And yet so different-CHAPTER #2

11.6K 445 39
                                    

     Nastavila jsem si budík na sedmou, abych ráno vstala dřív a stačila si připravit všechny věci. Emma ještě měla půlnoc, a tak jsem ji nechtěla budit. Oblékla jsem si bílé úzké džíny, květovanou halenku a černé conversky. Vlasy jsem si zapletla do copů, aby mi při učení nepřekážely.
Když jsem se viděla v zrcadle, skoro jsem nemohla uvěřit, že na mě kouká už dvacetiletá holka. Vždyť v těch copánkách a světlých barvách jsem vypadala tak na šestnáct. Ale nevadilo mi to, vždycky jsem byla spíše ten roztomilý typ, a proto je můj šatník plný nevyzývavého pastelového oblečení.

Vyčistila jsem si zuby a pro jistotu si pusu vypláchla ústní vodou. Musím udělat dojem a zářivý úsměv je jednou z hlavních priorit.
Do své béžové kožené tašky jsem si opatrně naskládala všechny sešity a učebnice, aby se mi náhodou nepomačkaly. Přesně v sedm čtyřicet pět jsem měla už vše hotové a Emma se teprve vyštrachala z postele. Hodila na mě nevěřícný pohled a zaplula do naší malé koupelny.

Zatímco Emma se zkulturňovala v koupelně, vytáhla jsem si svůj rozvrh hodin a pečlivě si ho prohlédla. Každý den kromě dneška, budu mít dvouhodinovku herectví a hodinu umění. Z toho jsem byla nadšená, jelikož malování je mou velice silnou stránkou hned po divadle. Jediný předmět, který mi nepadl do oka, byla sexuologie. Ano, tady na Akademii je to oddělená hodina a známky z ní mají stejnou váhu, jako například z matematiky.

Když Emma konečně vyšla z koupelny už připravená, malinko mě překvapil její styl oblékání. Byl zcela odlišný od toho mého a pokud ho preferuje většina žáků na této škole, budu docela vyčnívat. Emma si oblékla tmavě fialové tílko, které si zastrčila do krátkých upnutých šortek černé barvy a na nohy si obula baleríny se zlatou přezkou. Vlasy si sepla do vtipného drdolu a pusu si přetřela rudou rtěnkou. Ne, že by jí to neslušelo, ale na to, že jde jen na vyučování, je to malinko výstřední.

,,Dobré ráno,'' řekla mile a koutky jí vystřelily směrem nahoru.

,,Dobré ráno,'' zopakovala jsem po ní a úsměv jí oplatila.
Všimnu si času, který ukazuje čtvrt na devět a popadnu svou připravenou tašku. ,,Jdeme?'' zeptala jsem se Emmy, a ta kývla na souhlas.

Opustily jsme náš pokoj a vydaly se k učebně literatury, kde máme mít první hodinu. Jsem ráda, že začínám zrovna tímhle předmět, který mám ráda, a ne například naukou o... intimních věcech, kterou mám až ve středu.
Do učebny jsme vešly jako jedny z prvních, a hned si všimnu kudrnaté hlavy v přední lavici. Spolu s Emmou Edwardovi zamáváme,  a ten nám mávnutí oplatí.

,,Ahoj,'' pozdraví nás, když k němu dojdeme. Každá si sedneme z jedné strany a já si rovnou připravím na hodinu.

,,Ahoj,'' opětuji mu úsměv a Emma to po mně zopakuje. ,,Taky se tak těšíte?'' optám se nadšeně, protože se nemůžu dočkat, až všem předvedu, co ve mně je. A to nejen ve vědomostech, ale hlavně, co dokáži na prknech, jež znamenají svět.

,,No, těšíme...'' uchechtne se ironicky Emma a Edward se k ní přidá. Ještě než stačím něco namítnout, do třídy vejde vysoká blonďatá učitelka s přísným výrazem ve tváři.

,,Postavte se, žáci!'' přikáže nám a prohlédne si celou už zaplněnou učebnu. ,,Chápu, že po ránu tolik energie nemáte, ale byla bych ráda, kdybyste už zapojili své mozkové buňky!'' Z jejího hlasu byla znát podrážděnost, ale i tak jsem si hned učitelku oblíbíla. ,,Nejdříve bych vám chtěla před-'' nedopověděla to, protože se rozrazily dveře a do nich vešla partička čtyř kluků.
Ihned ohrnu nos nad tím, jak jsou oblečení. Každý z nich má koženou bundu s nějakým nápisem a úzké černé kalhoty. Všimnu si u jednoho dokonce cigarety za uchem. ,,Ah, kdepak máte pana Stylese?'' zeptá se učitelka místo toho, aby je okřikla, že jdou pozdě. Zřejmě jsou tu na to zvyklí.

And yet so different - ff - H.S.Kde žijí příběhy. Začni objevovat