3.10

469 34 5
                                    

Een van mijn favoriete stukjes.. 😄

Zuchtend legde Eva de mascara weg en ze keek naar beneden waar Lilly aan haar been hing. 'Mag ik ook mama?' smeekte de kleuter.
'Wat begrijp je niet aan nee Li?' Eva tilde haar op en met grote smekende ogen en een pruillip werd ze aangekeken. Ze had al drie keer een antwoord gekregen maar dat was niet het antwoord wat ze wilde.
'Ik wil ook mooi zijn!'
'Je bént harstikke mooi!' zei haar moeder gelijk en ze kuste haar wang. 'Zó mooi.' Lilly giechelde.
'Toch wil ik ook.' Hield ze eigenwijs vol. Eva zette haar dochter op de rand van de wasbak en rommelde achter haar in het make-uptasje. Ze haalde een lipgloss tevoorschijn en hoofdschuddend wees Lilly naar haar wimpers.
'Nope.' Bleef Eva erbij. Ze had al gedeeltelijk toegegeven, verder ging ze niet. Lilly tuitte haar lippen en Eva deed er een beetje lipgloss op. Blij smakte Lilly haar lippen op elkaar waarna ze lachte naar haar moeder. 'Mooi hoor lieverd.' Glimlachte Eva terwijl ze de staart uit haar eigen lokken trok. Ze borstelde het en klemde de twee voorste plukken achter vast op haar hoofd.
'Mooi hoor mama,' papegaaide haar dochter haar.
'Dankjewel,' Lilly sprong van de wastafel af en pakte haar bakje met haarspulletjes.
'Wat doen we met mijn haartjes mama?' vroeg ze nieuwsgierig. Eva glimlachte. Haar dochter was net zoals zijzelf absoluut niet van het tutten, toch hadden ze af en toe hun momentjes samen. En stiekem genoot ze daar ontzettend van.
'Mama heeft nieuwe speldjes gekocht,' zei Eva terwijl ze de badkamer uit liep om het te pakken.
'Ja! Dat is leuk bij mijn jurkje!' bedacht Lilly gelijk. Ze liet het bakje voor wat het was en liep achter haar moeder aan de grote slaapkamer in. Wolfs stond voor de kledingkast in een shirt en een boxer, te kiezen wat voor pak hij vandaag aan ging doen.
'Bruin.' Zei Eva gelijk toen ze binnen kwam.
'Poep is bruin!' giechelde Lilly en ze sprong op het grote bed.
'Nou zeg, viespeuk.' Lachte haar moeder.
'Waarom?' lachte Wolfs terwijl hij zijn pak klaar legde en richting de badkamer liep. Eva koos namelijk altijd dezelfde als ze de kans kreeg.
'Die staat je mooi.' Glimlachte ze. Dat was gewoon haar favoriet. Ze pakte een plastictasje van een van de plankjes en Lilly trok het gelijk uit haar handen. 'Rustig jij Li,' Eva zakte naast haar op het bed en Lilly hield de zak ondersteboven.
'Oh wauw zo veel!' riep ze enthousiast. 'Ik wil ze allemaal!'
'Je kan toch niet alles tegelijk in je haar doen gek,' lachte haar moeder.
'Hm, maar welke dan?' Lilly kon niet kiezen, ze vond het allemaal leuk.
'Mama dacht aan deze,' Eva pakte een grote witte strik. Dat was degene die ze had willen pakken voor Lilly, voordat de kleuter alles uit haar handen had getrokken en ondersteboven had gekiept. Ze scheurde het plasticje eromheen open en klemde de strik boven de elastiek die haar lokken in een staart hield. 'Zo.'
'Maar ik wil mijn haartjes ook los mama, net zoals jij.' Schudde de kleuter haar hoofd.
'Dat kan ook, ga de borstel maar halen dan.' Ze gaf Lilly een zetje van het bed af en de kleuter huppelde terug naar de badkamer.
'Wat heb jij een mooie strik!' hoorde ze Wolfs gelijk.
'Weet ik.' Antwoorde de kleuter zelfverzekerd. Eva schudde lachend haar hoofd en ze hoorde haar vriend ook grinniken. Ze deed alle klemmetjes en speldjes terug in het zakje en ze borg het weer op, voordat Lilly er mee aan de haal ging. 'Wow papa, jouw trui heeft dezelfde kleur als jouw haar!' riep Lilly ineens. Eva sloeg snel haar hand voor haar mond om haar geproest te dempen maar dat was een mislukte poging. Verontwaardigd stak Wolfs zijn hoofd uit de badkamer.
'En dat vind jij grappig?' vroeg hij serieus met de tandenborstel nog in zijn mond. Lachend knikte Eva, ze kon het niet eens ontkennen. 'Fijn hoor dit.' Lachte Wolfs. 'Van je familie moet je het hebben.' Lilly glipte giechelend langs hem heen en ze ging weer op bed zitten. Eva maakte haar haar los en borstelde de lange lokken goed door. Ze maakte het haar van haar dochter op dezelfde manier vast, maar dan met een klein elastiekje, zodat het goed zou blijven zitten, waarna ze de strik opnieuw in het haar klemde.
'Ongelofelijk hoeveel jij op je moeder lijkt eendje.' Glimlachte Wolfs en verrast keek Lilly op.
'Ja?' haar vader knikte. Hij had expres een pony bij haar laten knippen, zodat ze helemaal twee druppels water waren.
'Net zo mooi.' Lilly glunderde en glimlachend tilde Eva haar van bed.
'Kom, we trekken je jurkje aan. Als papa dan ook klaar is kunnen we gaan.'
'Ja!' Enthousiast sloeg Lilly haar armen om de nek van haar moeder. Ze had er duidelijk heel veel zin in.

FlashbackWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu