*TANITIM*

39.2K 1.3K 310
                                    

Arkadaşın için sınav kâğıdını yaparsın. Onunla çikolatanı paylaşırsın. Hasta olduğunda başında nöbet tutarsın. Ne bileyim normal arkadaşlar bunları yapar. Zaten biz de birbirimiz için bunları fazlasıyla yaptık ve hala yapıyoruz...
Peki, arkadaşın için evlenir misin?
Yo yo yo hayır bu kadarı fazla!

***

Asuman, Duru, Sanem ve bendeniz Neva biz birlikte büyüdük. Dördümüz de İstanbul'da üniversite okuduk ve hepimiz farklı bölümleri okuduk. İstanbul'a adımımızı attığımız andan itibaren de olduğu gibi hala aynı evde yaşıyoruz. Neyse bunu ileride daha ayrıntılı anlayacaksınız. Gelelim asıl konumuza.

Başta da dediğim gibi birbirimiz için her şeyi yaparız. Kan bağı olmadan da nasıl kardeş olunur bunun bence en büyük örneğiyiz.

Asıl konu Asuman yani Asu. İsmi uzun geldiği için biz ona hep Asu deriz. İçimizde sevgilisi olan tek kazazedemiz.

Rüzgar, bizim kıza evlenme teklifi ediyor, buraya kadar her şey normal. Bizim kız salya sümük oğlana evet diyor, buraya kadar da her şey normal. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine dememiz gerekmiyor mu? Asu gibi bir arkadaşa sahipseniz diyemiyorsunuz. Çünkü neymiş efendim; 

''Biz her şeyi bu yaşımıza kadar birlikte yapmışız. Bizi bırakıp gidemezmiş.  Yok efendim,  gözü arkada kalsın istemezmiş. Vay efendim, Geçmişi geride bırakmamızın vakti gelmişmiş. Efendime söyleyeyim yaşımız gelmişmiş, onun çocuklarına arkadaş lazımmış -sanki okul yok- ve ve ve biz evlenmezsek o da evlenmezmiş.'' diye tutturmasın mı?

Baştan güldük, şaka yapıyor sandık bu yüzden pek umursamadık. Asu bu sonuçta vardır böyle çıkışları dedik.

Evlenme teklifi alan bir kıza göre sessiz olan Asu'yu çok hafife almıştık. Bunu elinde bir ajandayla karşımızda kötü kadın kahkahaları atarken anlamıştık. O zarif kız gitmiş içine Godzilla kaçmış -hatta Godzilla'nın kendisi de olabilir- bir kız gelmişti. Bunu iş yerimizdeki bekâr erkeklerin listesini çıkardığını söylediğinde daha da iyi anlamıştık. Nasıl düşündün? Hadi düşündün, hiç mi üşenmedin? Gittin tek tek uğraştın!

****

Asu iyidir, hoştur, siniri saman alevi gibidir çabuk yumuşar, ancak damarına basılırsa- ki ben hiç tavsiye etmiyorum- o naif kız anında bir cadıya dönüşüyor.                                                                               

Asu, bizden ay olarak büyük olduğu için küçüklüğümüzden beri onu ne zaman dinlemesek, ''Ben sizin ablanızım yapacaksınız.'' der. Baktı yine dinlemiyoruz küser ve inanın bana, bize anne şefkati beslediğinden midir bilinmez, Asu bize ne zaman küsse o gün hiçbir işimiz rast gitmez.

***
Kırılganlığı ve saflığı ile nam salmış, yaşadığı her duygu değişiminde kendini yemeğe veren Duru.

***
''Sanem'dir, ne yapsa yeridir,'' dediğimiz. Hayat felsefesi dans, uyku ve yine dans olan Sanem. Yağmur damlası kadar ciddiyet sahibi olmadığı için kimse onun avukat olduğuna inanamıyor.

***
Ve yaptığım sakarlıklarla adeta dünya markası olmaya aday olmuş ben.

****

Aramızda evlilik kriterlerine en uygun kişi olan Asu, bizi de peşinden sürüklüyor.

Aşktan kazık yemiş bizleri evlendirecekmiş. Asucuğum, o nasıl olacak?

NASIL OLACAK? (Tamamlandı.) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin