Κεφάλαιο 69

3.1K 337 111
                                    

Μόλις ακούω κλειδιά στην πόρτα πετάγομαι σαν ελατήριο από το πάτωμα, που την έβγαλα τόσην ώρα κλαίγοντας, για να τον προϋπαντήσω, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτός. Προφανώς θα είναι ο αδερφός του που θα γύρισε από τη δουλειά του.

«Καλησπέρα! Να υποθέσω ότι είσαι η Τζένη, σωστά;» με ρωτάει μόλις με βλέπει.

«Ναι, κι εσύ θα είσαι ο Δημήτρης. Ευχαριστώ πάρα πολύ που με ειδοποίησες για να έρθω, το εκτιμώ αφάνταστα.»

«Δεν κάνει τίποτα, εγώ το μόνο που θέλω είναι να βλέπω τον Άλκη ευτυχισμένο κι αυτές τις μέρες δυστυχώς δεν είναι. Τον πλήγωσες πολύ.»

«Δεν το ήθελα, πίστεψε με, κι εγώ πονάω όσο κι αυτός.»

«Έτσι φαίνεται! Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, αλλά η όψη σου δεν δείχνει και πολύ υγιής. Κοιμάσαι καλά, τρως σωστά; Μου φαίνεσαι λίγο κομμένη.»

«Ξέρεις πως να ανεβάζεις το ηθικό μιας γυναίκας, μπράβο!» του λέω για να τον πειράξω, γιατί ξέρω πως έχει απόλυτο δίκαιο στις παρατηρήσεις του.

«Συγγνώμη δεν το εννοούσα έτσι, είσαι πολύ ωραία κοπέλα δεν αμφισβητείται αυτό , από ενδιαφέρον ρώτησα.»

Τον διακόπτω πριν πει κάτι άλλο, δεν χρειάζεται να τον φέρνω σε δύσκολη θέση επειδή είπε απλά την αλήθεια.

«Το ξέρω ότι δεν είχες κακή πρόθεση, όντως δεν είμαι στα καλύτερα μου. Δεν αντέχω μακριά του και μετά βίας επιζώ, δεν έχω μυαλό για τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να μπορέσουμε να τα ξαναβρούμε, αυτός είναι το γιατρικό μου.»

«Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Είναι κρίμα αφού αγαπιέστε τόσο να είσαστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Πως φτάσατε μέχρι εδώ λοιπόν;»

Χωρίς δισταγμό του λέω τα πάντα ελπίζοντας ότι τουλάχιστον αυτός θα μπορέσει να με καταλάβει για λίγο. Με ακούει με προσοχή και χωρίς να με διακόψει ούτε στιγμή και στο τέλος περιμένω με αγωνία το πόρισμα του.

«Το ξέρεις ότι έκανες βλακεία, έτσι;»

«Το ξέρω που να μην το ήξερα, το ξερό μου το κεφάλι φταίει για όλα, αλλά το έχω μετανιώσει.»

«Σε πιστεύω ότι δεν το ήθελες να μπλέξεις τόσο, αλλά πρέπει να καταλάβεις πως βλέπει και ο Άλκης τα πράγματα. Η εικόνα που αντίκρισε δεν μπορεί να φύγει τόσο απλά από το μυαλό του.»

«Αχ, τι να κάνω; Σε παρακαλώ βοήθησε με!»

«Μόνη σου πρέπει να βρεις την λύση, εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου για όσο χρειαστεί να μεταπείσεις τον Άλκη. Δεν πρέπει να το βάλεις κάτω και να τα παρατήσεις επειδή ήταν αρνητικός απέναντι σου. Και καλό θα ήταν να μην άφηνες τον χρόνο να περάσει μέχρι να ανοίξει η σχολή και να επιστρέψει Ελλάδα, γιατί δεν θα ήταν προς το συμφέρον σου.»

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα