DUYURU

9.8K 163 32
                                    


Merhabalar!

Öncelikle yeni bölüm yerine duyuruyla karşılaştığınız için özürlerimi kabul edin. Ancak size sormak istediğim bir şey var. Vereceğiniz cevaplara göre hareket edeceğimi söylemek isterim.

Bu hikayeye başladığımda bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum. Ancak ne zaman bölüm yazmaya otursam 'Dur şöyle yazayım, aaa bu da güzel olur aslında,' diye diye kırk bölümün de üstüne çıktı. Bundan asla pişman değilim, iyi ki öyle olmuş... Bu sayede sizinle daha çok konuşma, tanışma fırsatı elde ettim.

Derslerim fazla yoğun bir şekilde başladı ve inanın sabahın sekizinden akşam beşe, altıya kadar okulda oluyorum. Erken kalktığım içinse kucağımda bilgisayar ya da kitapla uyuyakalıyorum. Bu yüzden bölüm ekleme aralarımda dengesizleşmeye başladı. Okuldayken hikayedeki eksiklerimi bulmak için baştan okumaya başladığımda bir sürü eksik ve hata buldum.

Bölüm sayısı arttıkça, karakterlerimi daha iyi tanıdıkça ilk bölümlerde bir sürü eksik, bir sürü mantık hatası ve bunların dışında milyonlarca yazım hatası yaptığımı fark ettim.

Nefes ve Alev'in arkadaşlıkları ilk bölümlerde havada kalmış gibi...

Efe ilk bölümlerde neredeyse hiç yok. Hatta düşüncesi bile geçmiyor ki, ana karakter olduğunu düşünürsek bu çok büyük bir eksik olmuş.

Elif ve Onur çifti başlarda çok aktifken daha sonraları birden ortadan kaybolmuş gibiler...

Emir'e gelirsek, Emir başlarda şuan düşündüğüm gibi aşırı pislik bir adam değil gibi. İlk bölümlerde düşüncelerimi çok fazla yazıya dökememişim.

Nefes'in düşüncelerini, korkularını, endişelerini ilk bölümlerde üstün körü geçirmişim ve bölümler ilerledikçe sanki kopukluk olmuş gibi hissediyorum.

Yaklaşık on beş bölümü düzenlemeyi düşünüyorum. Her bölümdeki eksiklerimi ve hatalarımı not aldım zaten ancak bölümlerde minik değişiklikler yerine komple değiştirmeyi düşünüyorum. Ana hat aynı kalacak lakin Nefes'in korkularını ve endişelerini daha ayrıntılı işleyip, diğer karakterlerle konuşmalarını düzenlemek istiyorum. Efe'yi ilk bölümde dahil etmeyi düşünüyorum.

Hikayenin finaline gelirsek finalden önceki iki bölüm Efe ve Alev'in ağzından anlatmayı planlıyorum. Sonra tekrar Nefes'e döneceğim ve o da final bölümü olmuş olacak. Hikayeye başladığımda finali kafamda hazırdı ve finale yaklaştığımızı söylemeliyim. Bu sebeple düzenlemeyi ne zaman yapacağıma karar veremedim. Her yorumunuzu dikkatle okuduğumdan bunu size sormak istiyorum.

Düzenlemeyi finali yaptıktan sonra mı yapayım yoksa yeni bölüm eklemeden birkaç hafta boyunca düzenlemeyi mi yapayım?

Ve son olarak ben karakterlerim için kesinlikle birilerini düşünerek yazmadım. Çünkü ben bir hikaye okurken belli bir kişiyi düşünerek okumaktansa onu kendi kafamda hayal etmeyi daha çok seviyorum. Nefes, Efe, Emir, Alev, Ekrem ve diğer hiçbir karakterimi kimseye oturtamıyorum. Sizin okurken düşündüğünüz birileri varsa paylaşırsanız sevinirim.

Her türlü yorum, eleştiri ve önerilerinize açığım. Lütfen bir cümle bile olsa benimle paylaşın.

Ayrıca istediğiniz zaman bana wattpadin mesaj kısmından ya da sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz.

İyi ki varsınız!

Sizi seviyorum!

Twitter; zeynephaskiris

Facebook; zeynephaskiris1

Instagram; zeynephaskiris

Kabasakal (Düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin