4 : Hero?

6.3K 298 31

Pejam celik . Pejam celik dah sebulan Alysha ada kat sekolah tu.

"You know , girls. We have to teach that girl, Alysha". Naik sudah angin puting beliung Tengku Haira ni. Mana taknya dalam sebulan je Alysha dah jadi bualan warga The Royal High School sebab dia sorang je pelajar yang berhijab , bukan tu je malah rapat dengan Prince Charming kesayangan dorang lagi, eh!eh! Bukan ! Prince Charming dorang tu yang ngengada gatal ngan Alysha.

" Yeah .... kitaorang pun geram juga , Haira ... kitaorang dua ni macam kene pinggir je dengan dorang . Dulu, kitalah paling hot skali tau". Ujar Raja Raisha.

"Haah ! I setuju. So,apa rancangan you , Haira ?". Kata Puteri Jasmina setelah membisu dari tadi.

Tengku Haira senyum jahat. "Kita mesti ajar dia cukup - cukup . Takde belas kasihan. Ingat,time kita buat ni pastikan line clear ". Kata Tengku Haira lagi.

"Kita culik budak tu nak, Amacam ?". Soal Raja Raisha dengan senyuman yang sinis.

" I on je ". Puteri Jasmina lantas memberi jawapan.

"Okay gak idea you". Sudah mendapat kebenaran dari ketua . So,apalagi. The game begins.

Tamat sekolah...

" Sha , boleh I teman you balik?". Soal Tengku Raykal mengekori Alysha dari belakang.

"Bukan hari -hari you selalu ikut I ke?". Soal Alysha balik.

"Bukan ape, I rasa tak sedap hati la...". Aik...cam pelik je bunyinye , Tengku Raykal pula yang lebih-lebih.

" I risaukan you ". Kata Tengku Raykal terus berhenti di hadapan Alysha secara mengejut membuatkan Alysha pun kehadapan . Alysha hilang keseimbangan badan, nasib Tengku Raykal sempat menangkap badan Alysha. Kedudukan mereka rapat. Alysha tergumam , terpaku, terkaku . Jantungnya berdegup kencang.

' Argh! Perasaan tu datang lagi'

Tak lama lepastu,Tengku Raykal melepaskan tangannya. Perasaan bersalah menyelebungi dirinya. Mereka terdiam sekejap.

" I ...I tak..I tak bermaksud nak pegang yo..you macam tadi..cuma...tadi ...tu..". Amikkau, tergagap -gagap Tengku Raykal nak cakap .

" It's okay . I tahu ...you bukannya sengaja pun". Aysha senyum dan terus berjalan ke pagar sekolah.

Sebenarnya ,ni bukan Tengku Raykal yang sebenar. Kalau ada kesempatan cam tu mesti dia dah peluk perempuan. Biasalah..diakan bebas bersosial sana sini. Tapi,bila dia dengan Alysha . Dia jadi lain, dia hormat maruah seorang perempuan. Bukan sebab dia bertudung je tapi ada aura kat Alysha yang membuatkan Tengku Raykal feel something.

Sedang Alysha berjalan di depan pagar sekolah , tiba-tiba sebuah kereta Honda Civic hitam berhenti betul -betul di hadapan Alysha . Seorang lelaki yang berbadan sar-dough memakai pakaian serba serbi hitam keluar dari kereta memaksa Alysha untuk masuk ke dalam perut kereta.

"To..". Belum sempat Alysha nak menjerit , lelaki tadi dah tutup hidung dan mulut Alysha dengan kain hitam mengandungi cecair alcohol.

Tengku Raykal yang berada di belakang terus berlari sepantas kilat . Dia menumbuk sekuat -kuatnya tepat pada muka lelaki ' sar-dough' tu . Buuukkk!!!. Lelaki tu jatuh di atas jalan tar. Tanpa melengahkan masa, dia terus masuk ke dalam kereta. Malu kut?

" Alysha,are you okay?". Soal Tengku Raykal cemas sambil memegang bahu Alysha. Rupanya, Alysha pengsan.

Tengku Raykal terus menelefon drivernya. "Helo!,John?tolong datang secepat yang mungkin !". Tengku Raykal menekan butang end call pada skrin smartphonenya , Iphone 6s.

Royal High SchoolRead this story for FREE!