1

7K 172 21
                                    

POV TESS

"Voetbal?!" roep ik en loop met tegenzin naar beneden.
"Waarom voetbal?" vraag ik.
"Je moet bewegen en misschien vindt je het wel heel leuk" zegt mijn vader en sleurt me het huis uit.
Ik stap zwijgend in de auto en staar naar buiten.
Waarom voetbal?
Ik zucht diep wanneer de auto tot stilstand komt. Ik doe langzaam de deur open en stap uit de auto en gooi de deur weer dicht. Ik kijk verveeld voor me uit als we de sportwinkel binnen lopen.
"Hallo kan ik u ergens mee helpen meneer?" vraagt een meisje van ongeveer mijn leeftijd aan mijn vader. "We komen voor voetbal spullen" zegt hij en loopt het meisje achterna zodra ze richting de voetbal spullen loopt. Ik loop zuchtend achter de twee druk pratende mensen aan en kijk bewonderend om me heen. Ik stop even bij het zien van een paar super mooie voetbalschoenen.
"Tess kom nou we gaan zo kijken naar voetbalschoenen" zucht mijn vader. Ik knik en loop gehoorzamend achter hem aan. "Lieverd we zijn hier zo weg als je meewerkt" zegt mijn vader waardoor ik zucht. "Oke best" zeg ik en kijk rond. Ik pak 4 paar lichtblauwe voetbalshirtjes, twee zwarte korte broekjes en twee witte, één lange broek, drie paar donkerblauwe voetbalsokken, één paar scheenbeschermers, één vest, één lichtblauwe bidon, één pakje haarbandjes en duw ze bij mijn vader in zijn handen. "Alsjeblieft kunnen we nu naar de voetbalschoenen?" vraag ik zuchtend zodra mijn vader me aankijkt. "Oh, ja natuurlijk" zegt hij en we lopen naar de voetbalschoenen die ik net zag staan. "Hoe weet je eigenlijk welke kleuren je nodig hebt?" vraagt mijn vader. "Geen idee ik pakte gewoon licht en donkerblauw omdat dat bij deze schoenen past" zeg ik en pak de doos met de goede maat uit het stapeltje. "Nu alleen nog een tas en dan zijn we klaar" zeg ik en loop naar de rekken met verschillende tassen die uitgestald staan. "Oh je mag ook een bal uitkiezen" zegt mijn vader terwijl ik geconcentreerd naar de tassen kijk. Ik pak een donkerblauwe tas uit het rek en bekijk hem keurend. Ik knik als goedkeuring en loop dan naar het ballenrek. Ik pak een lichtblauwe bal eruit en loop naar de kassa. Mijn vader loopt stuntelend achter me aan met alle kleren die ik in zijn handen had geduwd. Hij legt alles op de toonbank en hetzelfde meisje als net scant ze. "Dat wordt dan 167,70" zegt ze terwijl ze mijn vader aankijkt. "Jezus" mompelt mijn vader en duwt zijn pinpas in het pinautomaat. Hij toets zijn pincode en een seconde later hoor je een piep als bevestiging van de geslaagde betaling. Hij doet zijn pinpas weer in zijn portomonee en die duwt hij weer in zijn broekzak. Het meisje achter de toonbank doet alles in plastic tasjes en rijkt mij deze aan. Ik pak ze van haar aan en wacht dan op mijn vader. Mijn vader krijgt ook een tasje aangerijkt en dan lopen we samen de winkel uit. "Jezus dat was duur" zegt hij terwijl hij zuchtend de kofferbak open maakt.  "Dat had ik je ook nog wel kunnen vertellen" zeg ik terwijl ik met een klein grijnsje de tasjes in de kofferbak leg en vervolgens giechelend de auto in stap. Ik pak mijn mobiel uit mijn zak en zie dat ik een appje heb van Benthe heb.

BENTHUUU😂🙏🏻 heeft u een bericht gestuurd.

zie ik op mijn vergrendelde beeldscherm verschijnen. Ik ontgrendel mijn telefoon en ga snel naar het gesprek met Benthe.

BENTHUUU😂🙏🏻: Hey! Heb je zin om vanavond met de jongens mee naar de bioscoop te gaan? Ik hoorde dat er een hele leuke film speelde! Hij heet Point break. Please zeg dat je meegaat! Anders zit ik met die twee jongens opgescheept! 😂🙏🏻

U: Hey uhm ik zou wel mee willen maar dan moet ik dat ff vragen..

BENTHUUU😂🙏🏻: Is goed dan zal ik even wachten! Hey wat is er? Wacht ik ben over 10 minuten bij jou!

U: Er is veel te veel aan de hand, ik leg 't je uit als je er bent tot zo trol ❤

BENTHUUU😂🙏🏻: Doegg bitch ❤

Ik vergrendel mijn telefoon en kijk dan stil naar buiten. "Pap? Mag ik vanavond naar de bios als afscheid van mijn vrienden?" vraag ik zachtjes. "Ja omdat je morgen weggaat, ik vraag je moeder wel om je koffer in te pakken qua kleren zodat je foto's en ander dingen er zelf in kan doen" zegt hij terwijl hij de auto parkeert. "Dankje pap" zeg ik terwijl ik uit de auto stap om vervolgens de kofferbak open te maken. Ik pak de tasjes uit de auto en sluit de kofferbak. Mijn vader loopt naar de deur om die te openen en stapt rustig naar binnen. Ik daarintegen ren met de tasjes in mijn hand naar binnen en vlucht naar boven. Ik hoor iemand zuchtend de deur sluiten en naar boven lopen. "Lieverd het spijt me" zegt mijn vader. Ik zet de tasjes op de grond en kijk nog een keer mijn kamer rond. Dit zal straks mijn kamer niet meer zijn. Dan besef ik het pas.. Ik ga weg en moet mijn vrienden achterlaten.. Met tranen in mijn ogen kijk ik naar de foto's op mijn muur.
En dan kijk ik naar de foto op mijn nachtkastje. De foto waarin ik in het ziekenhuis lig en Benthe naast me in mijn ziekenhuis bed lig.
Dat was een van de momenten die ik nooit zal vergeten. Ik pak zuchtend het fotolijstje met de foto vast en ga op mijn bed zitten. Ik druk het fotolijstje strak tegen me aan en val achterover op mijn bed. Ik zucht een keer diep en laat de tranen die in mijn ogen branden over mijn wangen lopen. "Wat ga ik je missen trol" mompel ik terwijl ik verdrietig naar de foto staar.

KostschoolWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu