1. Internaat

2.6K 105 27

Pov Fien

'Het spijt me maar u dochter word van school gestuurd mevrouw Jones' zegt mijn schooldirecteur. Naja, ex-schooldirecteur. 'Waarom?' Vraagt me moeder die wit trekt en me met open mond aankijkt. 'Ze heeft een meisje geslagen en ze gedraagt zich echt onbeleefd en het kan zo verder niet' zegt de directeur.

*

Ik zit in de auto op weg naar internaat in Amsterdam. Ja je hoort het goed. Internaat me moeder is woest op me en me vader zeker. Ik heb er echt geen zin in. Ookal is het niet echt een internaat.

Het is een school waar je lessen volgt maar je slaapt er op school. Je krijgt er ook een muziek les. Maar die school is vast super streng. Ik zucht. We stoppen voor een precies kasteel. Wauw het is hier zo mooi. Naja de buitenkant zet er toch zo uit. Ik stap uit en neem de koffer uit de achterbak. Ik zeg me ouders nog gedag en bel aan bij de poort.

Het lijkt hier ook wel een gevangenis. Ik bedoel je gaat hier nooit buiten kunnen. Want net voor de school is er een poort voor naar binnen en naar buiten te gaan. Aan de muurtje hangt er een bel. Ik bel aan. Me ouders staan naast me. Er komt een oudere vrouw.

'Hallo ik ben mevrouw Johnson ik ben de directeur van deze school jij bent vast nieuw?' Vraagt ze. Ik knik. 'Volg me maar' zegt ze. Ik knik. Me ouders en ik volgen de vrouw. Als we voorbij het poort zijn gaat die weer toe. Amai. Leuke school hoor -,-. Er zit een groep jongens en meisjes op een bank.  Er valt 1 jongen me echt op. Hij heeft een spaanse uitstraling.

'Ze is vast nieuw' hoor ik iemand fluisteren. Ik zucht. We lopen naar binnen en lopen een kantoortje in. Ik ga gelijk zitten.

'Wat is u naam?' Vraagt ze. 'Fien Jones' zeg ik. 'Ik denk dat je hier niet voor niets zit' zegt ze vragend. Ik hef me schouders. 'Mag ik de reden weten?' Vraagt ze. 'Haar gedrag op school is niet zo goed' zegt me moeder. Ik rol met mijn ogen. De vrouw typt wat op haar computer. 'Komt u beter overeen met oudere of  jongeren?' Vraagt de vrouw. Wat the fuck? Waarom vraagt ze dit? 'Ik denk dat ze beter overeen komt met oudere' zegt me moeder. Ik rol met mijn ogen. Na nog saaie vragen te beantwoorden toont ze me kamer.

'Je hebt hier nog vier meiden als kamergenoten maar ze zijn er nu niet' zegt ze. 'Wat?! Kamergenoten!?' Vraag ik boos. Ze knikt en ik rol met me ogen.

Ik neem afscheid van me ouders en ze gaan weg. Ik besluit een douche te nemen. Ik neem een witte croptop met een witte rok en ga naar de badkamer. Ik doe de deur op slot en kleed me uit. Ik stap in de cabine en de warme stralen stromen over me heen. Als ik klaar ben met mijn haren te wassen droog ik me af. Ik doe me witte crop top en witte rok aan. Ik doe me vieze kleren in de wasmand. Nou denk ik toch. Ik loop terug naar de kamer en slaak een gil. De meiden gillen ook. Oh my God. Ik verschoot me echt rot. Er zitten hier ook jongens en een jongen met de Spaanse uitstraling ook.

'Ik uh dacht dat er hier geen jongens mogen?' Mompel ik. 'Ja dat weten we maar we komen hier toch problemen mee?' Vraagt een getinte jongen. 'Als je me niet lastig valt heb ik er geen problemen mee hoor' zeg ik bot en ga op me bed liggen. 'Waarom zouden we jou met rust laten?' Vraagt een blonde jongen met blauwe ogen. 'Jullie zijn veel te braaf' grinnik ik. Iedereen schiet in de lach behalve ik die hun raar aankijkt.

'Chick ben je nou zo dom? Normaal mogen we hier niet en we zijn hier toch dus zo braaf zijn we niet hoor' lacht die Spanjaard. 'Leuk voor je' mompel ik en ga op me gsm. 'Laat jij maar zelf zien dat je bad bent' zegt de jongen. 'Gast ik ken je niet dus ik hoef niets te bewijzen' mompel ik.

Ik neem me pakje sigaret en neem er een sigaret uit. Ik ga recht zitten. En doe die sigaret in me mond en steek die aan. 'Sebiet denken ze dat er hier brand steekt' lacht een blonde jongen. Ik neem me rookbom uit me koffer en gooi die door de raam. 'Nu gaan ze denken dat het buiten brand steekt' grijns ik. De meiden en de jongens lachen. Als me sigaret bijna op is gooi ik die door het raam.

Er gaat een alarm af. 'BRAND' word er geroepen. We zuchten. Iedereen staat op. 'Wat gaan jullie doen?' Vraag ik. 'We moeten naar buiten' zegt hij. Ik knik en sta op. We lopen door de gangen. Al die kinderen rennen naar buiten en ik laat er een paar vallen. 'PAS OP JE HAAR STAAT IN BRAND' schreeuw ik naar het meisje die op de grond zit. Het meisje begint te gillen en ze huilen en ik begin te lachen.

We zijn allemaal buiten. 'LAAT MAAR HET IS GEEN BRAND HET IS EEN STOMME GRAP VAN EEN PAAR MEIDEN' schreeuwt de vrouw. Iedereen gaat weg.

'Meiden van kamer 150 hierblijven' zegt de vrouw. De jongens ik ken hun namen niet lopen naar binnen. Ik volg ze. Ik word getrokken aan me arm. Ik kijk boos. 'Wat is er?' Vraag ik.

'Van wie is die rookbom?' Vraagt ze boos. 'Van niemand' zegt een meisje. Braafzo. Ze klikken niet. 'Wat is je naam?' Vraagt de vrouw aan mij. 'Fien' mompel ik. 'Wie heeft dat gedaan?' Vraagt ze. 'Niemand van ons' mompel ik. 'Ja straks mogen jullie een half uur rennen' zegt ze boos. 'Wat nee!' Zeg ik boos. 'Het moet wel!' Zegt ze boos. 'Ik ben nieuw!' Zeg ik boos. 'Nieuw of niet je krijgt straf' zegt ze boos. Ik zucht en loop naar binnen. Net voor de deur steek ik me middelvinger op naar die vrouw en loop naar binnen.

Heey hoe vinden jullie het al?

Badboy And Badgirl (B-Brave)Lees dit verhaal GRATIS!