jen vopícháš.'' Liam se s Niallem nahlas rozesmáli a přilákali tak pozornost učitelky.

,,Horan! Payne!'' zahřměla. ,,Do ředitelny!'' rozkázala a já se v duchu zasmála nad jejich nepozorností. Úsměv mě přešel, jakmile učitelka pravila: ,,Sparksová! Ty jsi druhej Einstein. Vysvětli Stylesovi zatím látku!'' přikázala i mně a zmizela ve dveřích. Povzdechla jsem si, ale pilně se ujala své práce.

,,Dobrá, zjevně nechápeš-''

,,Mlč, kurva! Nehodlám se šprtat!'' utlumil mě během vteřiny a já si pro sebe pohoršeně mlaskla.

,,Vyprošuji si tenhle tón hlasu, Harolde! Okamžitě to pochopíš, nebo z toho budu mít problém já!'' napomenula jsem ho zamračeně a on si odfrkl.

,,Ještě jednou mi do prdele řekneš Harolde, a ten tvůj slavnej sešítek, kterej neustále nosíš s sebou, neskončí dobře!'' pohrozil mi a ukázal na můj diář, ve kterém mám napsáno úplně všechno.

,,Budu ti říkat Harolde do té doby, než neporozumíš látce, která je jasná i dítěti v prvním ročníku střední školy!'' Opřela jsem se o lavici a nakvašeně na něj vyprskla.
Pár hlav se na nás otočilo, ale jinak jim naše hádka nejspíš přišla běžná. Harry doslova zrudnul vzteky a vstal z lavice.

,,Řekla sis o to, Sparksová! Já jsem tě varoval!'' Zmateně jsem sledovala jeho pohyby a zalapala po dechu, když popadl můj milovaný diář, bez kterého neudělám ani krok. ,,Hej, Milesi, hoď mi cocacolu!'' zakřičel k první lavici, kde seděl brýlatý kluk. Bez váhání mu hodil dvoulitrovou láhev nezdravého nápoje a já nechápavě pozdvihla obočí. Co tím zamýšlí?

,,Opovaž se!'' snažila jsem se doskočit ke svému diáři, který naschvál držel, v co největší vzdálenosti, ale bylo to marné.
Začala jsem pociťovat beznaděj a úzkost, protože ten diář pro mě znamenal opravdu hodně. Byl datován na tři roky a já ho měla už od loňska. Snažila jsem se mu ho vymanit, ale byl prostě vyšší a tělesně zdatnější.

,,Pojď si pro něj, Sparksová!'' pobízel mě a pomalu vycházel ze třídy. Nechtěla jsem přijít o hodinu, ale pokud to znamenalo, že se ten diář alespoň pokusím dostat, tak mi to za to stálo.
Vyběhla jsem za ním a on se dlouhými kroky hnal směrem, kde jsme se minule rozloučili.
Než jsem ho doběhla, diář ležel otevřený na zemi a on se nad tím povýšeně skláněl s flaškou coly pořád v ruce.
,,Ani jste mi nedal příležitost k tomu, abych vám předložila své argumenty, které by vás utvrdily v tom, že mám pravdu, když řeknu, že herec či herečka se nemusí ihned svlékat. Ano, máte pravdu, že v herectví záleží na tom, abychom se nestyděli, ale každý má své hranice. A když já vám řeknu, že se ze svých osobních důvodů nechci odhalovat před svými novými spolužáky, které ještě ani moc neznám a z níž je jich několik na míru perverzních, měl byste to respektovat...'' snažil se napodobit můj hlas a posměšně se na mě zahleděl. ,,Jak dojemné, Olivie,'' zašklebil se a vhrnul mi tak slzy do očí.
Ty se skutálely po tvářích v tom okamžiku, co odšrouboval víčko od energetického nápoje a tmavá přeslazená tekutina pošpinila mé smetanově bílé stránky. ,,Řekni mi, Olivie, jaké to je, když se ti někdo šťourá v soukromí?'' zeptal se drze a směřoval tím na události předešlých dní, kdy jsem mu vyčítala zaostalost, kvůli nedostatku mateřské lásky.

And yet so different - ff - H.S.Kde žijí příběhy. Začni objevovat