İSLAMİ KİTAP ELEŞTİRİ VE ÖNERİ

2.2K 125 20
                                    

Selamun aleykum.

Hamd alemlerin rabbine olsun. Selat ve selam ise Rahman'ın peygamberi Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme, dualarım dünyada Allah'ın rızasını kazanmaya çalışan müslüman kulların üzerine olsun.

İstisnalar tavizin peşine takılmış, taviz günahın boynuna dolanmış, günah haram'a sebebiyet vermişti. Bu bir döngüydü. İnsanlığın helâka doğru ilerlediği bu yolda kulların basit gördüğü caymalar azabın habercisiydi aslında. Ne yazık ki, nefis bunun farkında değildi.

İslamın gölgesine sığınmış güzel kardeşlerim;  paylaştığım Kod Adı: Terorist olsun, Hakikate Yolculuk veya duyurularımın hepsi Wattpad  vesilesiyle sizlerle buluşuyor. Dünyanın en büyük kitap okuma ve paylaşım sitesi olan bu platformda İslam-i kitaplar ne yazık ki bir avuç kadar. Dünyayı bir köşeye bırakıyorum Türklerin kapsadığı bölümde bile o kadar az ki. Yazılmış kitapların çoğu da Spiritüel katagorisi adı altında yazılsa da İslam hariç her şeyi anlatıyor. Kız örtülü ama flört ediyor, erkek müslüman ama dilinden küfür düşmüyor. Bunları İslam'la anlatamayız arkadaşlar. Ya da gerçekten İslam'ı anlatan eserler hak ettiği değeri görmüyor.

Düşündüm de, biz buna dur demezsek bu durmayacak. İslam insanların kendi isteklerine göre şekillenip kaleme alınacak, gerçek islam ise bu kitapların gölgesinde kalacak. Biz bu siteyi kullanıyorsak buna bir çözüp bulmak zorundayız. Öyle değil mi?

Ben bu konu hakkında elimden geldiğince çabalayacağım. Bunu tek başıma yapamayacağımı biliyorum, bu yüzden Wattpad'de sevdiğim ve bana yardımcı olabilecek yazarlara mesaj attım. İnşAllah bana geri dönüş yaptıklarında, konuyu onlarla da konuşup bana yardımcı olup olmayacaklarını soracağım. Ve tabi ki sizin desteğinizle bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Çok konuştum sanırım gelelim konuya.

Bölümün başlığından da anladığınız üzere Wattpad'de İslam etiketi altında yazılan kitapları okuyacak, bilgim yettiğince eleştirecek ve bunu sizlerle paylaşacağım. Zaten bunu yapan insanlar var demeyin, yapanların çoğunun amacı bu değil, sadece hikayelerin keşfedilmesini istiyorlar. Benim amacım bu değil, benim amacım Wattpad'de İslamı kendi nefislerine göre şekillendiren insanlardan temizlemek. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Yanımızda olur musunuz? Sizce bu çalışma iyi mi olacak? Görüşlerinizi ve önerilerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. Lütfen okuyan herkes, kısa da olsa düşüncesini yazsın.

islamikitap sayfasında paylaşacağım 'İSLAMİ KİTAP ELEŞTİRİ VE ÖNERİ' adlı çalışmayla sizlere sesleneceğim/z. Hâlâ mesaj attığım islami yazarlardan cevap bekliyorum. İnşAllah sizde benden ve bu çalışmamdan elinizi çekmeyin ve okuduğunuz, eleştirilmesini istediğiniz veya hak ettiği halde keşfedilmeyen kitapları bize ulaştırın.

Unutmayın:
"Her kim İslamda güzel bir çığır (iyilik kapısı) açarsa, ona hem açtığı bu çığırın sevabı, hem de kendisinden sonra aynı çığırda yürümeye devam edenlerin sevabı yazılır. Üstelik o çığırda yürüyenlerden herbirinin sevabından hiçbir şey eksiltilmeden (çığırı açan zata yazılır).

Yine her kim, İslamda kötü bir çığır (günah işleme yolu) açarsa hem bu çığırın günahı ve hem de kendisinden sonra o çığırda yürüyenlerin günahı, çığırı açan kimseye yazılır. Üstelik o kötü çığırda eksiltilmeden (çığırı açan zata aynısı yazılır.) 

Vahyin VarisleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin