Negyedik fejezet

3.5K 275 21
                                    

Emily-nek patakokban folytak a könnyei, miközben úgy hat kanálnyi Nutellát erőltetett be egy falásra. Minden falat után meghúzta a vodkásüveget, aztán az ásványvizeset. Én mellette ültem, a hátamat a falnak támasztottam, és szorgalmasan adogattam a legjobb barátnőmnek a zsebkendőket. Merthogy Emily csak evett, ivott, és sírt. Evett, ivott, és sírt. Már majdnem három órája. A romantikus tragédia, amit néztünk, már legalább egy órája véget ért, és a képernyőn régóta csak a nagy feketeség látszódott. A film végén ugyan meghalt a főszereplő pasi, és a csajnak egyedül kellett megtalálnia élete értelmét, és a boldogságot, de nem hiszem, hogy ennyi könnyet megérne ez a közepesen gagyi, elhúzódó, úgy az első nyolc perc után unalmassá vált sablontörténet. Emily máshogyan vélekedett, amiről a mellette felhalmozódó papírzsepi kupac, illetve a félig kiürült vodkásüveg is tanúskodott. A probléma valójában az lesz, hogy a pia Michael-é volt, és senki egyetlen szóval sem kérte el tőle.

A fiúk és a legújabb legjobb barátjuk, Lana, órák óta a parton tengtek. Emily nem sokkal azután jött át hozzánk, hogy egyedül maradtam. Nagyon örültem az érkezésének, mert így rohamosan lecsökkent annak a lehetősége, hogy a délutánom és az estém további része az önsajnálatba való történelmi zuhanással teljen, de mikor benyögte, hogy rossz kedve van, és szeretne megnézni velem egy filmet, úgy vágták el a megkönnyebbülésemet, mint a cérnát. Igazából azt sem tudom, miről szólt az egész film, csakis arra tudtam összpontosítani, hogy mi a frászt fogok csinálni. Ha itt maradok, osztoznom kell a szobámon Lana-val, ami teljességgel, abszolút kizárt. Így is ráz a hideg, ahogy Luke-hoz ér, ahogy beszél vele, és mérget vennék rá, hogy a drágalátos exem épp azután kettyintette meg az újdonsült munkatársunkat a szobájában, miután kivonultak az enyémből. A másik lehetőségem, hogy visszaköltözök anyáékhoz. Nos, ez több buktatót is tartalmaz. Egy. Bár elfogadtam, hogy anya szereti Robert-et, és viszonylag én is jól kijövök vele, kétlem, hogy néhány órás távnál tovább is képes lennék őt elviselni. Kettő. Ingáznom kéne anyáék és a mi házunk között, ami azért lenne nehéz, mert egyetlen autónk van, és holtbiztos, hogy a srácok a csillagokat is lehisztiznék az égről, ha bejelenteném, hogy holnaptól folyamatosan szükségem lenne a kocsira. És mivel a bandaház a város legszélén található, nyolc-tíz alkalommal kéne átszállnom a tömegközlekedéssel, mire eljutnék anyáékhoz.

Egy kósza ötletem sem volt arra, hogyan tudnám megoldani a helyzetet. Azt hiszem, az volt a legrosszabb az egészben, hogy még a legjobb barátaimmal sem tudtam beszélni erről, Ash, Calum és Michael ugyanis szemmel láthatóan nagyon megkedvelte Lana-t. Naná, a fiúk a farkukkal gondolkoznak, ez a lány pedig különösen izgató hatással bír rájuk, ha engem kérdeztek. Reméltem, hogy Emily-re támaszkodhatok, de rögtön azután, hogy elmeséltem neki, mi történt, elsírta magát, és meghúzta a vodkás üveget. Megölelt, aztán a kezembe nyomta a Nutellát. El sem hiszem, hogy ezt mondom, de a Nutella nem old meg semmit. Fokozza a boldogságot (akkor, ha annak egy szikrája pislog bennünk... Valahogy úgy működik, mintha fát raknánk a tűzre. Ha nincs tűz, feleslegesen dobálom a fát, csak elpazarolom. Ha nincs bennünk valamennyi minimális boldogság, mindegy, mennyi Nutellát eszünk, igazából csak a fenekünk fog nőni tőle, a hangulatunk kevésbé.), és nagyon finom, de lényegi változást csak a testsúlyomban okoz. Szóval, miközben én gépies mozdulatokkal adogattam Emily-nek a zsepiket, meredten bámultam előre, a fekete képernyőre, próbáltam kiagyalni valami olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel. No, nem mintha annyira érdekelne Luke Hemmings vagy Lana Fogalmamsincskicsoda kényelemérzete, összességében, a bandára gondoltam. A kreativitásom azonban úgy tűnik, cserben fog hagyni. A lehető legrosszabbkor. Emily az ölembe ejtette a vodkás üveget.

- Próbáld csak ki. – javasolta. Felé fordítottam a fejemet. Először az üveggel szemeztem, majd ránéztem a barátnőmre is. – Nem segít, de határozottan javít a hangulatodon.

VersenyhelyzetWhere stories live. Discover now