• 3

1.6K 202 124
                                    

Aku terdengar suara orang bergaduh di belakang rak buku . Aku baru sahaja membuka pintu library tiba-tiba ramai orang dah berkerumun tengok sandiwara percuma belakang rak buku tu . Pustakawan pun tak mampu nak halang pergaduhan sebab orang tu , Park Jimin . Sekilas ikan di air dah tahu jantan ke betina , sekilas dengar suara yang halus halus kecik kecik tu pun dah tahu orangnya Park Jimin .

Aku tengok Jimin dan Mimi sedang bergaduh . Okay benda ni biasalah kan masalah cinta . Pernah tengok pasangan couple kat sekolah korang bergaduh tak ? Hah kalau tak pernah meh sini aku cerita .

Pertengkaran mereka macam ni , Mimi mintak break . Well Mimi mana boleh setia and stick on one guy , dia kan playgirl hew . Benda ni boleh jadi pertengkaran sebab Jimin taknak break , HAHAHAHA!

Aku tak berapa jelas sangat dengan pertengkaran mereka . Selepas dengar Jimin memaki hamun Mimi , Jimin terus beredar dari situ meninggalkan Mimi terduduk diatas lantai seperti anjing betina kehilangan anak . Jimin memang sakai gila masa tu , dengan rambut dia serabai baju tu memang selekeh la kan sebab lepas bertengkar . Tapi disebabkan Jimin memang kacak , kesakaian dia tu tak jadi hal pun . Dia tetap nampak kacak .

Ada beberapa kumpulan pelajar perempuan asyik terhegeh hegeh sebab mereka ingat Jimin dah single jadi mereka fikir mereka ada peluang untuk bersama Jimin .

Dudes , Jangan perasan .

Even readers sekarang ni pun jangan berangan lah . Jimin kalau dia marah , dia akan buat sesuatu yang orang takkan sangka dia sanggup buat . Aku teringat lagi kali terakhir Jimin mengamuk , dia pergi ludah dekat muka perempuan perempuan yang menggedik dengan dia . Ludah weh ludah ! Aku memang tak boleh tahan kotak ketawa aku daripada meletus setiap kali terbayang muka perempuan perempuan tu masa tu .

"Korang tengok apa hah?! Bangsat!"

Jimin menjerkah semua orang yang melihat pertengkaran dia dengan Mimi tadi . Semua jadi kelu sambil tunduk bawah , ketakutan . Tidak pernah aku tengok Jimin semarah ini .

"Tepi!" Jerkah Jimin kepada sekumpulan perempuan yang menghalang laluannya . Sepantas kilat mereka ke tepi .

Dia berjalan ke aku. Handsome! itu yang aku nampak sekarang . Aku sampai tak sedar yang dia sedang berdiri di depan aku . Bila dia dah berdiri tepat depan aku baru aku sedar , aku memang dah meremang bulu roma . Takut tengok muka dia . Aku agak dia akan tumbuk aku dekat muka atau dia akan jerkah aku macam dia buat tadi .

Rupanya tak!

Jimin memandang muka aku 2 saat sebelum mengeluh .

"Boleh tak... tepi"

Suruh Jimin lembut , nada suaranya jelas lemah dan kecewa . Aku mengangguk dan terus ke tepi .

"Thanks" Bisik Jimin di telinga aku sebelum dia beredar . Dia.. bisik weh ?! bisik kat telinga aku! Aku terkejut , hampir ternganga mulut . Semua orang di situ juga terkejut dengan apa yang mereka lihat secara live tadi .

Dia langsung tak tengking aku malah berterima kasih (?)

Aku asyik terfikir pasal ni sepanjang hari sementara orang lain asyik cakap aku ni bertuah . Oh ya , bertuah .

###

3 hari selepas kejadian di library itu . Jimin dan Mimi dah break . (break tapi masih berhubungan seks , what a complicated couple)

Aku dah Canim berjalan ke kafeteria . Jungkook tidak hadir hari ni kerana dia menghidap demam panas . Aku berjanji untuk pergi melawat dia selepas sekolah .

Sewaktu kami memasuki satu lorong untuk ke kafeteria , aku nampak geng pencetus masalah Jimin berjalan kearah aku dan Canim . Sebenarnya bukan berjalan kearah kami , mereka cuma jalan bertentangan arah dengan kami . Aku nampak Jimin sedang minum soda dan Namjoon di belakangnya juga .

Namjoon membaling tin soda yang kosong tu ke arah seorang pelajar lelaki di hadapan kami dan tin tu terkena kepala dia. Aku nak tergelak tapi aku tahan , aku kesian pun ada dekat budak tu . Dia tak buat salah pun tiba tiba kena . Jimin dan kawan kawannya ketawa seronok .

Lepas sahaja mereka melepasi aku dan Canim , tiba-tiba tin soda dibaling dan terkena lengan aku . Aku terus berhenti , tak guna dengan aku pun nak cari pasal ! Aku terus memandang Jimin sebab aku yakin dia yang baling . Dia dengan Namjoon saja yang minum soda tadi .

"Kenapa baling tin—"

"Maaf" Jimin memotong ayat aku .

"Aku tak bermaksud nak sakitkan kau , aku nak baling dekat lelaki tadi sekali lagi . Maaf"

Aku terkedu , fuh dia minta maaf .

"Umm , okay" Jawabku.

"Jom"

Selepas dengar aku cakap okay , dia terus ajak kawan kawan dia beredar . Geng dia juga terkejut , Canim juga . Aku masih tak dapat nak terima kenyataan yang dia minta maaf dekat aku .

"Wah! bertuahnya kau Kyumi , aku fikir dia akan tumbuk kau . Kau bertuah"

Aku hanya mengangguk , Ya bertuah lagi .

Dan aku asyik terfikir pasal ni sepanjang hari dan kesimpulan yang aku dapat ialah :

Aku tak dilayan macam taik sebab aku sedang bercinta dengan kawan dia . Tapi girlfriend Jin yang sebelum dilayan macam taik walaupun perempuan tu baik sangat .

###

Here chapter 3 . Lupa nak cakap yang ff ni byuntae and contain matured content so please read at your own risk dan jangan nak block / report . Tak suka jangan baca .

Okay thankyou .

[SLOW UPDATE] BESTFRIEND | JiminWhere stories live. Discover now