30.bölüm - rüya

5.1K 295 26
                                    

Kerem

Üzerimdeki kıpraşmayla açtım gözlerimi. Yağız, vücudunun yarısını üzerime çıkartmayı başarmış, kolunu boynuma dolamış mışıl mışıl uyuyor. Poposundan ittirip bedeninin tamamını üzerime aldım. Burnumu yumuşacık saçlarına daldırdım. Cennet kokusu..

Yataktaki diğer kıpraşmayla yana döndürdüm başımı . Dün gece zorla beraber uyumaya ikna ettiğim zeynepim, sol koluma sıkıca yapışmış durumda.

Gece baya korktu. Sonunda odadaki küçük kediyi bulunca, biraz olsun aklındaki düşüncelerden uzaklaştı. O adamın eve geldiğini düşünüyor. Ama ölü bir adamın buraya gelmesi imkansız. Sadece kötü bir dönemden geçiyor sanırım.

"amşaa"

"oğlum" gözlerimi, gözlerini bana diken mis kokulu oğluma çevirdim. Ellerini boynumdan çekip gözlerini ovuşturdu.

"dünaadıı"

"günaydın minik prensim" saçlarına derin bir öpücük kondurdum. Günaydın demeyi de biliyor benim yakışıklım.

"anne uansın"

"I-ıı anne uyanmasın. Hatta biz sessizce yataktan kalkıp senin odana geçelim"

"odaa"

"evet. Sürprizlerle dolu odan"

"şüypij mi vaa?"

"hem de bir sürü" kolumu zeynepten kurtarıp yavaşça kalktım yataktan. Yanımızda olan kapşonluyu giydirdim oğlumuza. Dağ başındayız üşür minik bedeni. Yanaklarından da öpüp odadan çıktık. Bu odanın karşısındaki odayı ona hazırladım. İçine bakacağız ama önce yüzümüzü yıkayıp bezini değiştirmem gerekiyor.

Kucağımda oğlumla alt kata indim hemen. Çantasından temiz bir bez aldım. Dur ama zeynep bunu nasıl yapıyor? Acaba ıslak mendil mi kullanıyor, yoksa yıkıyor mu? En iyisi bu işi zeynepe bırakmak. Biz yüzümüzü yıkayıp odamıza çıkalım. Hem tuvaletini etmiş gibi durmuyor. Çişini yapsa anlarım. Diğerini de yapsa kucağımda durmaz asla.

"teyeeem" ellerini yanaklarıma koyup başımı sallamaya çalışıyor.

"kerem?" yalancı bir kızgınlıkla baktım suratına. Kıkırdadı.

"anne diooo. Teyeem " sulu sulu öptüm yanağından. Baba harici her şeyi söyler zaten. Baba hariç!

"ıııı yabayaj" parmağını sallayıp pijamasına sildi yüzünü. Bu seferde ben kıkırdadım. Yanağını tekrar öpmem için uzattı. Küçük, minik, kuru bir öpücük kondurdum yanağına. Yanağımı çevirmemi sağlayıp o da öptü beni. Cennetim benim.

Banyoya geçip oradaki işlerimizi halledince tekrar üst kata çıktık. Odasının önüne gelince yere indirdim onu. Yere inince, rahatça odanın kapısındaki büyük marsupilami maketini gördü. Şaşkınlıktan gözleri büyümeye başladı bile. Minik ellerini arkasında birleştirip şaşkın bir şekilde kendinden büyük marsupilami maketinini incelemeye başladı.

"voaa toşuman maşuu" hafif bir şekilde yanaklarını sıktım.

"gel bakalım" İki elinden tutup biraz daha yakınlaştırdım kapıya. Önce incelemeye devam etti sonra bana dikti boncuk gözlerini.

"hadi, aç bakalım kapımızı yakışıklı"

Zeynep

Kerem, gece beraber uyumamızı isteyince mecburen, korktuğum için kabul ettim. Biraz ya da fazla ısrar etti ama olsun. Uyandığımda sanırım baya erkendi. Gözlerimi tekrar dalmak adına açmadım ve yanımda uyuyan kereme sokuldum. Tam tekrar uyuyacağım derken oğluşum uyandı. Bir süre konuşmalarını dinledim. Zaten biraz sonra kalktılar yataktan. Baba oğul vakit geçirmeleri adına uykuma devam etme kararı aldım. Asla tembelliğimden değil yani.

- KADIN -Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin