Bab 17

2.5K 119 1

"Asal pandang abang macam tu?" Nizam bersuara.

"Tak ada lah rasa macam nak bunuh orang pulak." perli Nia selamba.

"Haha alaa adik marah abang ke? Sory lah abang bukan sengaja nak takutkan adik. Sampai bila nak takut dengan ketinggian kan? so you must work for it from now!" Ujar Nizam membakar semangat.

"Tak payah nak beria lah!" Nia bingkas bangun. Sempat lagi bantal yang dipegangnya dibaling kepada Nizam.

************************************

"Puas ke tatap buah hati along? Haha." Sakat Nasrullah.

"Apa kau merepek?" Jawab Ziyad malas.

"Eleh dah depan mata tak nak mengaku. Ceh." Sakat Nasrullah.

"Engkau ni kan kepoh lah macam makcik tua. Sedar lah diri tu perempuan." Bidas Ziyad.

Meletus tawa Nasrullah akan ayat Ziyad itu.

Ziyad yang panas dengan respond Nasrullah bingkas bangun ke bilik air.

"Along jatuh cintaaaaaaaaa!" Laung Nasrullah.

"Kepala otak kau!" Jerit Ziyad dari dalam bilik air.

Ya Allah. Jauhkan lah perasaan ini. Pinta Ziyad dalam hati.

************************************

"Ala nak balik dah." Sayu Nia.

"Yelah tak kan nak tinggal sini forever!" Nizam yang baru saja mengemas barangnya mendekat Nia yang sedang berdiri di balkoni.

"Jangan sibuk lah Nizam Shah." Jeling Nia.

Nia mengangkat kamera DSLRnya untuk mengambil gambar kenangannya sebelum bergerak pulang.

************************************

Pesawat Malaysia Airlines yang dinaiki oleh Nia dan keluarganya mula berlepas.

Nia mengeluarkan novelnya untuk dibaca. Memang rutin kehidupannya jika mempunyai masa lapang adalah membaca novel.

"Hey what's up?!" Nizam bersuara di sebelah Nia.

"Satu flight lah wah tak sangka!" Ujar Nizam lagi.

Nia segera melihat gerangangan di sebelah abangnya.

"Oh My God macam mana mamat nih boleh satu flight ni? Adui kenapa lah seat sebelah-sebelah juga!" Rungut Nia.

Nia hanya membatukan dirinya sambil melayan novel. Tiada kuasa hendak melayan orang sekelilingnya.

Perbualan antara dua beradik itu bersama Nizam terhenti sebelum mereka melelapkan mata untuk tidur. Masa yang panjang untuk sampai ke destinasi mereka perlu dimanfaatkan sebaik mungkin.

——————————————————

Hai dear readers. Dah lama saya tak update Minah Brutal nih! Maaf busy sangat sangat nak nak skrg dah form 5 kan 😂 sory buat readers saya tertunggu tunggu for next chapter. And i'm sory if this chapter so boring cause dah lama tk update bnyk lupa. I'm sory 😔 for next chapter i will be update okay and more about Nia and Ziyad :D bye .

FasyaLola

Minah BrutalRead this story for FREE!