10. Šťastný Nový rok

3.2K 215 31
                                    

„Málo piješ," prohodila mým směrem Florencie Mertenová, která ve škole studovala posledním rokem.

„Promiň, Flo," ohradila jsem se. „Ale notorikem se plánuju stát až jako plnoletá. Nezapomínej, že je mi teprve jedenáct."

„Tak jsem to nemyslela," řekla Flo. „Vím, že alkohol ještě nemůžeš, ale s tím, jak moc tancuješ, budeš rychle dehydratovaná."

Byli jsme ve Velké síni na Silvestrovské oslavě a do Nového roku zbývala ještě hodina. K tanci nám hrála populární skupina Sudičky. Většina starších studentů a dokonce i pár profesorů už mělo slušně upito. Například Hagrid do sebe házel čím dál, tím víc medoviny a profesorka Trelawneyová se jen ztěžka držela na nohou a kolem ní se vznášela opojná vůně cherry.

Všechny stoly stály opřené o stěny kouzlem tak, aby nespadly, neboť neustálý dupot nohou na parketu by je jistě ohrožoval.

Učitelé se většinou bavili se sedmáky a tahali z nich, co budou dělat po škole nebo jim udíleli vzácné rady do života.

Usrkla jsem si z kelímku, ve kterém měla dýňovou šťávu a zamířila k Charliemu, který stál v rohu místnosti a vše nezúčastněně pozoroval. Když uviděl, kdo k němu míří, usmál se.

„Ale, ale, kdopak mě to poctil svou návštěvou. Sama Vera Singrová, má oblíbená havraspárská studentka."

„Nech si těch vtipů Charlie," odbyla jsem ho. „Jak si užíváš svůj poslední školní rok?"

„Upřímně?" povzdychl si. „Bude mi to tu chybět, ale na druhou stranu se těším na to, co mě čeká."

„A co tě čeká?" zajímala jsem se.

„Pojedu do Rumunska studovat draky. Je to můj sen," odpověděl chlapec."

„Páni," žasla jsem. „To je úžasný. Tak ti přeju hodně zdaru." Všimla jsem si, že už mi došlo pití, a tak jsem si ho šla doplnit. Pak jsem zahlédla Cedrika, který stál nedaleko ode mě a jemně se pohupoval do hudby. Rychle jsem vypila šťávu a doběhla za ním.

„Musíš se trochu odvázat," zakřičela jsem mu do ucha. Musela jsem řvát, jinak by mě neslyšel. Mile se usmál a začal tančit trochu víc. Chvíli jsme se ještě trhavě pohybovali do rytmu, a pak kapela spustila pomalou píseň.

Cedrik přešlapoval nerozhodně z nohy na nohu. Nevěděl, jestli si má jít sednout nebo mě vyzvat k tanci. Proto jsem situaci převzala sama.

„Prosím tě, jsme jenom kamarádi a nic to nebude znamenat. Navíc Clara není žádná žárlivka."

Chlapec se usmál a vzal mě kolem pasu. Já mu zase položila ruce na ramena. „Když už jsem u toho, jak je to mezi tebou a Clarou? Nikomu se totiž nesvěřuje. Dokonce ani mě," podotkla jsem a bylo vidět, že mě to mrzí.

„No, chodíme spolu," řekl zmateně.

„To je mi jasné," zasmála jsem se. „A jak se daří vašemu vztahu spoluchodících?"

„Je to skvělé. Nikdy jsem nepoznal holku, jako je ona. Nejdřív jsem si myslel, že na vztahy mám času dost, ale stačilo pět minut s ní a změnil jsem názor."

„Myslíš, že by vám to mohlo vydržet?" zeptala jsem se opatrně.

„Abych řekl pravdu, moc na dětské lásky, které se změní v dospělé, nevěřím," uvažoval. „Ovšem tohle, je výjimka."

Písnička skončila a já si šla na chvíli sednout. Nechávala jsem odpočinout svoje bolavé nohy a místo tancování se rozhlédla kolem. Charlie stál pořád v rohu a chvílemi popíjel punč. Anette se, světe div se, bavila s Fredem. George někam nejspíš zmizel. Snape s profesorkou McGonagallovou to docela roztáčeli na parketu.

Weasley?Kde žijí příběhy. Začni objevovat