Hades - Sânge întunecat demonic

772 60 123
                                    



1. Ce te face pe tine un personaj îndrăgit? 

Pot număra pe degete personele care mă îndrăgesc. Degetele de la o mână, chiar. Însă cititorii sunt ceva aparte. Lor mereu le plac personajele cu trecuturi tragice. Pe lângă asta, Elena a avut grijă să mă adapteze cerințelor. Toți îl adoră pe tipul ăla cu atitudine de nenorocit, nu?




2. Cum ți-ai descrie o zi obișnuită, fără prea multe drame sau surprize?

Viața mea e o dramă și o surpriză neplăcută. Mereu a fost. Dacă nu încearcă nimeni să mă termine e ceva neobișnuit. Iar dacă asta se întâmplă, atunci îmi place să stau pe capul lui Kit, să-i conduc Jaguarul și să o țin în brațe pe Joy. Și să-l enervez pe Gabe. Parcă Gabe îl chema. Sau Garry? Știți voi, amicul ăla al lui Joy.


3. Ce talent ascuns ai? 

Obișnuiam să cânt la pian. Obișnuiam. Acum ard lucruri. E mai incitant.



4. Care sunt pasiunile tale?

Joy Dalton. Știți voi, pictorița care vede morții.



5. Toată lumea se teme de ceva. Tu de ce te temi?

Aș spune că de nimic, dar Elena îmi suflă în ceafă să fiu sincer. De singurătate. Cred că cel mai tare mă tem de faptul că oricând pot pierde totul și ajunge iar singur.



6. Te-ai îndrăgostit? Cum ai descrie sentimentul?

Nu sunt genul profund (îmi păstrez profunzimea pentru Joy, e amuzant când începe să plângă din vina a două cuvinte frumoase), de aceea nu-s bun la descris sentimente, însă cred că v-ați prins și voi că răspunsul la prima întrebare este da.



7. Cum ți-ai descrie autoarea?

Elena e nebună și o urăsc. Pot spune că ea e vinovată de tot ce am îndurat până acum și de ceea ce va urma. Totuși, continuă să scrie deși îi dau numai bătăi de cap. E de treabă, dar tot vreau să o strâng de gât câteodată.



8. Un citat profund care este spus sau va fi spus de către tine?

Cum am spus, nu-s profund.



9. Dacă autoarea ar fi mai explicită și ți-ar descrie momentele de singurătate, ce detaliu li s-ar părea dezgustător cititorilor?

Elena a fost suficient de explicită când a povestit despre viața mea cât timp am fost prins în conacul Morgenstern. Sunt un criminal, și asta la propriu. Nu văd ce ar putea fi mai dezgustător de atât.



10. Dacă nu ai fi un personaj dintr-o carte, ce ai fi?

Un pianist uitat într-o sală întunecată, probabil.




11. Care sunt celelalte personaje pe care tu le îndrăgești și cum le-ai descrie pe acestea?

Joy, cea care-mi aduce mereu fericirea, Kit, tipul cu accent britanic care înnebunește boboacele la facultatea la care e profesor, și Christine, cea care reușește să scoată ce e mai bun din mine. L-aș enumera și pe Ron, dar după i se urcă la cap.



12. Cum ar suna cartea dacă ar fi scrisă chiar de tine?

Mai mult sânge și mai puțin Gabe. De fapt, cred că l-aș șterge pe Gabe sau l-aș face sclavul meu.



13. Ce ai schimbă la tine?

Elena spune că sunt un nenorocit și nu ar strica să devin mai sensibil și mai înțelegător, dar eu cred că sunt suficient de bun și așa. Cititorii nu se plâng. Nu aș mai fi eu dacă m-aș schimba, în fapt, sunt un defect care a luat formă umană. O formă destul de atrăgătoare.



14. Trei calități și trei defecte pe care autoarea se încăpățânează să le arate.

La asta răspund eu, Elena. Hades refuză, nu e tocmai genul căruia îi place să dezvăluie multe despre propria persoană, asta e mai mult treaba mea și a lui Joy. E un încăpățânat. Are capricii peste capricii și e foarte posesiv când vine vorba de ce este al lui. Însă e destul de viclean, iar în lumea în care trăiește asta e important. Şi chiar dacă neagă, iubește puține persoane, dar într-un fel cum numai un Morgenstern o poate face.



15. Cât la sută contează școala pentru tine?

Nu am fost niciodată la școală, am învățat acasă cu cei mai buni profesori care trăiau pe-atunci în Germania.



16. Dacă ar trebui să fi într-o altă carte, ce fel de personaj ai dori să fi? Și în ce carte de-a autoarei ai vrea să apari?

Ei bine, Elena a avut acum ceva timp o idee a cărei acțiune se petrecea într-un viitor distrus de Al Treilea Război Mondial. Cred că mi-ar fi plăcut să fiu tipul ăla, Sylvain. Ne asemănam, iar arma aia a lui era destul de interesantă.



17. Zi ceva lipsit de sens, caracteristic ție.

Tot ceea ce zic are logică. Urăsc să-mi răcesc gura degeaba.



18. Acum, zi-mi ceva dezgustător, pe care autoarea ta dorește să-l ascundă.

Nu aș mai fi Hades Morgenstern dacă le-aș da cititorilor totul pe tavă.



19. Mesaj pentru cititorii care te iubesc?

Aș spune că e absolut normal să mă iubească, însă Elena mă privește urât și tocmai ce scrie la următorul capitol, așa că trebuie să fac un compromis și să le mulțumesc că au citit cartea și că au cerut acest interviu neașteptat.




 20. De ce ai crezut ca Katherine poate sa te ajute cu controlul puterilor?

Numai asta ne mai rămăsese. Aveam două posibilităţi, amândouă la fel de rele. Eram pregătit să fac ceea ce credeam că ar fi înlăturat două pericole, pe mine şi pe Katherine, însă nici acum nu ştiu dacă ar fi dat roade sau nu.



Personajul spune (Interviu cu personajele preferate)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum