Capitolul 43

181 11 5
                                    

   Am parasit cu greu casa familiei. Toti aveau foarte mult bun simt si incercau sa ne faca sa ne simtit cat mai in largul nostru, chiar daca ei aveau nevoie de ajutor. Daca Brad l-a omorat pe Jake, putea face la fel si cu familia lui. Am decis sa ii protejez si ii viziret din cand in cand.

-Nu stiam ca aveti si un fiu, a spus nedumerita doamna roscata.

-Nu este fiul nostru. Este... un prieten al fiicei noastre.

-Oh! Inseamna ca si tu il cunosteai. El ne-a spus despre un baiat de la scoala... Dar nu spus prea multe. Isi petrecea mai mult in camera lui, cu cartile lui.

    Am oftat impreuna cu Alex cand am auzit acestea. Mi-am adus aminte cat de rece il privea Alex pe Jake si ca nu-l suporta. Mi-ar fi placut sa stiu acum ce simte. Era fericit ca a scapat de el,ceea ce l-ar fi facut un om fara pic de suflet, sau era trist? Ce putea sa fac decat sa las capul in jos si sa las linistea sa vorbeasca de la sine? Mi-am facut de treaba cu mainile in timp ce adultii discutau chestii de oameni mari. Crezi ca ei nu si-au dat seama de toate astea? Nu vor sa te faca sa te simti tu prost. Doar observa cum se uita la tine. 

   Mi-am scos privirea din parchet si am privit spre ei. Totul parea complet normal. Un val de racoare m-a cuprins din senin cand am vazut-o pe mica fata roscata de pe fotoliu privindu-ma cu ochii ei mari. Mi-a zambit gingas iar eu m-am fortat sa-i raspund la fel inainte de a ma cufunda inapoi in gandurile mele. Palmele imi erau transpirate si simteam o stare de neliniste si nesiguranta.

   Am urcat in masina lui Alex, promitandu-le parintilor ca merg direct la scoala. Nu ca am mai face acum nu stiu ce ore, dar ar fi avut un sentiment de siguranta mai mare sa ma stie acolo decat in masina cu el. Mi-a atins usor genunchiul facandu-ma sa tresar. I-am putut zari framantarea din ochi asa ca am afisat binecunoscutul meu zambet fals pe care il tot afisam de ceva vreme.

-Pe mine nu ma pacalesti, a spus mutandu-si mana pe volan. Ai incredere in mine. Ce e?

-Tocmai am fost la o inmormantare. Cum crezi ca ma simt? am vorbit sec. Putem sa plecam mai repede, te rog! Nu pot sa suport locul asta.

   Mi-am lasat caul pe spate si am inchis ochii pentru cateva secunde. Aducandu-mi subit aminte de secventele vazute de dimineata, nu mi-am putut lua gandul de la fata blonda. Soferul a pus o frana brusca, aproape ca am zburat prin geam. Am privit pe geam si locul mi se parea asa de cunoscut. Am simtit ca m-a lovit un fulger si mi-a despicat teasta in doua. Era podul din viziunile mele! 

   Primul meu impuls a fost de a vomita si mi-am dus repede mainile la gura. Voiam sa cobor dar eram prea inspaimantata. Traficul fusese oprit din cauza unui accident. Coloana de masini se intindea pe un kilometru si nu se vedea prea bine in fata noastra. Am deschis portiera dar n-am apucat sa cobor deoarece mana blondului m-a oprit infricosat si zapacit. A cascat ochii aia mari si verzi la mine de parca m-ar putea convinge sa nu ma dau jos. 

-E doar un accident. Ce crezi ca o sa vezi? Probabil au si dus victimele la spital pentru ca evenimentul s-a produs aseara,a incercat el sa ma convinga.

   Am optat sa nu ascult si mi-am smuls incheietura din stransoara lui .Trebuia sa stiu adevarul in legatura cu ce s-a intamplat. Cativa pasi ma mai desparteau de gardul de otel facut zob in contat cu aotomobilul. Cativa pasi ma mai desparteau de asemea de privirile politistilor veniti la locul faptei. Am topait pana acolo iar imaginea m-a lasat masca. Simteam ca raman fara aer si stomacul mi s-a contorsionat. Imaginea din viziune in venea in minte si am pus-o langa cea din fata ochilor mei. Identice. Bolidul negru zacea pe fundul lacului. Mi-as fi dorit sa o pot zari si pe fata care conducea. Si erau sigura ca era o "ea". 

  Alex a venit langa mine si m-a prins in brate chiar inaintea sergentului.

-Ce cautati voi doi aici, copii? ne-a intrebat pe un ton formal. Intrati inapoi in masina voastra si aveti rabdare pana accesul va fi din nou permis! a adaugat el, folosind acelasi ton precis si solemn.

The supernatural girlUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum