27.kapitola-Všetko viem a chcem to napraviť...

9.4K 662 254
                                    

Kate:

Večer bola síce vytočená a najradšej by vyhodila Freda z astronomickej veže, ale teraz ráno ju všetky slová mrzeli. Jej chlapec má pravdu. Zameriava sa viac na neexistujúci vzťah Jamesa a Wolfie a Freda tak trošku odstrčila. Predsa ho miluje a už ho takmer stratila. Nedopustí, aby ho stratila úplne. Merlin, čo ak sa Fred chce s ňou rozísť a chce si nájsť lepšie dievča ? Pri tej myšlienke Kate fňukla a rýchlo vybehla von zo svojej izby. Fred tam nebol a ani nikto iný. Kate sama šla na raňajky aj jedla sama. Cítila sa čudne. Valeria ešte spala, James má pravdepodobne opicu ako väčšina šiestakov a siedmakov. Wolfie je asi u seba, zase.

Keď sa Kate najedla vykročila preč a uvažovala nad Fredom. Je pravda, že v poslednej dobe často v jeho prítomnosti drmolila o Wolfie a potom o Jamesovi a Fred ju len počúval. Už mu to liezlo tak na nervy ? Nechce ju už nikdy vidieť ? Nezbalil tam nejakú ?


Kráčala okolo opustenej chodby, keď ju ktosi chytil za ruku a vtiahol do nejakej miestnosti. Kate sa poobzerala. Bol tam gauč, niekoľko vankúšov a svetlo poskytovali sviečky. Dokonca na stolíku boli aj nejaké raňajky.

Obzrela sa na toho, ktorý ju sem zatiahol. Keď zbadala ryšavého vysokého chrabromilského odrážača, srdce jej podskočilo. Bolo jej jedno, že ju môže vysmiať, ale urobila to. Hodila sa mu do náručia a vzlykla. Fred ju okamžite objal.

,,Prepáč. Láska, mrzí ma to. Tak ma to mrzí ! Máš pravdu. Úplne som stratila hlavu a správala sa ako koza." mrmlala.

,,Nie, zlatko, nie. Ja som to posral. Žiarlil som na takú hovadinu. Prepáč mi to." šepkal Fred. Kate sa od neho odtiahla len na takú dĺžku, aby ho mohla stále objímať, ale zároveň mu hľadieť do tých lieskových očí.

,,Nehneváš sa ?" zamumlala a Fred sa usmial.

,,Nemám prečo. A ty ?"

,,Nie."

,,Asi by sme to mali vyriešiť teraz tu a hneď. Tak budeme chýbať na jednej hodine. Svet sa nezblázni." usmial sa ryšavec a Kate mu úsmev oplatila.

,,Tak, prečo dostal James od teba takú po papuli ?" uškrnul sa Fred a chytil Kate za ruku. Tá sa nadýchla a všetko mu vysypala. Navyše v noci stretla svoju blonďavú kamarátku na chodbe a navzájom sa posťažovali. Kate povedala Wolfie o svojej hádke s Fredom a potom vypočula blondínku, ktorá mala v očiach slzy. To, čo Wolfie povedala, Kate stačilo, aby začala o Jamesových citoch pochybovať.  Fred ju počúval a potom sa zamyslel.


,,Je jasné, že tamto s Jennifer je blbosť. Dohadovali si stretko, ale ona čosi od neho potrebovala a trvalo mu, kým kývol. Navyše vedel by som o tom niečo, ak by spolu niečo mali. A to prvé. Nôž, nôž... Spomínal mi, že ho Wolfie varovala, ale opisoval to akoby pred ním stála len v podprsenke a v nohavičkách, ak nie nahá. Ale... Merlin, myslím, že sme sa ešte o niečom takom bavili, ale neviem. Zistím to. Ale to posledné sa mi nejako nepáči. Fakt ju nazval štetkou ?" pochybovačne nadvihol obočie, pri poslednej otázke.

Kate prikývla. Tiež sa jej tomu nechcelo veriť, ale Wolfie jej povedala, že teraz jasne mu hľadela do očí, dokonca ho vyzvala, aby to zopakoval.

,,A myslíš, že skutočne chce, aby James vypadol z jej života ?" nadhodil Fred.

,,Čože ?" skríkla Kate od prekvapenia. To si Wolfie robí srandu ?! Zbláznila sa ?! Ona skutočne ubližuje aj sebe, aj stíhačovi.

,,No, to povedala Jamesovi." mykol Fred plecami a Kate sa opäť naježila.

,,A on ju nazval štetkou !" vyprskla a to zas Fredovi prikývol. Chvíľu boli ticho ponorení do vlastných myšlienok. Napokon Fred pohladil Kate po ruke a usmial sa.

Seriously, Potter?! {Harry Potter, next generation}Where stories live. Discover now