25.

2.3K 186 26


-Mi lenne, ha mondjuk júliusban mennénk? - kérdezte Zayn, miközben fel se nézett a telefonjából és ha közelebb hajolnék hozzá láthatnám, hogy a naptárat görgeti. -Akkor lenne még három hetünk az albummal foglalkozni, utána pihennénk egy kicsit, mondjuk két hetet... 

-És merre mennénk? - mozgolódott mellettem Edward. Amolyan "nem tök mindegy?" fejjel meredtem rá, mire felhúzta a vállait, de továbbra is várta a választ. Összevontam a szemöldököm, valami nem stimmel vele. Már hetek óta furán viselkedik, mondjuk kiválóan meg tudja játszani a régi önmagát, de nem kerülte el a figyelmem, hogy egyre nehezebben megy neki a színjáték. Talán beszélhetnék vele...Vagy Liam...

-Még nem tudom - rántotta meg a vállát Z. -Jó a július?

-Szuper - tapsolt egyet Liam, Zayn tekintete pedig rám és Edwardra terelődött, mindketten kínosan sokáig hallgattunk. Edward nem tudom miért, de én a költözés gondolatától is rosszul vagyok, valahogy nem fér más a fejembe, ha júliust emlegetünk. Ó igen, még mindig nem szóltam róla senkinek.

-Louis? - köszörülte meg a torkát barátom és kérdőn meredt rám. Hogyan magyarázzam ki magam? 

-Harry is jöhet? - kérdeztem, gondolatban vállon veregettem magam amiért kicsit késve ugyan, de még éppen idejében kapcsoltam. 

-Akkor már Niall is - bólogatott Z, mire felvontam a szemöldököm. Kezdhetek aggódni, Niall ki akar lökni a biztos helyemből Zayn legjobb baráti státuszában? -Ne nézz így, lehet, hogy Harryt el sem engedik nélküle. Hiszen még csak tizenhét éves. 

-Igaz - értettem vele egyet. -Akkor a szőke is jön.  

-Ed? - mindhárman az említett felé fordultunk, aki átváltott nemtörődöm stílusba és mogorván vágta hozzánk a szavakat.

-Sajnos nem érek rá. 

-Egész júliusban? - hitetlenkedett Liam. Vészjóslón néztem Zaynre, alig láthatóan felvonta a vállát és megrázta a fejét jelezve, hogy ő se tudja mi van. 

-Igen, Liam. Egész júliusban - forgatta meg a szemeit, mintha totál egyértelmű lenne, hogy pont akkor nem ér rá.

-Akkor megyünk augusztusban - dobtam fel az ötletet, persze nem gondoltam komolyan. Csak meg akartam tudni, hogy mi lenne a válasza és erre a srácok is rájöttek, így kíváncsian követtük figyelemmel, ahogy Edward hosszasan kifújja a levegőt, vet rám egy gyilkos pillantást aztán szomorkásan elmosolyodik. 

-Nekem akkor se jó. 

-Mégis mi bajod van? - csattantam fel idegesen. 

-Majdnem minden nap együtt vagyunk, miért kell még egy nyaralást is erőltetnünk? - kérdezte felháborodva. 

-Mi van? Szóval unod a képünket? - állt fel Liam és bár intettem neki, hogy ne húzza fel magát annyira, sajnos ügyet se vetett rám. -El lehet amúgy menni. 

-Payno... - figyelmeztettem halkan, azonban ekkor Edward felállt, undorodva végignézett rajtunk és hosszú léptekkel hagyta maga mögött a stúdiót. Rendben, ez nagyon-nagyon fura volt. 

-Azt tudom, hogy nincs minden rendben neki otthon, de rohadtul nem kéne ezt rajtunk letöltenie - morogta Liam, miközben lehuppant mellém oda, ahol eddig Edward ült. 

-Majd megnyugszik - sóhajtotta Zayn és félredobta a telefonját, majd érdeklődve nézett ránk. -Nélküle kell nevet választanunk. Szerintem nem fog visszajönni, Darren meg ma estére kérte, hogy döntsünk. 

---

Már vagy két órája próbálunk valami normális nevet kitalálni, olyat, ami megmarad az emberek fejében, ha meghallják. Van egy lapunk, amit teleírtunk, de azon is az összes ötlet ki lett húzva. 

Süketnéma {Larry Stylinson}Read this story for FREE!