• 8

1.9K 204 64
                                    

Kyumi memecahkan kesunyian diantara kami.

"So , kenapa kau buat macam tu?" Soalnya.

"Huh?"

Dia menoleh kearah aku dan menyoal sekali lagi.

"Kenapa kau suka cari masalah ? being badass and buat masalah?" Soal Kyumi , muka dia nampak marah dan aku rasa cemas.

"Err..emm sebenarnya aku buat masalah... eh tak aku buat semua tu sebab aku dah terbiasa..em aku suka sebab aku rasa..aku suka"

Aduh kenapa aku tak bercakap dengan baik ni ? Aku sepatutnya cakap je yang aku suka , aku dah biasa dengan life macam tu.

"Oh Jimin—" Dia terus memusingkan badannya menghadap aku.

"Kau tahu tak betapa risaunya aku setiap kali kau berada dalam masalah ?"

Suara Kyumi kedengaran sebak , Kyumi jangan buat macam ni . Aku rasa bersalah padahal itu perasaan dia.

"Ye ke?" Aku turut memusingkan badan aku kearah dia. Kyumi mengangguk.

"Aku tak tahu kenapa tapi aku rasa cemas , gemuruh , takut dan risau bila tengok kau buat masalah"

Aku tersenyum. Nampaknya selama ni Kyumi risaukan aku. Tak sangka , ada jugak orang yang kisah pasal aku.

"Aku ada dengar khabar angin pasal kau jugak" Dia pandang ke dalam anak mata aku sebelum berkata

"Diaorang cakap kau ambik dadah ? hisap rokok dan bergaul dengan remaja tak bersekolah dan lepak dengan perempuan seksi? . Betul ke semua tu?"

Erk! Aku terus memegang belakang tengkuk aku. Tipulah aku cakap kalau aku tak buat semua tu tapi aku cuma try sekali atau dua saja , cuma suka suka . Tak lebih , dan tipulah kalau aku bukan sekadar lepak dengan perempuan tu , malahan lebih. Aku hanya menghadiri satu parti , bila aku sedar aku dah naked dan diatas katil siapa entah dan sebelah aku hot girl , benda ni tak rugi bagi aku . Aku lelaki .

"Emm aku cuma cuba sekali atau dua je , tak lebih . Aku tak ketagih pun , sekarang aku dah ambik benda tu. Betul! Sumpah!"

Hell

Kenapa aku takut sangat kalau betul pun , aku macam berikrar pun ada depan Kyumi ni. Shit! jatuh macho aku.

"Okayla kalau macam tu"

Phew

Aku rasa lega.

"Sekarang" Ahhh Kyumi nak tanya soalan lagi. Aku harap dia tak tanya soalan yang buat aku rasa aku ni macam penjenayah , aku tahu mesti aku nampak bodoh dan awkward nak jawab soalan dia.

"Macam mana dengan keluarga kau?" Soal Kyumi lagi. Aku mengeluh lega , fuh~

"Okay je , Omma aku pergi bercuti sebab dia ada tekanan kerja. Masa cuti summer haritu aku pergi New York , jumpa Appa aku"

"Then?" Kyumi mendengar sambil menjilat Aus krim dia.

"Kami berborak , Seronok! Sebab Appa dah berubah"

Kyumi hanya mengangguk.

"Kau dengan Omma kau bergaduh lagi ke?" Soal dia kerisauan dan aku suka , dia care pasal aku. Oh so touched!

"Taklah , okay je" Aku senyum , aku tahu Kyumi selalu larikan pandangan dia bila aku senyum , kenapa ? comel sangat ke ? Heh...

"Baguslah tak ada benda buruk yang berlaku" Kata Kyumi ikhlas.

[SLOW UPDATE] BESTFRIEND | JiminWhere stories live. Discover now