21. BÖLÜM

12.2K 1.1K 98
                                    


"Nereden biliyorsun ki Rein? Geçmişini hatırlamıyorsun.. sen yıllardır bir katilsin."

"Hayır!" diye haykırdı Rein. "Hayır!"

"İnkar etmen bir şeyi değiştirmiyor!" diye bağırdı Remah. Rein onun yüksek sesiyle irkildi ve yere eğdiği başını kaldırdı.

"Hayır.." dedi bu kez fısıltıyla. "Ben kimseyi öldürmedim! Böyle bir şey olsaydı Theo amca bana söylerdi!"

"Söyler miydi?" dedi Remah alayla. "Çok değerli Rein'in üzülmesini ister miydi?"

Rein onun sözleriyle kaşlarını çattı. Sözlerindeki gerçeklik kalbini sıkıştırmıştı. Babası da Theo amcası da onu üzmemek için her şeyi yapardı.

"S-Sana inanmıyorum" dedi Rein. Karşı koymayı bıraktığı -onu duvara yapıştıran- büyüye karşı çırpınmaya başladı. Göremese de büyü olduğunu hissedebiliyordu. "Bırak beni!"

Remah onun sözlerine kulak asmayıp kapıya doğru yürüdü ve gözden kayboldu. Rein o gidince çırpınmayı bıraktı. Onun sözleri kafasında dönüp dururken bedeninde güç bulamıyordu.

Rein kimseyi öldürmezdi, öldüremezdi.

Remah kapıdan elinde küçük bir kutuyla girdiğinde Rein boş bakışlarla ona baktı. Remah onun karşısına kadar yürüdü ve elindeki kutuyu açtı.

"İşte bana inanmanı sağlayacak kanıtlar" diyerek kutudaki üst üste yığılmış kağıt parçalarından birini çıkardı. "Abim Karlo ve karısı, Theo ile arkadaşlardı. Bir gün Theo onlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Abim mektubunda ona neden ihtiyacı olduğunu yazmış. Oku."

Remah eskimiş kağıt parçasını kabaca Rein'in yüzüne ittiğinde Rein hızlıca göz gezdirdi. Mektubun ortasında gördüğü cümle ile yutkundu.

Görevimiz Rein adında bir bebeği korumak Remah. Bir süre sizi ziyaret edemeyeceğiz. Anneme iyi bak.

Rein onları hatırlamıyordu. Başına giren keskin ağrıyı görmezden gelerek bakışlarını kağıttan çekti ve Remah'a baktı.

"Hatırlamıyorum.." dedi zar zor çıkan sesiyle.

"Sıradaki" dedi Remah onu duymazdan gelerek.

Kağıdı dikkatli bir şekilde kutuya bıraktı ve başka bir kağıt çıkardı. Rein çok da büyük olmayan kutunun içinde kağıtlardan başka eşyaları da görebilmişti. Yüzüne doğru kaldırılmış kağıda döndü ve kendi adını bulana kadar hızlıca okudu.

Rein inanılmaz bir çocuk! Kızıl saçları ve yeşil gözleriyle bir melek gibi görünüyor. Erkek olduğunu söylemiş miydim?

....

Ah neyse.. Keşke sizi onunla tanıştırma şansımız olsaydı ama maalesef babası biraz.. korumacı. Onu sadece kendine saklıyor. Mektupla birlikte size bir miktar para gönderiyorum. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda Theo'ya ulaşın, o her şeyi halledecektir..

Rein, hiç tanımadığı-hatırlamadığı- birinin kendisi hakkındaki düşüncelerini görünce şaşırmıştı. Remah'ın abisinin Rein'e değer verdiği çok belliydi ve bu, Rein'in kötü hissetmesine sebep olmuştu.

Çünkü onlar ölmüştü.

"Evden uzaktayken çok sık mektup gönderemiyordu" dedi Remah, Rein'in yüzünün önündeki kağıdı çekerek. "Ama senin yanına gittiğinde daha da az mektup göndermeye başladı."

"Üzgünüm.." diye fısıldadı Rein. Remah onu duymayarak anlatmaya devam etti. Gözleri dalmış bir şekilde Rein'e bakıyordu.Sanki yıllar öncesine geri gitmişti.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin