Όταν ήταν μικρός, το αγόρι συνήθιζε να ονειρεύεται το ποιος θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Ίσως ένας αστυνομικός, ή ένας δάσκαλος. Ο φίλος της μαμάς του ο Vance διάβαζε βιβλία στη δουλειά του, και αυτό φαινόταν διασκεδαστικό. Αλλά το αγόρι δεν ήταν σίγουρο για τις δικές του δυνατότητες - δεν είχε κανένα ταλέντο. Δεν μπορούσε να τραγουδήσει όπως το παιδί στην τάξη του ο Josh, δεν μπορούσε να προσθέτει και να αφαιρεί μεγάλους αριθμούς όπως η Angela, ίσα που μπορούσε να μιλήσει μπροστά στους συμμαθητές του, σε αντίθεη με τον αστείο, φωνακλά Calvin. Το μόνο που του άρεσε να κάνει ήταν να διαβάζει τη μία σελίδα μετά την άλλη από τα βιβλία του. Περίμενε από το Vance να του τα φέρνει: ένα την εβδομάδα, μερικές φορές περισσότερα, μερικές λιγότερα. Υπήρχε περίοδοι που ο άνδρας δεν εμφανιζόταν και εκείνος βαριόταν, διαβάζοντας ξανά τις ίδιες φθαρμένες σελίδες από τα αγαπημένα του. Αλλά είχε μάθει να εμπιστεύεται πως ο ευγενικός άνδρας θα επέστρεφε πάντα, με ένα βιβλίο στο χέρι. Το αγόρι ψήλωσε, έγινε πιο έξυπνο, μια ίντσα και ένα καινούριο βιβλίο κάθε δύο βδομάδες, από ότι φαινόταν.

Οι γονείς του άλλαζαν με τις εποχές. Ο μπαμπάς του έγινε πιο ηχηρός, πιο άτσαλος, και η μαμά του όλο και περισσότερο κουρασμένη, τα αναφιλητά της γέμιζαν τη νύχτα, όλο και πιο δυνατά. Η μυρωδιά του καπνού και χειρότερων άρχισε να γεμίζει τους τοίχους του μικρού σπιτιού. Όσο σίγουρο ήταν πως τα πιάτα ξεχείλιζαν από τον νεροχύτη τόσο ήταν και η μυρωδιά από το ουίσκι στην ανάσα του μπαμπά του. Καθώς οι μήνες περνούσαν, κάποιες φορές σχεδόν ξεχνούσε ακόμη και πως έμοιαζε ο μπαμπάς του στο σύνολο.

Ο Vance ερχόταν περισσότερο, και ίσα που το πρόσεξε όταν τα αναφιλητά της μαμάς του άλλαξαν τη νύχτα. Είχε κάνει φίλους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Λοιπόν, έναν φίλο. Ο φίλος μετακόμισε, και αυτός ο ίδιος δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να κάνει νέους φίλους. Ένιωθε αν να μην τους χρειαζόταν. Δεν τον πείραζε να είναι μόνος.

Οι άνδρες που ήρθαν εκείνο το βράδυ άλλαξαν τα πάντα βαθιά μέσα στο αγόρι. Αυτό που είδε να συμβαίνει στη μαμά του τον έκανε να σκληρύνει, και έγινε πιο θυμωμένος καθώς ο μπαμπάς του γινόταν ένας άγνωστος. Σύντομα μετά από αυτό, ο μπαμπάς του σταμάτησε εντελώς να παραπατά στο μικρό, βρώμικο σπίτι. Είχε φύγει, και το αγόρι ήταν ανακουφισμένο. Όχι άλλο ουίσκι, όχι άλλα σπασμένα έπιπλα ή τρύπες στους τοίχους. Το μόνο πράγμα που άφησε πίσω του ήταν ένα αγόρι χωρίς μπαμπά και ένα σαλόνι γεμάτο με μισό-άδεια πακέτα με τσιγάρα.

Before(greek translation)Διαβάστε αυτήν την ιστορία ΔΩΡΕΑΝ!