•1. Důvod•

27.1K 1.5K 681
                                    

Počkej, takže McGonagallová ti řekla, že tě viděla s Malfoyem, který rotoval na vrbě mlátičce?" zopakoval Ron, když jsme vstoupili do Velké síně.

„Mohl bys mluvit tišeji, Ronalde?" sykla jsem, ale Ron mě neposlouchal.

„Tomu snad ani ona nevěří. Jako MALFOY A TY!" zařval přes celou síň a já mu šlápla na nohu, takže Ron ztratil rovnováhu a málem spadl, kdyby ho Harry nechytil za rukáv, který se v té chvíli natrhl a většina Zmijozelských se rozesmála.

,,No skvěle, Hermiono, zničila jsi mi hábit! Možná se vážně měníš na Malfoye, ten je taky tak neschopný!" prskl na mě Ron a já se na něj zašklebila.

,,Neboj, spravím ti ho, jakmile dorazíme do Společenské místnosti a dost bych ocenila, kdybys to o Malfoyovi takhle nevyřvával," odvětila jsem mu a Ron mi věnoval obzvlášť pochybovačný pohled a následně si sedl k jednomu ze stolů.

,,Půjdeme sem, jinde stejně není místo," ukázal na volné místo vedle nějakých studentů z pátého ročníku a já si sedla. ,,A nechceš mi snad říct, Hermiono, že tomu vážně věříš? U Merlina, vždyť to přece předpověděla Trellawneová! A ta je úplně mimo. Minulý rok jsem Harrymu věštil z čajového šálku a nevěděl, co ta skvrna znamená, a tak jsem ji poprosil o pomoc. Zeptala se mě, jestli je ta skvrna černá a když jsem odpověděl, že ano, předpověděla Harrymu, že bude buď těžit ropu nebo bojovat s Voldemortem. Dokážeš si Harryho představit, jak těží ropu? A vůbec jak si někdo muže pléct těžbu ropy a boj s Voldemortem?" Ron tázavě nadzvedl obočí a Harry odložil talíř s pudinkem.

,,Zrovna nedávno jsem uvažoval o koupi ropného vrtu," nadhodil Harry se smíchem a já se pousmála taky.

,,Přesně, Harry bude těžit ropu a Malfoy nad ním bude rotovat na vrbě mlátičce. Už vidím Luciuse Malfoye, jak se chlubí s tím, že jeho syn je vrchní rotor. Hnedka až tu blonďatou bestii potkám, zeptám se ho, jak mu to rotuje," řekl Fred, kterého jsem si všimla teprve teď a George mu vášnivě přikyvoval. ,,A jinak, ano poslouchali jsme vás. Konečně jste říkali něco přínosného. Dokonce si myslím, že Harry by mohl tu ropu těžit a Voldemort by mohl být například ropná plošina nebo ropovod-" George by ještě pokračoval, ale Fred do něj drkl a já se podívala směrem, kde ukazoval. Před stolem profesorů stál Brumbál, který se přivětivě usmíval a já se zasmála, když jsem si vzpomněla, co o něm říkal Malfoy. A nebyla jsem jediná, kdo si na to vzpomněl.

,,Myslíte, že by to třeba vážně nemohl být Voldemort? Je to sice nepravděpodobné, ale Malfoy je přece smrtijed a mohl by-" Nevěřícně jsem se na Rona podívala a ten se zarazil v půlce slova. ,,No dobře, já jen myslel. No nic." Znovu jsem se otočila k Brumbálovi, ale ten ukázal ke dveřím a většina studentů se otočila tím směrem.

,,Dámy a pánové, přivítejte okouzlující studentky z Krásnohůlek a jejich ředitelku, madame Maxime." Téměř hned do síně vběhly dívky v krátkých sukních a já se nechápavě podívala kolem sebe.

,,Co to U Merlina dělají?" vydechla jsem a nadále se věnovala něčemu, co by se hodně vzdáleně dalo nazvat tancem. Víceméně vlastně všechny skákaly jako poraněné gazily a profesorka jasnovidectví po dvou flaškách jahodového martiny dohromady. Nebo možná jako Malfoy po hodině rotování na té vrbě, ale to zřejmě nikdo nepostřehl. Všichni kluci zapomněli dýchat. Domnívám se, že kdyby ty sukně byly ještě o kousek kratší, Fred by to nerozdýchal, ani kdyby u sebe měl dýchací přístroj. Ron slintal jako pes Hagrida, před kterého hodíte kus masa a Harry v rukou křečovitě mačkal pomeranč, přičemž určitě nemyslel na pomerančový džus.

Snažila jsem se alespoň věnovat pozornost madam Maxim, ženě, která byla až nemožně vysoká a zahalená v něčem, co připomínalo kůži draka. Zaujatě jsem pozorovala, že je o neskutěčný kus vyšší než Brumbál, když jsem zahlédla Snapea a zbledla. Vzpomněla jsem si na jeden z lektvarů, o kterém nám minulý školní rok říkal. Měli jsme si ho doma nacvičit, jelikož když jsme ho zkoušeli ve škole, Ron proměnil Harryho ve ventilátor a Snape od té chvíle tvrdil, že má z Pottera větry, nebo že je u jeho kotlíku poněkud větrno. Nebo se ho s oblibou ptal, jestli si svým arogantním chováním něco ventiluje.

Dramione's Problems- First YearKde žijí příběhy. Začni objevovat