9.Kapitola - Lži

1.2K 137 22
                                    

Vévodkyně Hedvika

Ta princeznička mi ukázala celý zámek. Moji komnatu, salónek, kde mohu odpočívat, zahrady a stáje, kuchyni, sály a mnoho dalšího....Je až neuvěřitelné, že mne bere jako součást rodiny. Můj plán tedy funguje, teď jen stačí, aby mne král prohlásil královnou, a já tak mohla dokončit to, pro co jsem sem přišla.

Princezna Victorie

Vévodkyně je naprosto úžasný člověk. Její chování, styl a dokonce i chůze je naprosto neuvěřitelná. Je elegantní, milá a rozhodnutá. Jak už jsem říkala, líbí se mi, jsem ráda, že si vybrala právě mého otce, ale jak vlastně?

„Vévodkyně Hedviko?" zavolala jsem na ni. Právě si prohlížela svoji komnatu. Na podlaze ji stále leželi kufry s oblečením a šperkovnice měla položené na posteli. Měla toho tolik.

„Princezno." Řekla klidně a poklonila se.

„To je v pořádku, to já bych se měla klanět vám." Řekla jsem s úsměvem. Vévodkyně mi pokynula rukou, ať si sednu na jedno z křesel, které měla ve své komnatě. Ta byla jako pro panovnici velká a velice honosná. Patřila mé matce. Při vzpomínce na ni mně zabolelo u srdce. Rychle jsem se ale sebrala a pokračovala ve věci, pro kterou jsem přišla.

„Mám otázku. Proč zrovna můj otec? Etynská říše je strašně daleko." Řekla jsem se zvědavostí, ale trošku jsem ve svém hlase ucítila podezřívavost.

„To opravdu je. Vše to začalo díky dalmatinům. Jako vévodkyni mi bylo sděleno, že někdo prodal dalmatiny z naší říše. Jistě víš, jak jsou dalmatini vzácná zvířata, takže jsem musela pátrat, kam že se to prodali. Pátrání mne dovedlo až do Království Eris, kde jsem si samozřejmě okamžitě všimla krále. Na první pohled mne upoutal. Nebyla to však hned láska, nejprve jsem ho obdivovala jako osobu. Trošku jsem ho sledovala, a po nějakém čase se do něho zamilovala." Vyprávěla vévodkyně a já se přitom usmívala od ucha k uchu.

„To je nádherný příběh." Vzdechla jsem si. Otec má štěstí, tak milou královnu by jen tak nenašel.

Vévodkyně Hedvika

Ach princezničko. Schovávat se za úsměvem a falešným příběhem? Proč by ne, když mi to pomůže k získání toho, co chci, budu lhát klidně každý den, jsem přeci čarodějnice, a pro ty je lhaní běžná věc, kterou milují. Navíc, láska je slabost a to nakukám i té drzé princezničce, však já už si tady udělám pořádek.

________________________

Nová kapitola je trochu delší, ale snad Vám to nevadí. Trošku jsem chtěla, aby byla kratší, alespoň se vám v hlavě usadí slova vévodkyně/čarodějnice Hedviky.

Mám na Vás dvě otázky, které by mne zajímaly. První je, koho byste viděli po boku princezny raději? Bena nebo prince Davida?

A druhá, pro co asi vévodkyně/čarodějnice přišla? Já to vím, ale zajímaly by mne vaše nápady :)

Pokud se vám kapitola líbila, hlasujte nebo napište komentář ♥. Omlouvám se za vyskytnuté chyby a přeji příjemné čtení.


Přesvědčená✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat