Kapitola sedmatřicátá - Poslední naděje

6.9K 574 175
                                    

Bellatrix napřáhla hůlku. „Crucio!"

Neville zaječel, spadl na podlahu a v křečích sebou škubal a řval.

„To byla jen malá ochutnávka," prohlásila Bellatrix a zadívala se na Harryho. „Tak Pottere, buď nám dej tu věštbu, nebo se dívej, jak bude tvůj kamarádíček umírat strašlivou smrtí!"

Laura zvedla oči od Nevilla a vyměnila si s Harrym upřený pohled. Ať už chtěl Voldemort věštbu z jakéhokoliv důvodu, pro ně nebyla zdaleka tak důležitá jako bezpečí jejich přátel. Harry vztáhl ruku před sebe a Lucius přiskočil, aby si mohl věštbu od něj vzít.

V tu chvíli se nad nimi rozlétly dveře a dovnitř se vřítili členové Fénixova řádu. Lauře přejel mráz po zádech, když mezi nimi spatřila i Siriuse. Na nic nečekala a dvěma dobře mířenými blesky srazila Luciuse a Bellatrix k zemi. Ostatní Smrtijedi byli dokonale zaskočeni a nestačili se útokům Řádu bránit. Laura po očku sledovala, jak se snaží její přátelé dostat do úkrytu. Ginny se vytrhla Šedohřbetovi ze sevření a vrhla se slepě k zemi, vlkodlak proti ní vyslal omračující kouzlo, ale Laura paprsek pohotově zmrazila a Ginny se stačila ukrýt. Šedohřbet přesunul svoji pozornost k ní. Stáli uprostřed bitvy, kolem létalo jedno kouzlo za druhým, ale oni se soustředili jen na sebe. Vyslal proti ní kletbu úplného spoutání, ale ona se jí vyhnula, pak ho k zemi povalilo Lenčino omračující kouzlo. Laura se otočila právě včas, aby viděla, jak Dolohov odzbrojil Cat a ta zůstala bezmocně ležet. Laura Smrtijeda odhodila proudem vody a ten potom vrazil do bojujícího Remuse s Rookwoodem.

„Lauro!" zaslechla Siriusovo tlumené volání.

„Tati!" vykřikla do vřavy, ale nebyla si jistá, jestli ji Sirius slyšel. Mezi všemi kouzly a lidmi ho nemohla najít. Rozhlížela se bezmocně kolem a srážela k zemi co nejvíc Smrtijedů. Načež se proti ní objevil Malfoy.

„Bylo pošetilé, znovu utéct," vysmíval se jí. „Myslíš si, že to Pán zla nechá jen tak?"

„Přijde mi to takhle zábavnější," řekla. „Jen ať si pro mě dojde sám."

Malfoy zvedl hůlku. „Crucio!"

Laura paprsek nechala doletět až přímo před svůj obličej, a pak ho i s Malfoyem zmrazila.

„Tady nejsme v Azkabanu," ušklíbla se na zkamenělého Luciuse.

Rozhlédla se kolem a viděla, jak Tonksová metá kouzla proti Bellatrix, Moody měří své síly se Šedohřbetem a Sirius zápasí s Nottem jen pár metrů od ní. Rozběhla se tím směrem, ale spatřila, jak Harryho drží pod krkem nějaký Smrtijed. Vrhla se k nim a vší silou odstrčila Smrtijeda stranou. Srazila ho k zemi, otočila jeho bezvládné tělo a vrazila mu jednu do nosu. Ohlédla se na Harryho a uviděla, jak kouzelník klečí a zoufale se chytá za vlasy.

„Co se děje?" křikla vyděšeně.

„Ta věštba...," vysvětlil a mávl směrem k roztříštěné věštbě, které si nevšiml nikdo jiný než oni dva a Neville, který se ji evidentně snažil v poslední chvíli zachytit, ale chybělo mu ještě pár centimetrů. Ze střepů se vznesla perleťově bílá postava s obrovsky zvětšenýma očima. Viděli, jak otevírá ústa, ale v rachotu bitvy a bolestných výkřiků nezaslechli jediné slovo. Postava domluvila a rozplynula se.

„Lauro! Pozor!"

Odněkud se objevil Sirius, povalil svou dceru k zemi a uchránil ji tak před útokem Bellatrix, která se proti ní vrhla. Laura ještě koutkem oka spatřila, jak Bellatrix napřáhla hůlku a za jejími zády bezvládně padalo tělo Tonksové a naráželo do stupňovitých lavic.

Mé jméno, má krev II (Harry Potter FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat