Capitolul 13

19K 1.1K 42
                  

Dupa ce au plecat Aiden dorea sa-i multumeasca, insa nu avu ocazia. Ea parea lipsita de viata. Doar privea absenta pe geam. Ceea ce il facea sa creada ca din cauza lui e asa. Angel insa era bulversata. Amy o mintise. Desi era prietena ei o trada. La fel ca Nick. Glasul lui Aiden o scoase insa din ganduri.

-Am ajuns.

O ajuta sa iasa din masina, apoi lipi de el. Vedea ca ceva nu e bine cu ea. Ceea ce-l facea sa-si puna unele intrebari. Sala in care se tinea petrecerea era frumos amenajata. Culori calde domneau in incapere. Aiden o conduse pana la masa lor, unde Amy se ridica sa o imbratiseze, insa spre uimirea ei Angel o respinse. Baietii imediat observara, insa au decis sa nu spuna nimic. Amy incerca sa porneasca o discutie, insa Angel o evita total. Celor doi barbati nu le convenea deloc ideea de a le vedea asa. Pe fundal rasuna o muzica lenta. Mai multe perechi s-au avantat spre ring. Asa ca nici Aiden si Brian nu au pierdut ocazia si le-au invitat la un dans. Cu greu Angel accepta. Desi stia sa danseze, tot avantul ii fu luat. O lua delicat de mana si o conduse spre un loc mai ferit. Acum mainile ei se aflau dupa gatul lui, in timp ce el ii strangea talia fin si tot odata chiar posesiv. Fata lui se apropie de a ei. 

-Esti frumoasa.

Ii sopti, ceea ce o facu sa-si ridice privirea. Distanta dintre fetele lor aproape era inexistenta. Cand isi dadu seama, Aiden se retrase. Acum era randul lui Angel sa-l priveasca. Chiar il admira. Acum isi dadea seama ca Luke seamana extrem de mult cu el. Se mai privira un timp, apoi muzica se termina. S-au intors la masa. Unde Brian si Amy ii aplaudau.

-Ati fost minunati.

Aiden zambi, pe cand Angel ramase indiferenta. Amy chiar nu intelegea ce se intampla cu ea. Ultima data cand o vazu totul parea in regula, iar acum parea total schimbata. Stia sigur ca ceva se intampla. Acum singurul vinovat ar putea fi numai Aiden. Asa ca nervoasa isi lua fratele mai intr-o parte pentru a-i vorbi.

-Ce i-ai facut lui Angel de nu mai vorbeste si e deprimata?

-Eu? De cand am plecat de la vila e asa.

-Ati fost la vila?

-Da, am fost la Luke.

-Esti nebun! Fotografiile noastre sunt peste tot. A aflat ca am mintit-o.

-La naiba!

Cei doi s-au indreptat repede spre masa unde Brian incerca sa vorbeasca cu Angel. Insa nici un rezultat. Amy si Aiden si-au luat respectuos ramas bun de la gazda, iar apoi i-au luat pe cei doi de acolo. Amy si Brian in spate, iar Angel si Aiden in fata. Fetei nici macar nu-i mai pasa. Faptul ca Amy a mintit-o o facea sa innebuneasca de durere. Au coborat chiar la cafenea. Brian o deschise cu cheile sale. Au intrat, iar Angel se departa de ei. Amy dori sa se apropie de ea, insa Angel o opri.

-Nu te apropia! Nu ai nici un drept.

-Angel, eu...

-Nu! Timp de o luna, eu, am fost prietena ta si nu ai considerat necesar sa-mi spui cine esti?

-Eu...

-Tu! Eu nu ti-am ascuns nimic, pe cand tu... Ma-i tradat.

-Asculta, am vrut...

-Nu, minti! Atata timp ai avut la dispozitie. Acum stai in fata mea si vrei sa ma minti din nou! Atatea minciuni! Si toate astea fiindca esti egoista. Ai facut totul doar pentru tine. Si atunci cand imi spuneai de Aiden. Da, da, doar niste simple cunostinte. Inca o minciuna.

Amy se apropie de ea, insa Angel o impinse. Aiden si Brian erau socati.

-Angel, asculta...

-Nu! Azi tu ma vei asculta. Atatia ani nu am avut prietenei, de frica sa nu fiu tradata. Atatia ani! Toti aveau, iar eu nu! Plangeam mereu, insa nu am aratat asta nimanui. Doar tu, numai in fata ta am fost slaba. Insa iti multumesc. Mi-ai demonstrat inca odata ca nu merita sa ai incredere in cineva.

Amy si Angel plangeau. Brian nu suporta sa le vada asa. Asa ca hotari sa rezolve el.

-Angel...

-Nu, Brian! Taci! Esti la fel de mincinos ca si ea. Stiti ce ironic, doar cel care din prima clipa m-a urat a fost cinstit cu mine. Insa acum gata. Am inteles tot. Tabloul e clar. Sunteti doar niste mincinosi!

Angel dori sa iasa. Sa plece de acolo. Simtea ca nu mai rezista daca nu pleaca. Insa glasul lui Aiden o opri.

-Oau, Angel! Spui vorbe mari. Vrei sa pleci, nu? Insa atunci cand radeai si vorbeai cu Amy, nu doreai sa o faci, nu? Amy nu te-a tradat niciodata. Faptul ca are bani si pe mine ca frate, nu inseamna tradare. Brian mi-a povestit cat de mult o iubesti ca prietena. Iar acum nu o accepti? Ti-a ascuns adevarul pentru a nu o respinge, iar tu...

-Ajunge!

-Nu! Vrei adevarul asa ca asculta.

-Eu stiu adevarul! Si nu mai vreau sa aud sau sa stiu ceva.

Angel dori sa plece. Dar Amy o prinse inainte de a pleca.

-Te rog. Macar o clipa asculta ce am de spus. Te rog. Nu am vrut sa te ranesc. 

-Insa ai facut-o.

-Bine! Pleaca! Insa sper sa nu uiti cine ti-a fost alaturi. Sa nu uiti ca din prima zi te-am ajutat. Cu ajutorul meu ai revenit. Nu uita ca in bratele mele ai plans.  Atunci cand am auzit ce ti-a spus Aiden am venit la tine fara sa cer ceva in schimb. Nu te-am judecat niciodata. Iar acum...

Amy izbucni in plans. Brian veni si o lua in brate. Angel pentru un moment dori sa mearga si ea sa ii spuna ca o iarta, insa nu. Ceea ce facu Amy nu putea fi iertat. Asa ca pleca de acolo cu ochii in lacrimi. Amy se desprinse imediat din acea imbratisare. Acum era fata in fata cu Aiden.

-Tu! E numai vina ta! Ti-am spus ca nu trebuie sa afle. Acum ma uraste.

-Amy, de ce? De ce sa nu-i fi spus din prima?

-Ai vazut si tu! Stii cati prieteni am avut? Multi! Adevarati? Unul! Iar din cauza neglijentei  a plecat. Stii de ce aveam prieteni? Fiindca aveam bani. Insa ea nu s-a uitat la banii mei. Nici macar nu stia ca-mi esti frate. Doar tu esti vinovat!

Amy plangea si tipa. Dorea ca si Aiden sa-i simta durerea. El doar o lua in brate. Acum trebuia sa gaseasca o solutie pentru toata situatia. Nu dorea ca sora lui sa sufere. Insa nici micul ingeras nu merita.

Angel ajunse acasa. Ochii ii erau rosii si unflati. Oare de ce toate astea i se intamplau doar ei? In loc sa fie fericita plange aproape zi de zi. Totul in jurul ei parea fara viata. Iar ea nu se deosebea. Fu tradata de cea in care avea o foarte mare incredere. Asta e cea mai mare durere. Durerea de a fi mintit de cel in care ai cea mai mare incredere.

Nu sunt supărat pentru că m-ai mințit. Sunt supărat pentru că de acum nu te mai pot crede.Îngerul meuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum