Bölüm 15

1.7K 108 16
                                    

Vaughn kalkıp gittikten sonra Tony onun eski yerine ayaklarını uzatarak oturdu. Belki daha önceden de yaptığı gibi Albus ve Scorpius'u konuşmaları için yalnız bırakabilirdi. Aslında Emma ile uğraşsa da olurdu. McLaggen'dan sonra da Daniel çıkmıştı birde başına. Hangi birine yetişebilirdi ki? Tony ile bir yere katılacaksa eğer başka bir erkekle takılması saçmalıktı. Gelecekti. Gelmek zorundaydı. Kafasında bin bir olay dönüyordu. Tokadın acısını alması lazımdı. Lanet olasının kıpkırmızı eliziyle dolaştığını hatırlıyordu. Albus elini koyup ölçmeye bile çalışmıştı. Onu canı istediği için öpmüştü aslında. Tokadı hakettiğini biliyordu ve bu yüzden şu güne kadar böyle acısını çıkarmak istememişti. McLaggen'ın da dalga geçmesi bardağı taşıran son damla olmuştu. Vaughn, bale yapmasını söylediğinde alınmamıştı ama tokat konusunu açtıklarında sinirleniyordu.

Esas soru neden gidip öptüğünü kabul etmediğiydi, değil mi? İşin aslı başlarda inkar edip sinirlendiğini izleyerek eğlenmek istiyordu. Her zaman ona böyle yapıyordu. Şu güne kadar ne zaman yalnız kalsalar diğerleriyle olurken konuştuğu ya da baktığı gibi bakmıyordu. Milletin içinde sergilemesine gerek yoktu, sadece ona karşı böyle olsa da yeterdi Tony için ama bazen Vaughn'a kadar kıskanıyordu. Daniel kimdi de onun iki gündür dibinden ayrılmıyordu? Ağzının payını verecekti şu Cadılar Bayramı'ndan önce. Bu sene kutlamalarda bir farklılık olacağı lafı dolanıp duruyordu. Tek dileği ne olacaksa onun işini zorlaştırmayacak bir şey olmasıydı. 

Tony, ayağının tekini sallamaya başladı ve Albus'a döndü. "Nora nerede?" diye dalga geçse şimdi Scorpius ciddiye alacaktı. Ne saçmalamıştı sahi o gün anlamamıştı. Yinede kimseye bahsetmedi tabii. Ani bir sinirle söylemişse ve Tony bunu birisine söylere eğer, kafasını nefessiz kalana kadar göle sokabilirdi. Hiç bir zaman böyle düşündüğünü görmemişti. Nora'dan pek hoşlanmamıştır belki de diye düşündü. Tony sevmişti ama. İyi bir kızdı ve -hem fiziksel hem öğretici olarak- güzel bir İtalyanca öğretmeniydi. Ne kadar çok güzel telafuz etmediğini söylesede şimdiden "gökkuşağı" diyebiliyordu. En son "Nasılsın?" demeyi öğrenmişti. 

Konuşmadan da dayanabilirdi aslında. Zaten derse girmelerine az kalmıştı. Şimdi Albus ve Scorpius'un muhabbetinin içine dalıp olmayan ciddiyetlerini bozmak istemiyordu. Düşünmekten de sıkılınca -sık sık sıkılırdı bundan- cebinden kulaklığını çıkardı. Kablo her zaman olduğu gibi kendi kendine dolanmıştı. O kadar çok düğüm oluşmuştu ki üşenip geri cebine tıktı.

Albus onu fark edip "Üşengeçlikten öleceksin diye korkuyorum, Tony." dedi. O izin vermedikçe Albus onu sinirlendiremezdi! "Lily ile evlendikten sonra tüm ayakişlerini bile ben yapacağım, Al! Sence o kadar da üşengeç miyim?" diyerek inkar edince Albus ve Scorpius muhabbetlerine geri döndüler.

Üşengeç, Tony'nin ta kendisiydi aslında. Odasını toplamaya üşendiği için dağıtmaz, kıyafetlerini tekrar ütületmeye ve onları katlamaya üşendiği için atletlerine kadar askıyla dolabına asardı. Üşengeçlikten evde kalacaktı! 

Dönüp bahçeye göz gezdirdiğinde onları görmüştü. Emma, Daniel ve Daniel'ın arkadaşları orada duruyorlardı. Emma bir şey anlatırken diğerleri gülüyordu. Birisi gülerek Daniel'ın omzuna vurmuştu. Salak, Em. Diğerlerine "Derste görüşürüz." dedikten sonra kalktı. İkiside önemsemeyince memnun kalmıştı. Onlara yaklaşırken onu ilk fark eden Emma olmuştu tabii. Daniel ise onun bakışlarını takip edince farkına varmıştı. Orada gelmesinden memnun kalmayan tek kişi Emma gibi gözüküyordu. Daniel ona "Hey, Tony!" diye selam verince sadece başıyla selam verdi.

Emma'ya dönüp "Benimle gel." dedi. Kız, gelmeyeceğini söylediğinde "Konuşmamız gerek, Em. Bu konuyu herkesin içinde açmamı istemezsin herhalde." dediğinde kız önce Daniel'a sonra Tony'e bakmıştı. Çocuğun ifadesinden, bir şey anlamadığını çözmek kolaydı. Sonunda onunla gelirken birlikte onlardan uzaklaştılar.

Son VarisHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin